mstaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Καλησπέρα, θαθελα να μάθω αν έχει χρησιμοποιήσει κανέις το Norton Ghost 9. Αυτό που θέλω να κάνω είναι ένα αντίγραφο του boot partition του σκληρού (εκεί που έχω το λειτουργικό) μαζί με τα όποια προγράμματα έχω βάλει. Να το κάψω σε ένα Dvd και να το χρησιμοποιώ όταν θέλω να κάνω φορματ. Πώς μπορεί να γίνει αυτό? Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να φτιάξω και μια δισκέτα για boot η οποία θα τραβάει το image - backup του δίσκου απο dvd (ή από αλλο partition) και θα το εγκαθιστά εκεί που θέλω. Γίνονται όλα αυτα με το Norton Ghost 9 ? Οποιαδήποτε αναλυτική περιγραφή θα ήταν μεγάλη βοήθεια. Ευχαριστώ...
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Ολα αυτα γινιντε αλλα οχι με boot disk πια αλλα boot cd που ειναι το recovery cd που περιεχει και το προγραμμα για το ghost9 αλλα ειναι και 100% απαραιτητο για επαναφορα απο image.Ειναι καπου 470Μβ το cd αυτο.Το εχω δοκιμασει και δουλευει αψογα. :smile: :smile: :smile: :smile:
almeros Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 θα τρέξεις το Norton Ghost 9. θα επιλέξεις την πρώτη επιλογ'η που λέει " Back up to image file" Στο επόμενο παράθυρο θα σου ζητήσει να επιλέξεις ποιον δίσκο ή ποιο partition θέλεις να κάνεις back up. Το επιλέγεις και τσεκάρεις την επιλογή back up to a recordable dvd. πατάς next και συνεχίζεις. Προσοχή. Σε ενα από τα επόμενα παράθυρα έχει ένα κουμπί advanced. Αν μπεις εκεί σου δίνει την δυνατότητα εκτός από τα βασικά αρχεία του συστήματος να πάρεις back up και κάποια data που θέλεις οπότε του λες ποια να πάρει ή διαλέγεις ολόκληρο directory. Συνεχίζεις next-next μέχρι τέλος που θα σου πει να κλείσεις ότι εφαρμογές τρέχουν και να πατήσεις οκ. Μετα το οκ δεν κάνεις τίποτα. θα κάνει μόνο του επανεκίννηση και θα μπει στο dos για να κάνει το ghost. μετα που θα τελειώσει θα κάνει μόνο του πάλι reboot και θα μπει στα windows. θα σου εμφανίσει ένα μύνημα που πιθανότατα θα λέει ότι η εργασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. εκεί τελείωσες. όταν λοιπόν για κάποιο λόγο το pc δεν δουλεύει σωστά τρέχεις το ghost μέσα από τα windows και κάνεις restore από το dvd που έχεις φτιάξει στο partition Που θέλεις. σε 5 λεπτά είσαι έτοιμος. εγώ χρησιμοποιώ αυτή την μέθοδο σε κάθε pc που στήνω και τα αρχειοθετώ με serial number και έτσι μπορώ να έχω το κάθε pc ξανά καινούριο σε 5 λεπτά. ελπίζω να σε βοήθησα φίλε μου
mstaras Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις... Εν θέλω μετά απο ένα κανονικό φορματ να κανω εγκατάσταση του image? Δηλ να φτιάξω αυτο το boot cd (ή boot-dvd?) και χωρίς εγκαταστημένο το λειτουργικό να βάλω το image? PS Δεν έχω το recovery cd... μπορεί να φτιαχτεί μέσω του Ghost? και άν ναι πως γίνεται αυτό?
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις... Εν θέλω μετά απο ένα κανονικό φορματ να κανω εγκατάσταση του image? Δηλ να φτιάξω αυτο το boot cd (ή boot-dvd?) και χωρίς εγκαταστημένο το λειτουργικό να βάλω το image? PS Δεν έχω το recovery cd... μπορεί να φτιαχτεί μέσω του Ghost? και άν ναι πως γίνεται αυτό? Το πρωτο που λες για εγκατασταση μετα απο format γινεται πανευκολα.Το boot cd δεν μπορεις να το φτιαξεις μεσα απο το προγραμαμ οπως την δισκεττα παλια... :wink: :wink: :wink:
Alcoholic Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 enallaktika, psakse gia to Hirens Boot CD (an den to breis, pragma duskolo, ta leme) Einai kai gia duskoles periptwseis (p.x. crash) opote den exeis kan windows gia na trekseis to Ghost 9.0, alla kanei akai allao polla....
iparou Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2005 Sorry για το 4μηνο bumping, αλλά το θέμα με αφορά και ήταν ότι σχετικότερο βρήκα στο search. Επειδή δεν βρήκα recovery cd για να bootaρω και στη συνέχεια να φορτώσω το bakup από το ghost 9.0, κατέβασα το hiren's bootcd. Είναι ένα αρχείο iso που στο root του έχει έναν φάκελο BOOTCD (με διάφορα αρχεία εντός αυτού), και ένα readme.txt αρχείο. Το καίω έτσι όπως είναι το iso σε cd ή πρέπει να κάνω edit το iso έτσι ώστε να φέρω τα περιεχόμενα του φακέλου BOOTDSK στο root του iso ? Και αφού κάνω Boot απ'το CD, ποια εντολή πατάω για να φορτώσει το image ? Thanks.
Petza Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2005 To Hiren einai Boot CD diladi to systima bootarei apo ayto exei para polla programmata ena apo afto einai kai to Ghost. To mono ou mporeis na prostheseis einai ta f-prot/mcafee antivirus definations Me to nero i opoio allo programma egrafis xrismopoihs pigene stin epilogi pou leei Burn Image to Disk (i kati paromoio, na anafereipantos image h iso) fortose to ISO kai grapse to otan theleis na kaneiw tin epanafora trekse to ghost apo to Hiren P.S an exeis SATA ksexase to Hiren Gia mena pantos to kalytero einai mia mod egdosi toy ERD Comander,sto fortoma pataw F6 fortono tous drivers tou SATA kai kanw tin epanafora se Gui mode Pantos an apofasiseis na asxolithis me to stisimo Live CD mia kali periptosi einai to Bart´s PE-Builder
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.