Προς το περιεχόμενο

Εξωτερικό DVD-RW για Laptop

jozefonline

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπεύω να πάρω ένα εξωτερικό frame για να συνδέσω ένα NEC 3500 με τον φορητό μου και δεν ξέρω ποιό είναι καλύτερο. USB ή Firewire? Έχω μόλις 2 USB και θα με βόλευε πολύ το Firewire αλλά δεν ξέρω αν είναι ταχύτερο.

Επίσης λέτε να έχω πρόβλημα στο να γράφω DVD με εξωτερική συσκευή από το σκληρό του φορητού?

Γίνεται να γράφω κατευθείαν από εξωτερικό σκληρό (USB 2.0) σε DVD-RW συνδεδεμένο στη Firewire?

Το σύστημα είναι :

Celeron D 2,66 GHz

512 MB Ram (400 MHz)

40 GB HDD (5400 Rpm)

Και έχει Win XP SP2

Δημοσ.

theoritika to usb2 einai taxutero--->480Mbps enw to Firewire einai 400Mbps..se kapoio allo post omws eixa diavasei oti to firewire einai pio stathero diladi einai monima 400Mbps i taxythta enw sto usb2 endexetai na kymainetai i taxythta kai pio xamila analoga me to ti trexei sto pc sou ekeini tin stigmi...

.dialegeis kai pairneis

gia ta alla dyo fantazomai den tha exeis problem..!!!

Δημοσ.
Σκοπεύω να πάρω ένα εξωτερικό frame για να συνδέσω ένα NEC 3500 με τον φορητό μου και δεν ξέρω ποιό είναι καλύτερο. USB ή Firewire? Έχω μόλις 2 USB και θα με βόλευε πολύ το Firewire αλλά δεν ξέρω αν είναι ταχύτερο.

Επίσης λέτε να έχω πρόβλημα στο να γράφω DVD με εξωτερική συσκευή από το σκληρό του φορητού?

Γίνεται να γράφω κατευθείαν από εξωτερικό σκληρό (USB 2.0) σε DVD-RW συνδεδεμένο στη Firewire?

Το σύστημα είναι :

Celeron D 2' date='66 GHz

512 MB Ram (400 MHz)

40 GB HDD (5400 Rpm)

Και έχει Win XP SP2[/quote']

Καλησπέρα.

Αν ο φορητός σου υποστηρίζει USB 2.0 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στο να γράψεις από τον σκληρό δίσκο του φορητού σου στο εξωτερικό NEC 3500.

Δημοσ.

Έχω κουτί USB2 και δουλεύει άψογα.

Επίσεις μπορώ και γράφω DVD on fly βάζοντας το προτότυπο στο PC και το άδειο στο drive που είναι στην USB θύρα, με πολύ καλές ταχύτητες.

Τώρα όσο αφορά το πρόβλημα με τον αριθμό των USB θυρών το λύνεις με 15 ευρώ (USB hub) που συνδέεται σε μία θύρα και σου δίνει 4.

Δημοσ.

Υποστηρίζει USB 2.0.

Τα παραπάνω που ισχύουν στη USB 2.0 υπάρχει περίπτωση να μη γίνονται με Firewire?

//edit:

USB Hub έχω αλλά νομίζω οτι θα μειώνεται η ταχύτητα.

Με το Hub δε μοιράζεται η ταχύτητα της μιας USB στα τέσσερα?

Δημοσ.

Υπαρχουν cases που διαθετουν και USB2 και firewire, παρε τετοιο (γυρω στα 50€ στο πλαισιο). Απο προσωπικη εμπειρια και τα 2 δουλευουν ok και στις ιδιες ταχυτητες αλλα:

Προσεξε μη κανεις firmware update μεσω εξωτερικης θυρας. Καπου εδω ειχε αναφερθει οτι με usb interface το firmware update κολλαει, κατι φυσιολογικο γιατι τα updates αυτα πρεπει να γινονται σε IDE interface (το βαζεις σε PC, το πατσαρεις και το βγαζεις). Παντως καποιος ειπε οτι το ιδιο update εγινε κανονικα μεσω firewire. Ειναι λεπτομερια, firmware update δε κανεις καθε μερα ουτε στο NEC, αλλα το ρισκο ειναι ενδεχομενη αχρηστευση του drive.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...