Προς το περιεχόμενο

Ποια θα ηταν η καταλληλοτερη VGA?

evansdimo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Με 60-70 δε νομίζω να μπορέσεις να βρεις κάτι καινούριο και καλύτερο από την τωρινή κάρτα. Κάτι σε μεταχειρισμένο όμως ίσως βρεις. Πάντως με 100€ μπορείς να βρεις από κάποια καταστήματα την απλή 6600 η οποία είναι αρκετά καλή και με 120€ μπορείς να βρεις μία ολοκαίνουρια radeon 9700pro αλλά όχι από Ελλάδα. Τα 120€ που σου λέω είναι χωρίς μεταφορικά. Με τα μεταφορικά πάει 140€ άρα δε θα σε συμφέρει.

Δημοσ.

Μήπως να αφήσεις τη VGA στην άκρη και να βάλεις λίγη μνήμη μπας και ανασάνει λίγο??

Οτι και να βαλεις απο vga πεταμένα λεφτα θα ναι...

Γιαννης_84

Ασε τα μετροπρογράμματα στην άκρη δεν ειναι μέτρο συγκρισης...

Και η απόδοση στα παιχνίδια ειναι καθαρα υποκειμενικό θέμα...Υπάρχουν άτομα που παιζουν doom3 με ti4200 σε medium-1024/728 και ειναι ευχαριστημενα!!Μιλάμε για "απαιχτα" framerates...

Δημοσ.

Τα μετροπρογραάμματα συνήθως παραπλανούν αλλά όταν λέμε ότι έπαιζα farcry στο low/medium με 9500προ και με την 9800προ ανέβηκα στο high, τότε δε μπορώ να δεχτώ ότι από 9600skata edition (64bit μπλιάχ!) σε μια οποιαδήποτε 128bitη κάρτα δε θα δει διαφορά. Εγώ είδα με τον pentium3 (βέβαια είναι η τελευταία η βαρβάτη έκδοση του P3) διαφορά και δε θα δει ο άλλος με τις ddr μνήμες κτλ;

Και το framerate παύει να είναι υποκειμενικό όταν μπαίνει στη μέση το fraps. Τη βελτίωση δεν την αισθάνθηκα μόνο αλλά την είδα και με το fraps. Τέσπα από τη στιγμή που δίνει μόνο 70, δεν ξέρω αν θα βρει κάτι που αξίζει σε καινούριο. Σε μτχ κάτι γίνεται.

Δημοσ.

Πρόσφατα τσίμπησα 9700pro all in wonder απο το ebay με 80 ευρώ όλα μαζί (και τα μεταφορικά). Αν έχεις την δυνατότητα ψάχτο εκεί.

Δημοσ.

Γιαννη δηλ. πιστευεις οτι μια 9550 με 128bit σε σχεση με την 9600 (Skata edition) 64bit δεν θα εχει καμια διαφορα στην αποδοση στον Celeronako του αδερφου μου?

Παντως στο topic ποια καρτα γραφικων ειναι καλυτερη ( http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=42491 ) βλεπω σεβαστη διαφορα της 9550 με την 9600 SE.

phovos γιατι να του βαλω και αλλη μνημη? Αφου 512 εχει τωρα.

papadakn thanks για τη GF4 Ti αλλα αστο για μεταχειρισμενη δεν ψαχνω.

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ και καθόλου με την 9550 και δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει αλλά την 9600se την έχω δει να υστερεί σε παιχνίδια ακόμα και σε σχέση με την 9200! Άρα λογικά με την 9550 (την 128bitη όμως πρόσεξε) θα δεις διαφορά αλλά δεν ξέρω πόση αφού δεν ξέρω ούτε καν τους χρονισμούς της 9550.

Δημοσ.
Ρε παδιά μην τρελαθούμε κιόλας, εγώ είδα φοβερή διαφορά σε pentium 3 1266 από την 9500προ στην 9800 προ και εσείς του λέτε 9600 και πολύ του είναι;

Ο celeron 2.4 , στα παιχνίδια , είναι περίπου στα επίπεδα P3 1Ghz.

Δες εδώ: http://www23.tomshardware.com/index.html?modelx=33&model1=49&model2=44&chart=25

Δεν λέει με τι κάρτα γραφικών είναι , αλλά αν κρίνω από τα νούμερα , πρέπει να είναι με 6800U ή X800XT (ή κάτι τέτοιο).

Το κεντρικό νόημα είναι οτι θα κερδίσει αναλύσεις/ρυθμίσεις αλλάζοντας κάρτα γραφικών.

Frames όμως δεν πρόκειται να κερδίσει (αυτό είναι και όλο το νόημα του cpu limitation άλλωστε).

Απλά θα σέρνεται σε όλες τις αναλύσεις μέχρι τα 1280x , αντί να σέρνεται σε όλες τις αναλύσεις μέχρι τα 800x.

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο link που έδωσες μάλλον δεν συνηγορεί σε αυτό που λες. Όντως οι μετρήσεις είναι με βαρβάτη κάρτα παρμένες γιατί αν δεν ήταν, τότε απλά το farcry δε θα είχε πάνω από 50 καρέ σε p3 στο Low μεν, στα 1280 δε. Σον p3 με ποιες κάρτες παίζεις farcry με 50 καρέ σε αυτές τις ρυθμίσεις; Εγώ στον p3 με την 9500προ έπαιζα 1024χ768 στο low και μετά με την 9800 ίδια ανάλυση αλλά στο high.

Τέσπα το πρήξαμε το παιδί. Το σίγουρο για μένα είναι ότι δεν πρόκειται να δει διαφορά στα παιχνίδια με κανέναν άλλο τρόπο παρά μόνο με αλλαγή κάρτας γραφικών.

Στην παρούσα φάση αυτό που φρενάρει είναι η κάρτα και όχι ο πράγματι αδύναμος celeron. Με 9600se και σε opteron να τη βάλεις, παιχνίδια με ρυθμίσεις της προκοπής δεν παίζεις. Αν βάλει καλύτερη κάρτα, δε λέω ότι δε θα τη φρενάρει ο celeron αλλά όχι ότι δε θα δει διαφορά.

Δημοσ.
Το κεντρικό νόημα είναι οτι θα κερδίσει αναλύσεις/ρυθμίσεις αλλάζοντας κάρτα γραφικών.

Aυτος ομως ειναι και ο στοχος μου να κερδισω καλυτερες αναλυσεις!

Δημοσ.

Δεν θα ηθελα η καρτα που θα του παρω να τελειωνει σε SE...

Εστω και αν προκειται για μια 9800. Thanks anyway parsifal.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...