neced Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Μετά από περίπου 1μήνα χρήσης ο Seagate Barracuda 7200.8 SATA NCQ 250GB έχει γίνει απίστευτα αργός. Xρειάζεται περίπου 50sec για απλό explore στα περιεχόμενά του. Αυτό συμβαίνει σε κάθε νέο παράθυρο explorer και για κάθε πρώτη προσπέλαση των περιεχομένων του. Μετά είναι ταχύτατος σε κάθε νεά προσπέλαση, αναζήτηση ή χρήση των αρχείων του. Είναι όλος σε ένα partition ~232GΒ και έχει ελέυθερα ~150GB. Περιέχει αποκλειστικά αρχεία mp3. Full Defragmented. Τον έκανα σε 2 partitions μήπως κι έφταιγε αυτό, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Checkαρα το MBR του και είναι χωρίς σφάλματα. Επίσης δεν έχει κανένα bad sector. Τον δοκίμασα σε 3 διαφορετικές εγκαταστάσεις XP στο ίδιο μηχάνημα (multiboot) και είχε σε όλες την ίδια συμπεριφορά. Καμιά ιδέα στο τι μπορεί να φταίει? Έχει συναντήσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο? Θέλω να αφήσω το format σαν τελευταία λύση, γιατί προς το παρόν δεν έχω που να αποθηκεύσω προσωρινά τα αρχεία που έχει μέσα...
ppetr Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Μάλλον αυτό θα πρέπει να κάνεις, ένα quick format, εκτός αν παίζει κάτι με τους drivers του SATA. Ίσως μια επανεγκατάσταση...
leukonas Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Den ksero an ayto pou tha po ine blakeia pantos mou fenete pos osos megaliteros ine enas diskos kai osos pio gematos ine toso pio argos ine.Apli logiki ine ayto fisika.Dld an exeis dio diskous idias markas,serial ata,kai i moni tous diafora ine to megethos tote sigoura gia na kanei access ta arxeia tou o megalos thelei perisotero xrono apo ton mikro.Episis to eidos ton arxeion pou ton gemises isos dimiourgei to problima.Epeidi ine polla kai sxetika mikra.
neced Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Μάλλον αυτό θα πρέπει να κάνεις, ένα quick format, εκτός αν παίζει κάτι με τους drivers του SATA. Ίσως μια επανεγκατάσταση... Η επανεγκατάσταση έχει ήδη εξαντληθεί σαν λύση... τον δοκίμασα σε 3 διαφορετικές εγκαταστάσεις XP με διαφορετικο στήσιμο προγραμμάτων στην κάθε μία. Το format θέλω να το αποφύγω όσο γίνεται διότι δεν έχω άμεσο τρόπο να κάνω back up σε ό,τι έχει μέσα...
neced Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Den ksero an ayto pou tha po ine blakeia pantos mou fenete pos osos megaliteros ine enas diskos kai osos pio gematos ine toso pio argos ine.Apli logiki ine ayto fisika.Dld an exeis dio diskous idias markas,serial ata,kai i moni tous diafora ine to megethos tote sigoura gia na kanei access ta arxeia tou o megalos thelei perisotero xrono apo ton mikro.Episis to eidos ton arxeion pou ton gemises isos dimiourgei to problima.Epeidi ine polla kai sxetika mikra. Είναι όντως απλή λογική η οποία έχει και βάση. Γι'αυτό και τον έκανα 2 partitions για να εξαλείψω και αυτή την πιθανότητα. Όμως δεν είδα απολύτως καμία διαφορά. Και προφανώς η ταχύτητα για 100άρι partition ήταν απαράδεκτη.
leukonas Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 neced re c skepsou gia ti ogko dedomenon milame..........ine polla ta gb.an mporeis kane mia dokimi.sbise ta mp3(grapsta kapou allou) kai bale mesa images apo dvd pou ine megala.kai des an argei kai tote.an argei isos exei problima.kanton kana check me kana tool pou dinei i eteria kataskeuis tou.
neced Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 kanton kana check me kana tool pou dinei i eteria kataskeuis tou. Ήδη έστειλα για download τα seatools της seagate.... Αύριο θα τον τεστάρω με αυτά. Δεν διαφωνώ ότι είναι μεγάλος όγκος από μικρά αρχεία, αλλά από τα 8ms ταχύτητα ανάγνωσης μέχρι τα 50sec είναι τεράστια διαφορά. Γι'αυτό και δεν περιμένω να φταίει αυτό. Επίσης, τα mp3 που έχει μέσα δεν τα έβαλα σταδιακά αλλά μέσα σε μερικές ώρες (άδειασα γύρω στα 80 cd και μερικά DVD την ίδια μέρα) και αρχικά δεν είχε αυτήν την συμπεριφορά. Ήταν μια χαρά. Πάντως έτσι κι αλλιώς το έχω στο μυαλό μου, μόλις βρώ χώρο να μεταφέρω τα mp3 που έχει μέσα, να το τεστάρω.
