Προς το περιεχόμενο

your Tim Burton favorite movie

Akujin

Tim Burton's Favorite Movie  

1 μέλος έχει ψηφίσει

1. 1. Tim Burton's Favorite Movie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε,ρε αυτό το Nightmare...είχα δει κάποτε μια αφίσα, που δείχνει έναν σκελετό, να κρατάει το χέρι μιας κοπέλας, σε ένα βουνό, και είχα τρελαθεί. Από τότε θέλω να την δω. Τώρα, με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, σήμερα κιόλας θα σπεύσω να την ψάξω.

Στο πολ τώρα.

1) Big Fish Mαρέσουν τα παραμύθια. Και σαν παραμύθι, αυτό είναι το πιο ωραίο μεγαλίστικο παραμύθι που έχω ακούσει. Είχε από όλους τους ήρωες, τον καλό, την όμορφη, την κακιά μάγισσα (λάτρεψα ακόμα περισσότερο την Κάρτερ). Και όπως στα παραμύθια δεν μπορούμε να δούμε ολοκληρωμένες εικόνες, παρά μόνο οτι υπάρχει στο χαρτί, εδώ τα βλέπουμε όλα κυριολεκτικά. Με την πιο όμορφη αναπαράσταση του πως μπορεί να είναι ο έρωτας με την πρώτη ματιά, και με ένα δραματικό φινάλε βουτηγμένο στην γλύκα και το δάκρυ, το big fish κερδίζει την δική μου πρώτη θέση.

2) Scissorhand To είχα δει σε μικρή ηλικία, και θυμάμαι οτι με είχε συγκινήσει πάρα πολύ. Είχα πάθε πλάκα με τον ντεπ, ο τρόπος που έδωσε τον ήρωα. Είχε αυτό το αθώο ύφος, και το βλέμμα του...όλα τα λεφτά. Μου έχει μείνει η εξήγηση της γιαγιάς για το από που προέρχεται το χιόνι. Κλασικό.

edit

3) Nightmare before christmas Το είδα πριν λίγο. Αυτόκι αν ήταν παραμύθι... Δεν μπορώ να πω οτι έγινε η αγαπημένη μου του Μπάρτον, καθως θα ήθελα να δω περισσότερο χριστούγεννα και λιγότερο εφιάλτη. Μου άρεσε η μουσική, τα πολύ αληθοφανή σκηνικά κι αυτό το φεγγάρι...δεν έχω δει πιο τέλειο φεγγάρι από αυτό. Ωραιότατο. Αν το βρω σε καμιά προσφορά, μπορεί και να το χτυπήσω

• 1 χρόνο αργότερα...
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως υπαρχει μια ακυκλοφορητη ταινια του Tim Burton απο το 1982 με τιτλο Vincent.. Βασικα ειναι ασπρομαυρο κλιπ 5 λεπτων , αφηγειται ο Vincent Prince και πιο πολυ σαν παραμυθακι ειναι.. μην περιμενετε 'ταινια' δηλ.. απλά το εγραψα μπας και υπαρχει κανενας φανατικος θαυμαστης του Tim Burton...

• Members
Δημοσ.

Big fish κι από μένα ως πρώτη επιλογή.

Επίσης μου άρεσε πολύ ο τρόπος (αστείος αλλά ταυτόχρονα και απόκοσμος) με τον οποίο παρουσιάζεται η μεταθανάτια ζωή στον Σκαθαροζούμη, καθώς και γενικά η ατμόσφαιρα του Ακέφαλου Καβαλάρη.

Δημοσ.

1) Big Fish

Έκλαιγα ασταμάτητα στο τελευταίο μισάωρο

2) Edward Scissorhands Εδώ δεν έκλαιγα αλλά ακόμα και σήμερα να τη δω, 17 χρόνια μετά την πρώτη φορά, χαζεύω με το στόμα ανοιχτό.

3) Sleepy Hollow Η μία από τις δύο ταινίες που με έκαναν να αποφασίσω ότι πρέπει να αφήσω τα πείσματα και να παραδεχτώ ότι ο Johnny Depp είναι θεός. (Η άλλη ήταν το Before night falls).

Δημοσ.
Η μία από τις δύο ταινίες που με έκαναν να αποφασίσω ότι πρέπει να αφήσω τα πείσματα και να παραδεχτώ ότι ο Johnny Depp είναι θεός.

