Daredevil Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Mην ξεχνάς ότι παράλληλα με τη βελτίωση του hardware βελτιώνονται και ταtools που χρησιμοποιούν οι devs. kai to harware ginete pio periploko se low level coding nightmare opws paei alla nomizw oti to modelling twn aytokihtwn exei na kanei perisotero me 3d design para me coding. (Για το xbox βέβαια δεν ξέρω πόσο θα βολεύουν τα 20 GB που έχουν … και εκεί κατάφεραν να είναι στα όρια οι άνθρωποι !!! ) 8a bgei kai megalyteros mou fainete Και μην ξεχνάμε παιδιά ότι το Ps3 είναι ΝΕΧΤ GEN σύστημα και έχει ανάλογες απαιτήσεις.... μιλάμε για περίπου 15 φορές περισσότερη μνήμη και system bandwith από το ps2 , που μπορούν να "ρουφάνε" και πολύ περισσότερα data.ahm ta data proerxonte apo mia phgh(bd pes) mesw mias syndeshs (sata px) kai opws einai ayta epe3ergazontai apo to systhma opou to banwidth kai h extra mnhmh exei na kanei me to e3agwmeno apotelesma opote mallon den roufane alla dhmiourgoun kai e3agounΠως θα βγάζανε το GT5 σε τόσο ψηλότερη ανάλυση πχ, όταν το GT4 τους έφαγε 8 GB ?xrhsoimoipoiwntas kalyteres texnikes sympieseis aposhmpieseis isws? Και άστε την Microsoft να λέει ότι είναι άχρηστη η χωρητικότητα, η HDTV, η ψηφιακή έξοδος και τόσα άλλα !!! aplws eina axrhsta se mia konsola
xrest Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 me ta format de ta paw katholou kala,k de me endiaferei katholou auto se mia konsola PAIXNIDIWN.. alla to dvd tou 360 einai dual-layer pou mas kanei 9gb xondrika,dld.an kikloforisoun games se 2 dual layer dvdakia(ara 18gb) xalaei kanenan??mporei na kanw lathos alla etsi to blepw gw pou thelw na paizw games k oxi na plirwnw keratiatika epeidi to ps3 thaxei bluray,me tis opoies paidikes astheneies tou.k an merikoi apo dw lene oti i ms den prolabe na balei hd-dvd,k kata autous to 360 den einai next-gen,pou kserw gw poso problimatiko mporei nanai to bluray k en genei i konsola,pou as mi geliomaste trexei i sony na piasei tis imerominies pou thelei. osoi lete oti de biazetai,logw ps2,koimaste ton ipno tou dikaiou...
nestorn Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 ...osoi lete oti de biazetai,logw ps2,koimaste ton ipno tou dikaiou... Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό γιατί εγώ νομίζω ότι είμαι μέσα σε αυτούς που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...Πώς ακριβώς πιέζεται η Sony απο τη στιγμή που το PS2 είναι πρώτο σε πωλήσεις home κονσολών σε όλες τις αγορές?? Πλέον δεν έχει χασούρα ούτε απο το hardware ενώ και το software του PS2 (που είναι αυτό που φέρνει τα λεφτά) πουλάει ΠΑΡΑ πολύ καλά... Εγώ θέλω να κυκλοφορήσει το PS3 αλλά όπως έχω ξαναπεί το PS2 αυτή τη στιγμή είναι χρυσορυχείο για την Sony και δεν βλέπω εγώ (πόσο μάλλον το τμήμα marketing) γιατί η εταιρία πρέπει να βιαστεί να κυκλοφορήσει το PS3...
BlizardBill Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 ahm ta data proerxonte apo mia phgh(bd pes) mesw mias syndeshs (sata px) kai opws einai ayta epe3ergazontai apo to systhma opou to banwidth kai h extra mnhmh exei na kanei me to e3agwmeno apotelesma opote mallon den roufane alla dhmiourgoun kai e3agoun Axx... δεν ξέρω γιατί αλλά μου θύμησες την εποχή του C64 βρε φίλε. Φόρτωνες από κασέτα' date=' και μετά όλο το σύστημα δημιουργούσε και εξήγαγε χωρίς να ξαναφορτώσει ποτέ ... δεν είχε σημασία το media, εκτός από τον χρόνο για να φορτώσει το παιχνίδι σου. Άραγε τι συμπίεση χρησιμοποιούσαν τότε οι άνθρωποι ? Μετά όμως, και κυρίως με το ps1 άλλαξαν εντελώς τα πράγματα και πλέον τα drives παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο... δες πχ πως φορτώνει το PGR κατά την διάρκεια του παιχνιδιού . an merikoi apo dw lene oti i ms den prolabe na balei hd-dvd,k kata autous to 360 den einai next-gen,pou kserw gw poso problimatiko mporei nanai to bluray k en genei i konsola,pou as mi geliomaste trexei i sony na piasei tis imerominies pou thelei. Με τέτοιες παιχνιδάρες (Shadow of the Colossus) πχ και πωλήσεις, κανονικά δεν θα έπρεπε να θέλουν να βγάλουν ps3 μην κάνουν ζημιά στο ps2. Αλλά το έχουν προγραμματίσει πριν πολλά χρόνια και είναι έτοιμοι ... και το BR τελικά θα είναι έτοιμο σχεδόν στις ημερομηνίες που έλεγαν, οπότε ελπίζω να μην τα θέλουν όλα και μας αργήσουν για αυτό το λόγο.