Stormwatch Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Tι motherboard εχεις? Καπου ειχε παρει το ματι μου οτι οι σκληροι με NCQ εχουν προβληματα με chipsets που υποστηριζουν απλους SATA controllers....
neced Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Tι motherboard εχεις?Καπου ειχε παρει το ματι μου οτι οι σκληροι με NCQ εχουν προβληματα με chipsets που υποστηριζουν απλους SATA controllers.... Intel 845GBFL. Kι εγώ το NCQ υποψιάζομαι ως υπαίτιο διότι πριν 1 χρόνο που βγήκε η μητρική αυτή δεν υπήρχε αυτή η τεχνολογία. Ίσως θέλει κάποιο update η μητρική ή κάποιο xtra setting μέσα από τα WinXP. Θα κάνω κανα search πάνω στο NCQ μπας και μάθω τίποτα περισσότερο γι'αυτό το χαρακτηριστικό...
polaki Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Παντως γενικα καλο ειναι να κανεις το backup σου γιατι αν έχει καποιο πρόβλημα τοτε έτσι και σου κάνει κάνα αστείο τα εχασες όλα... Απο κει και πέρα τα αρχεια τα έχεις σε φακέλους οργανωμένα? Οταν ειναι ολα χυμα ειναι πιο δυσκολο να κάνει προσπέλαση ο δισκος και καθηστερεί..
nikoskon Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Mallon provlhma mhtrikhs eprokeito me ton SATA Controller. Eixa analogh empeiria me PATA sklhro kai den h3era ti eftaige. Polu pi8ano na exei na kanei me ton onboard controller ths mobo.
Stormwatch Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Φοβαμαι πως οι επιλογες σου ειναι ειτε να επιστρεψεις στο σκληρο και να παρεις ενα παλαιοτερης τεχνολογιας (χωρις NCQ) ,ειτε να αγορασεις καποια extra καρτα (πχ της Promise)
madsc Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 ... Dld an exeis dio diskous idias markas,serial ata,kai i moni tous diafora ine to megethos tote sigoura gia na kanei access ta arxeia tou o megalos thelei perisotero xrono apo ton mikro. Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Κάνε μια δοκιμή με όποιο benchmark πρόγραμμα χρησιμοποιείς για να καταλάβεις. Μια απλοϊκή μέτρηση μπορείς να κάνεις κ από Nero File=> Preferences=> Cache=> Test All Drive Speeds κ να συγκρίνεις αποτελέσματα. Για το δίσκο σου neced σιγουρέψου πρώτα ότι παίζει σε κάποιο dma mode κ ότι έχεις βάλει τα τελευταία drivers για τον controller σου. Αναβάθμισε το bios της μητρικής σου, κ τσέκαρε το καλώδιο του hd. Τα μικρά-μεγάλα-fragmented αρχεία παίζουν ρόλο στην ταχύτητα αλλά σε καμία περίπτωση στο βαθμό που αναφέρεις. (50 sec για explore!!!) /sc
sot78 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 το ιδιο προβλημα ειχα με ενα maxtor 120gb sata παρουσιασε το ιδιο προβλημα, (αργουσε να κανει explore τα αρχεια του) δοκιμασα new drivers chipset,sata,raid,direct9c, αλλα τιποτα τελικα εκανα διαγραφη απο registry οτιδηποτε ειχε σχεση με sata - nforce2 400ultra, restart, new drivers και τελικα ευτυχως επαιξαν ολλα ο δισκος ηταν 95% full. ηταν καθαρα σε μενα θεμα software
Dj_kourampies Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 το προβλημα των nforce sata controllers εχει γινει διασημο πλεον... τη λυση δ τη γνωριζω ομως! ειναι παλιο προβλημα ομως αρα λογικα υπαρχει λυση πλεον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.