Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μνήμη (μάλλον)

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Έχω ένα PC με 1 GB μνήμη DDR 333Mhz και Windows XP. Εκεί που δουλέυω στον Η/Υ μερικές φορές βγάζει μια μπλε οθόνη και κάνει restart. Εγώ υποθέτω ότι η μνήμη έχει πρόβλημα σε κάποιο σημείο οπότε όταν πάει να γράψει σε εκείνο το σημείο κάτι τότε "χτυπάει" και κάνει restart. Συνήθως γίνεται όταν βλέπω TV στο PC ή όταν παίζω Warcraf III και σπάνια όταν είμαι στο Internet και γενικά κάνω άλλες δουλειές.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να υποδείξω στα windows ότι εκεί δεν πρέπει να γράφουν, όπως γίνεται με τους σκληρούς και τα bad sectors;

Έτρεξα για ένα βράδυ το memtest86 απο δισκέτα εκκίνησης αλλά δεν βρήκε τπτ! Καμία συμβουλή η κάποιο πρόγραμμα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να επιβεβαιώσεις ότι είναι οι μνήμες είναι να δουλέψεις ένα-ένα τα modules που έχεις για να εντοπίσεις ποιο έχει το πρόβλημα (εκτός βέβαια αν έχεις 1GB module). Αν έχεις πρόβλημα και με κάθε ένα ξεχωριστά μάλλον δεν είναι μνήμη (απίθανο να έχουν πρόβλημα 2 modules ταυτόχρονα). Επίσης μια άλλη πιθανότητα είναι το τροφοδοτικό σου να μην αντέχει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις υψηλού φορτίου. Επίσης και κάρτα γραφικών είναι μια πιθανότητα. Γράψε λεπτομέρειες για το σύστημά σου: μνήμες, τροφοδοτικό, κάρτα γραφικών και drives κυρίως.

Δημοσ.

Θα σου έλεγα πρώτα να έλεγξεις την κάρτα γραφικών, μήπως, ειδικά τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες, υπάρχει πρόβλημα εκεί.

Υποθέτω ότι το memtest το έτρεξες πάνω από μια φορά?

Τελευταίο θα κοιτούσα το τροφοδοτικό.

Αναμένουμε και τα υπόλοιπα στοιχεία

Δημοσ.

Λοιπόν,

Chaintech 7VJL

Athlon XP 2000+ (thermaltake psiktra)

2x256MB DDR 333Mhz Kingston, 1x512MB DDR 400 Kingston

Geforce4MX440 64MB Graphics Card (me psiktra)

1x40GB and 1x80GB HD IDE

Pinnacle PCTV PRO

1xDVD Pionner, 1xDVD-+RW NEC 3500

350 watt Trofodotiko 120mm Fan

Aυτό είναι το μπουρδελάκι μου!

Δημοσ.

Μάλλον οι μνήμες σου είναι τότε δοκίμασε με μόνο το 512 dimm να δεις.

Κοίτα το manual της μητρικής σου για τις συμβατότητες με μνήμες και δες αν υποστηρίζει 2 διαφορετικούς τύπους μνημών, με το configuration που έχεις μάλλον χλωμό να είναι τροφοδοσία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...