BlizardBill Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 ahm ta data proerxonte apo mia phgh(bd pes) mesw mias syndeshs (sata px) kai opws einai ayta epe3ergazontai apo to systhma opou to banwidth kai h extra mnhmh exei na kanei me to e3agwmeno apotelesma opote mallon den roufane alla dhmiourgoun kai e3agoun Axx... δεν ξέρω γιατί αλλά μου θύμησες την εποχή του C64 βρε φίλε. Φόρτωνες από κασέτα, και μετά όλο το σύστημα δημιουργούσε και εξήγαγε χωρίς να ξαναφορτώσει ποτέ ... άραγε τι συμπίεση χρησιμοποιούσαν τότε οι άνθρωποι ? Από το ps1 όμως και μετά άλλαξαν εντελώς τα πράγματα και πλέον τα drives έχουν δυνατότητα να παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο... δες πχ πως φορτώνει το PGR κατά την διάρκεια του παιχνιδιού .
Daredevil Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Από το ps1 όμως και μετά άλλαξαν εντελώς τα πράγματα και πλέον τα drives παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο... δες πχ πως φορτώνει το PGR κατά την διάρκεια του παιχνιδιού . nomizw den katalabes to post mu 3anadiabase to. den eipa pou8ena oti fortwnei mia fora kai teleiwse. To ti deixnei h o8onh sou me liga logia den e3artatai toso apo posa mb 8a parei h cpu alla pws 8a ta epe3ergastei ayta se synergasia me thn gpu. oso to apo to ps1. den nomizw oti to neo geo cd,segacd,megadrive,snes,nes,neo geo,gameboy,saturn,ms,turbox,jaguar. leitpurgousan me diaforetih filosfia. allo an sta cartidges den akous to drive na douleyei opwsse ayta me optical drive. ektos tou pc to opoio ta forwtnei pleon ston disko pou einai taxyteros
BlizardBill Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Ούτε εγώ είπα κάτι τέτοιο όμως... απλά δεν είναι όπως παλιά που έκαναν μόνο την δουλειά που λες. Έχουν αλλάξει εντελώς τα πράγματα, και θα εκμεταλλεύονται το disk media όλο και πιο πολύ, μέσα στο game. (Ακόμα και το xbox360 θα το κάνει, όσο τους παίρνει) ΥΓ Νομίζω ότι το crash bandicoot ήταν από τα πρώτα παιχνίδια που χρησιμοποιούσαν πολύ το drive για να "φορτώνει" κυριολεκτικά την πίστα, την στιγμή που το έπαιζες. Iσως κάνω λάθος, αλλά σίγουρα αυτό ήταν μεγάλο πλεονέκτημα τότε για το ps1.
Daredevil Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 ma sou lew sto media ante to poly na baleis uncompressed (raw data) wste na mhn ta aposhmpiezei o epe3ergasths pou pali einai xazo giati sthn ousia den kerdizeis kati mias kai exeis megalo ogko dedomenwn me apotelesma megalo loading(logo taxythtas mesou kai over floading ths kartas grafikwn) den lew fysika oti se kamposa xronia den 8a exei ftasei h texnologia se tetoio shmeio wste na xreiazete kai gia paixnidia allatote 8a bgainoun alles konsoles. genika 8a htanj kalo na katalabeis pws h sony bazei perisotero to bd drive gia na sprw3ei thn texnologia ayth stous home consumers para gia thn konsola san paixnidomhxanh.
BlizardBill Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 genika 8a htanj kalo na katalabeis pws h sony bazei perisotero to bd drive gia na sprw3ei thn texnologia ayth stous home consumers para gia thn konsola san paixnidomhxanh. Καμία σχέση ... αν δεν υπήρχε το BR θα έβαζε HD-DVD . Απλά ήταν ευτυχής συγκυρία για αυτήν, που θα κάνει την δουλειά της σωστά, και ταυτόχρονα προωθεί ένα σωστό και ώριμο στάνταρ για τις ταινίες. (και μια νέα τεχνολογία στα cpu ... τον cell τον θέλει για το Ps3, ασχέτος τι θα γίνει από εκεί και πέρα)
bryant Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Re paidia, ok, kala ola ayta alla den exw katalavei kati... Yparxei kapoios idiaiteros logos gia na agoraseis game console tin stigmh pou exeis PC? Me ta fraga pou tha kostizei ayto to marafeti mporeis anteta na pareis mia 1900XTX, h thn eperxomenh 7900GTX ths nvidia kai na exeis poly anwteres epidoseis sta games.. Do I miss something?
