Προς το περιεχόμενο

Απορία για Philips TFT monitors

Nikolis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο forum

Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα που μου δημιουργήθηκε μετά την αγορά ενός Philips TFT monitor από ένα φίλο, ο οποίος μου παραπονέθηκε εξ αρχής ότι όλα τα αντικείμενα που απεικονίζονται στην οθόνη του είναι συμπιεσμένα στον οριζόντιο άξονα και επιμηκυμένα στον κατακόρυφο. Αφού ψάξαμε αρκετά χωρίς αποτέλεσμα, του είπα να φέρει το monitor στο δικό μου σπίτι για να το δω. Όταν το έβαλα δίπλα στο δικό μου CRT διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και συγκεκριμένα ότι ο λόγος των ενεργών διαστάσεων του monitor δεν ήταν 4:3. Αντίθετα η μεγάλη διάσταση υπολειπόταν κατά 2 εκατοστά αυτής που θα ταίριαζε σε ένα λόγο 4:3 και για αυτό το λόγο η εικόνα ήταν πάντα συμπιεσμένη στο οριζόντιο επίπεδο.

Ψάχνοντας μετά τις προδιαγραφές βλέπω ότι κανένα από όσα TFT Philips monitors έλεγξα δεν είχε λόγο ενεργών διαστάσεων 4:3, αλλά πάντα η μεγάλη πλευρά είναι μικρότερη από όσο "πρέπει". Γνωρίζει κανείς τίποτα για το θέμα, το πρόβλημα είναι μόνο των Philips ή γενικότερο και το σημαντικότερο, υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης με κατάλληλο software ή όχι;

Δημοσ.

Σε τι ανάλυση όλα αυτά ???

Στην Samsung 172v που έχω εγω, η native ανάλυση (και άρα αυτή που πρέπει να χρησιμοποιούμε κανονικά) είναι η 1280x1024 που δεν είναι 4:3 αλλα λίγο διαφορετική...

Οπότε αν είναι 17"αρα τότε ας δοκιμάσει να βάλει αυτήν την ανάλυση (που λογικά είναι η native) και μας ενημερώνεις ...

Επίσης αν δεν δουλέψει έτσι πές μας παραπάνω πληροφορίες για την οθόνη ...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δούλεψε στα 1280x1024, που δεν είναι 4:3 αλλά 5:4. Το περίεργο είναι πως είναι η μόνη διαθέσιμη ανάλυση που βρίσκεται σε συμφωνία με τις διαστάσεις της οθόνης και πως όλες οι άλλες αναλύσεις είναι 4:3 και όπως είναι φυσικό παραμορφώνουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...