Χεχε πολύ μου άρεσε αυτή η ατάκα, γιατί πολλοί περάσαμε από αυτή τη φάση. Εγώ ευτυχώς είδα νωρίς νωρίς το Ed Wood και γλίτωσα το ρεζίλεμα του να πρέπει σιγά σιγά να πάω από το "Βλακείες" στο "Ε, σιγά μωρέ" και μετά από λίγο "τέλος πάντων καλός είναι" και μετά στο "Χμ... αρκετά καλός" και μετά "Από τους καλύτερους της γενιάς του!".

Ανάγκασα όμως έναν φίλο μου να το υποστεί (και μάλιστα τον ανάγκασα με τους Πειρατές). Τώρα τον αποκαλεί Τζόνι (για κανένα μήνα προχωράγαμε με το βάδισμα του και το ύφος από τους πειρατές σαν 14χρονα πωρωμένα)

Δημοσ.

1) Sleepy Hollow

2) Big Fish

3) Corpse Bride

Kαι κάτι ακόμη. Το Nightmare Before Christmas δεν είναι σκηνοθετημένο από τον Τim Burton, ήταν παραγωγός στην ταινία. Το έχει σκηνοθετήσει ο Henry Selick.

Δημοσ.

^ Ναι, νταξ, συζητήθηκε και πιο πριν.

Στην ουσία δική του είναι, είναι μάλλον τυπικό το θέμα της σκηνοθεσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Άσχετο βέβαια το ότι είναι μαζί με το Beetlejuice οι δύο πιο δημοφιλείς ταινίες του που βαριέμαι αφόρητα (τι πάω και γράφω μέσα σε thread για τον Tim Burton, θα φάω ξύλο).

@Manuel, και πού να χες προλάβει το χαμό με το 21Jumpstreet τέλη 80 - μπορεί και να ήμουν το μοναδικό κοριτσάκι της εποχής που δεν το έβλεπε.

Δημοσ.
@Manuel, και πού να χες προλάβει το χαμό με το 21Jumpstreet τέλη 80 - μπορεί και να ήμουν το μοναδικό κοριτσάκι της εποχής που δεν το έβλεπε.

Τα θυμάμαι γιατί έχω 3 αδερφές μεγαλύτερες από μένα, εκ των οποίων η μεγαλύτερη το έβλεπε φανατικά, η δεύτερη αρκετά και η τρίτη όποτε τύχαινε.

• Members
Δημοσ.

Τον είχα προλάβει κι εγώ τον χαμό με το 21 jump street (Ομάδα Δράσης 21 αν θυμάμαι καλά). Δεν είχα δει ούτε ένα επεισόδιο όμως - εκείνη την εποχή προτιμούσα την Ομάδα Α (Α-Team) :)

Δημοσ.

Ήμουν μεταξύ Beetlejuice και Edward Scissorhands, αλλά τελικά ψήφισα το δεύτερο, γιατί ο Depp είναι καταπληκτικός ως Edward. Αν και μερικές σκηνές από τον Σκαθαροζούμη είναι ανθολογίας :)

Δημοσ.

Δεν.. έχεις .. δει.. τον ψαλιδοχέρη?:)

Δεν υπάρχει ταινία του τιμ μπαρτον που να μην μου αρέσει. Ή μάλλον και να υπάρχει δεν θα το παραδεχτώ ποτέ μου!

Δημοσ.

ολες μου αρεσουν αλλα ξεχωριζω τον ψαλιδοχερη χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο απλα μου αρεσει περισοτερο. μηπως ξεχασατε το corpse bride? δικο του δεν ειναι και αυτο?

^ Ναι, νταξ, συζητήθηκε και πιο πριν.

Στην ουσία δική του είναι, είναι μάλλον τυπικό το θέμα της σκηνοθεσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Άσχετο βέβαια το ότι είναι μαζί με το Beetlejuice οι δύο πιο δημοφιλείς ταινίες του που βαριέμαι αφόρητα (τι πάω και γράφω μέσα σε thread για τον Tim Burton, θα φάω ξύλο).

ακομα θυμαμαι την μουσικη απο την εισαγωγη του 21jumpstreet.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...