DIMERR Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 nai re bryant alla stis konsoles bgainoun paixnidia pou den bgainoun pote sta pc ayti einai i diafora
BlizardBill Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Οι κονσόλες βγαίνουν μαζικά, και στοιχίζουν πολύ φτηνά στους κατασκευαστές. Επίσης τις πουλάνε με ζημιά αρχικά και ισορροπούν από τα παιχνίδια, οπότε αποκλείετε να βρεις pc με ίδιες δυνατότητες ακόμα και με πολύ περισσότερα λεφτά. Επίσης είναι πολύ πιο βολικές και ξέρεις ότι θα κρατήσουν για 5-6 χρόνια χωρίς να ξαναγοράσεις κάρτα, ενώ τα παιχνίδια θα βελτιώνονται όλο αυτό τον καιρό για να σε κρατάνε σε ενδιαφέρον, και εκμεταλλεύονται με τον καιρό πλήρως το hardware. (στο playstation τουλάχιστον, στο xbox λιγότερο) βάλε και το blueray μαζί , και έχεις σε ένα εύχρηστο και απροβλημάτιστο σύστημα, απόδοση που δεν θα μπορούσες να βρεις με πολλαπλάσια χρήματα.
p3tran Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 τεσπα.. εγω αυτη την κουβεντα την κανω για αυτους που επιμενουνε οτι το blue ray και το υποτιθεμενο 1080p βαζει το ps3 σε αλλο επιπεδο. ξαναλεω οτι ειναι η προσωπικη μου εκτιμηση οτι αυτο ειναι hype τρελο!! το ps3 μπορει οταν θα βγει να εχει μεγαλυτερο ογκο αποθηκευσης σε δισκακι, αλλα αυτο εχει και τα κουσουρια του. ειδικα εσεις που λετε οτι σκεφτεστε τα εξοδα, για σκεφτειτε λιγο πιο καλα... απο εκει και περα στα υπολοιπα σημαντικα θεματα οχι μονο δεν ειναι μπροστα, αλλα οπως θα εχει να καλυψει το εδαφος που θα εχει χασει στις πωλησεις μεχρι να βγει, θα εχει να καλυψει εδαφος και στις ανωτερες υπηρεσιες που προσφερει στους gamers η κονσολα της m$, καθως και στο πληθος τιτλων που θα υπαρχουνε τοτε, οπως επισης και απο τεχνικης πλευρας στα περιφημα dev toolkits αρα λοιπον αυτα τα πλεονεκτηματα που φωνασκειτε μερικοι, δεν προκειται να εμφανιστουν (κι αν εμφανιστουν ποτε συγκριτικα πλεονεκτηματα -θα δουμε) παρα μονο υστερα απο αρκετο/πολυ καιρο. και παιδες με ευχολογια και υποθεσεις δεν γινεται τιποτα. ας βγει επιτελους η sony να πει τι σκατα γινεται με το ps3. και αυτα που λετε οτι καθυστερει "εξαιτιας της επιτυχιας" του ps2, αυτα ειναι μονο για φανατισμενους ps2ακηδες.. η sony ειναι επιχειρηση, και τετοια υπεροψια δεν χωραει παιδες οταν μιλαμε για δις $$ νεφτι στον κωλο της εχει βαλει και τρεχει.. αλλα πως να ανακοινωσει αυτα που περιμενει ο κοσμος να ανακοινωσει? (πχ πιο γρηγορο gpu, υπαρξη live κλπ κλπ) και πως να προβει σε ανακοινωσεις χωρις αυτα? μπρος γκρεμος και πισω ρεμα..
nestorn Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 ... Yparxei kapoios idiaiteros logos gia na agoraseis game console tin stigmh pou exeis PC? Πήρα απο άλλο topic τα specs που θα θέλει το Unreal Tournament 2007 στο PC: - minimum: 2.8GHz, 512mb Ram,Geforce6 - for high details: 3-4GHz, 1Gb Ram, Nvidia 6800GT/ultra or 7800GT/GTX SLI - Dual-core Processor use: Multi-Threading is supported and should provide much better performance. - 64 Bit version available with better textures - Renderers: Shader-3.0, Fallback-Mode for Shader 2.0 maybe a dx8 renderer. - HDR: yes - physics: Novodex-Physik-Engine. - Ageias PhysX Processor supported Aν το δικό σου PC έχει (ή θα έχει σε 6 μήνες ή και ένα χρόνο) όλα τα παραπάνω και κάνει λιγότερο απο 400-500 ευρώ που θα κοστίζει το Playstation3 τότε έχεις δίκιο.... Επειδή όμως υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει οι κονσόλες είναι η καλύτερη επιλογή για gaming...Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που θα μπορούσα να παραθέσω αλλά νομίζω ότι έγινα αντιληπτός.... Y.Γ. Και για να καταλάβεις περι τίνος πρόκειται αν δεν γνωρίζεις δες πιο κάτω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.