Προς το περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ Photo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα.

Έχω έναν EPSON Stylus Photo RX425 και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.

Έχω αγοράσει χαρτί για εκτύπωση Photo και όταν εκτυπώνω μια φωτογραφία παρατηρώ ότι δεν έχει στεγνώσει τόσο ώστε να μην ξεβάφει η φωτογραφία.

Έχω επιλέξει από το μενού του εκτυπωτή ότι έχω χαρτί για εκτύπωση Photo αλλά μου παρουσιάζει το πρόβλημα που σας αναφέρω παραπάνω.

Αν κάποιος γνωρίζει τη μπορεί να φταίει παρακαλώ ας μου απαντήσει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το φωτογραφικό χαρτί έχει διαφορετική ποιότητα απο τα απλά χαρτιά.Αυτό μπορείς να το καταλάβεις αλλώστε και απο την υφή του χαρτιού,που είνια πιο λεία.Επειδή δέν υπάρχει ο ίδιος αριθμός πόρων πάνω στο χαρτί όπως για παράδειγμα σε μια απλή κόλα Α4,χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να στεγνώσει το χρώμα...ο χρόνος αυτός "παίζει",ανάλογα με το είδος του μελανιού και την ποιότητα του χαρτιού.Απο προσωπική εμπειρία πάντως χρειάζονται καπου στα 60 δευτερόλεπτα για να σταθεροποιηθεί το χρώμα πάνω στο χαρτί.

Δημοσ.
Το φωτογραφικό χαρτί έχει διαφορετική ποιότητα απο τα απλά χαρτιά.Αυτό μπορείς να το καταλάβεις αλλώστε και απο την υφή του χαρτιού,που είνια πιο λεία.Επειδή δέν υπάρχει ο ίδιος αριθμός πόρων πάνω στο χαρτί όπως για παράδειγμα σε μια απλή κόλα Α4,χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να στεγνώσει το χρώμα...ο χρόνος αυτός "παίζει",ανάλογα με το είδος του μελανιού και την ποιότητα του χαρτιού.Απο προσωπική εμπειρία πάντως χρειάζονται καπου στα 60 δευτερόλεπτα για να σταθεροποιηθεί το χρώμα πάνω στο χαρτί.

Το χαρτί που έχω αγοράσει είναι το (HP Everyday Photo Paper, semi-glossy) A4 210x297mm 170g/m.

Και σε εμένα στεγνώνει αλλά αν την φωτογραφεία την φέρεις σε επαφή με κάτι υγρό ξεβάφει, δεν είναι δηλαδή σαν της φωτογραφίες που παίρνεις από ένα φωτογραφείο.

Δεν ξέρω τώρα αν πάνω σε αυτό μπορώ να κάνω κάτι για να μην έχω αυτό το πρόβλημα.

Μήπως φταίει το χαρτί και το κάνει αυτό?

Δημοσ.

to oti ksevafei i photo an tin vrekseis einai logiko, elaxistoi ektipotes exoun adiavroxa melania, sinithos autopi pou tiponoyn kai se cd opos canon ip4000.

episis gia kalitera apotelesmata se photo pare 240gr xarti full glossy

kai kata protimisi tin idia marka me ton printer sou.

Δημοσ.

Αν διαβάσεις τις οδηγίες του συγκεκριμένου χαρτιού (HP Everyday Photo Paper) κάπου αναφέρει ότι μετά την εκτύπωση θα πρέπει να το αφήσεις να στεγνώσει για 24 ώρες.

Δημοσ.

Επίσης, άλλη φορά δοκίμασε φίλε christos1 να παίρνεις το φωτογραφικό χαρτί της Epson.

Άλλωστε είναι γνωστό πως κάθε κατασκευάστρια εταιρεία παράγει φωτογραφικά και μη χαρτιά βελτιστοποιημένα για τους εκτυπωτές της και το είδος μελανιού που χρησιμοποιούν.

Για παράδειγμα, η HP χρησιμοποιεί στερεοποιημένα μελάνια, η Canon υγροποιημένα και η Epson υβριδικά.

Δημοσ.
to oti ksevafei i photo an tin vrekseis einai logiko' date=' elaxistoi ektipotes exoun adiavroxa melania, sinithos autopi pou tiponoyn kai se cd opos canon ip4000.

episis gia kalitera apotelesmata se photo pare 240gr xarti full glossy

kai kata protimisi tin idia marka me ton printer sou.[/quote']

Αν δεν κάνω λάθος το κανονικό χαρτί είναι 194g/m για φωτογραφία.

Το χαρτί 240g/m δεν είναι πολύ χοντρό για φωτογραφίες?

Τι περισσότερο θα μου προσφέρει το χαρτί 240g/m από την στιγμή που αναφέρεις ότι ελάχιστοι εκτυπωτές έχουν αυτή την δυνατότητα με αδιάβροχα μελάνια.

Δημοσ.
Αν διαβάσεις τις οδηγίες του συγκεκριμένου χαρτιού (HP Everyday Photo Paper) κάπου αναφέρει ότι μετά την εκτύπωση θα πρέπει να το αφήσεις να στεγνώσει για 24 ώρες.

Καλησπέρα.

Το έχω αφήσει και 2 μέρες αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να παρουσιάζεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...