Προς το περιεχόμενο

Πόσο σας έχει στοιχίσει το Pc σας:

agent_smith

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

egw pali pisteuw oti ama xrisimopoieis to pc stin douleia sou anagkastika prepei na skas lefta..egw pou to xrisimopoiw gia na grafw ergasies gia tin sxoli kai internet exw ena metrio systyma to opoio me kaluptei apoluta(ektos apo thn malakismeni tin mitriki pou den exei thira AGP kai den paizw paixnidia!!grrrrrrrrrrrr...autos einai o ponos mou..alla pou tha paei siga siga tha kataferw na mazepsw lefta na thn allaksw!!)

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγω αγορασα υπολογιστη με 175 ευρω.Μεταχειρισμενο κομματι κομματι.Και οχι μαπα.Ο επεξεργαστης η οθονη και η μητρικη ειναι πολυ καλα κομματια.Βεβαια ενας φιλος μου,μου εδωσε μια GPU και ενα σκληρο.

Δημοσ.

Amd 3500+

Asus A8n Sli Deluxe

2gb Kit Ocz Gold

Asus X850 Xt 256

36.7 Raptor - 2x 300 Maxtor 16mb

Cm Stacker

Tagan X-eye 420

Lg L2323

Logitech 3100 (i Teleutea Prosthiki)

Asetek Kit....... G@m@t@

Δημοσ.

Παιδιά πάντως τα τελευταία χρόνια αν κάποιος χρειάζεται έναν υπολογιστή για εφαρμογές γραφείου την βγάζει πολύ φθηνά. Εγώ θυμάμαι ότι από τον 8088 μέχρι τον Pentium τα έσκαγα σχεδόν κάθε χρόνο για να γίνει πιο αποδοτική η δουλεία μου από άποψη χρόνου. Πριν τέσσερα χρόνια σχεδόν πήρα ένα laptop Presario 2810 EA. Μπορώ να πώ ότι είμαι 100% ευχαριστημένος ακόμα και τώρα. Οι μόνες αναβαθμίσεις που του έχω κάνει είναι σε μνήμη, ένα DVD-RW και ένα σκληρό στις 7200 (τον οποίο συστήνω σε όποιον έχει laptop). