μανος Δημοσ. 31 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2005 Δεν έβαλα ακόμη την μπαταρία της μηχανής αλλά είδα ότι χωρίς να είναι συνδεμένο στο ρεύμα μπορεί να ανάψει μία λάμπα 60W αλλά όχι το PC. Οπότε μάλον τα έπεξε η μπαταρία και θα ψάξω για καινούρια 7-10 A
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2005 ama krataei tin lampa gia px 1-2 lepta malon i mpataria exei pesei telios.opote pare mia kainouria .logika prepei na pernei tin 7.2 ah 12 volt nomizo.alla mpoeis na baleis kai megaliteris xoritikotitas.sinithos ine 3 megethi to sinithes.to mikro san xoufta.meta ligo megaliteri san palami kai meta auti pou ine idio megethos alla dipli se ipsos.mporeis na pas stin megaliteri apo autin pou exeis.ego eperne tin poli mikri kai ebala tin mesea.tora den thimame apexo xoritikotites kai tetoia.diskoli ora na psaxo tora alla sto google tha breis apira shops gia mpataries.kapou ixa grapsei kai ena kalo site me mpataries.
madsc Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Μπαταρία πολύ μεγαλύτερη μπορείς να βάλεις μόνο για δοκιμή, αν την αφήσεις μόνιμα το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσεις πρόβλημα στο φορτιστή (μέχρι κ κάψιμο), λόγω διαφορετικών mAh φόρτισης. Αποσυνδέεις το ups από το ρεύμα, βγάζεις τη μπαταρία κ πατάς συνεχόμενα το power μερικές φορές μέχρι να αδειάσουν οι πυκνωτές της πλακέτας. Μετράς για μερικά λεπτά την μπαταρία συνεχόμενα με ότι ενεργοβόρο φορτίο 12V βρείς. Αν πέφτει σημαντικά κ γρήγορα η τάση [με φορτίο πάντα] τότε η μπαταρία είναι το ένα πρόβλημα. Περνάς από Δήσιο (Πλ. Καρύτση - Αθήνα) ή κάποιον άλλο που ξέρεις ότι έχει "φρέσκιες" μπαταρίες (είναι σημαντικό αυτό) κ παίρνεις μία στα ίδια Volt/Ah ή μέχρι +10-15% που είναι η ανοχή των κυκλωμάτων κ να χωράει σε μέγεθος στο ups σου. Αν είναι μόνο η μπαταρία το πρόβλημα θα φτιάξει. Αν δεν καταλαβαίνεις αυτή τη διαδικασία ή δεν ξέρεις πως να την κάνεις συμβουλέψου έναν επαγγελματία καλύτερα, καθώς μπορεί να προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά από την ήδη υπάρχουσα ή να πάθεις ζημιά κ εσύ. /sc
poulinos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 madscgr se blepo katatopistiko.malon ine i mpataria giati opos ipe pio pano ebale pano kati mikro(lampa) kai i mpataria antexe alla oxi poli opote mpataria pesmeni.panto kai emena sto 90 tis 100 ton ips pou exoun perasei apo ta xeria mono i mpataria ta exei pexei
Kserafeim Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 http://www.tridimas.gr to exo pathei kai go auto to provlima kai itan i mpataria tou...pigene sto sigkekrimeno magazi exei poli kales times gia mpataries ups des kai sto site tou...h para ena thlefono...
poulinos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 genika akoma kai se germano na pas i mpataria i 7.2 ah 12 volt kanei 15 euro.den einai akribi ektos an exeis kana online kai exei 4-5 mpataries.sinithos i mpataria ta pezei.lene mexri 4 xronia alla analogos xrisi.poles fores sta 2 einai gia petama.O ALLOS IXE klisto to pc kai i mpataria ebgale igra.
accipio Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Μια και λέτε για UPS και μπαταρίες, να κάνω δύο ερωτήσεις: α) Όταν ο υπολογιστής δεν δουλεύει, και το UPS είναι on, "τραβάει" ρεύμα; Δηλ. καταναλώνει ρεύμα; Λογικά όχι, έτσι δεν είναι; β) Όταν ο υπολογιστής δεν δουλεύει, το UPS πρέπει να είναι on ή off; Θέτω τα ερωτήματα για να δει τις απαντήσεις σας ένας φίλος μου, που επιμένει ότι το UPS καταναλώνει ρεύμα όταν είναι ανοιχτό με κλειστό τον υπολογιστή, και επιμένει να το κλείνει (off) πάντα, οταν δεν χρησιμοποεί τον υπολογιστή. Εγώ, πάλι, ποτέ δεν το έχω κλείσει στα 2 χρόνια που το έχω, και αυξημένη κατανάλωση ρεύματος δεν έχω δει. Και κάτι άλλο: Είναι καλό για το UPS να το ανοιγοκλείνουμε συνέχεια;
makisathanos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν είναι οff ο υπολογιστής το ups τραβάει ρεύμα όσο χρειάζεται για να φορτίσει τις μπαταρίες ή να καλύψει τυχόν απώλειές τους (μια μπαταρία ξεφορτίζεται και από την υγρασία της ατμόσφαιρας), δηλ. λογικά ψιλοπράγματα. Για τα άλλα δεν ξέρω και δεν είμαι ηλεκτρολόγος ή ηλεκτρονικός.
poulinos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 Μια και λέτε για UPS και μπαταρίες' date=' να κάνω δύο ερωτήσεις:α) Όταν ο υπολογιστής δεν δουλεύει, και το UPS είναι on, "τραβάει" ρεύμα; Δηλ. καταναλώνει ρεύμα; Λογικά όχι, έτσι δεν είναι; β) Όταν ο υπολογιστής δεν δουλεύει, το UPS πρέπει να είναι on ή off; Θέτω τα ερωτήματα για να δει τις απαντήσεις σας ένας φίλος μου, που επιμένει ότι το UPS καταναλώνει ρεύμα όταν είναι ανοιχτό με κλειστό τον υπολογιστή, και επιμένει να το κλείνει (off) πάντα, οταν δεν χρησιμοποεί τον υπολογιστή. Εγώ, πάλι, ποτέ δεν το έχω κλείσει στα 2 χρόνια που το έχω, και αυξημένη κατανάλωση ρεύματος δεν έχω δει. Και κάτι άλλο: Είναι καλό για το UPS να το ανοιγοκλείνουμε συνέχεια;[/quote'] travaei kapoio reuma alla oxi tipota to tromero.ego klino to ups mono otan ine na lipso gia kamposo kairo.diladi gia diakopes ktl ktl i mporei na to kliso an exei trelo kairo exo.ite to anigoklineis sinexeia ite to exeis anixto sinexeia den tha allaxei kati alla den iparxei logos.pantos to megalitero stress mia siskeui to pernei otan tis dineis reuma opote opos katalaveneis ine ligo kalitero to na min to klineis sinexeia. tora an o filos sou den thelei na plkirosei 2 euro parapano sto logariasmo tote as to klinei ti na po.kai i mpataria se kapoio simeio tha gemisei kai den tha travaei alo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.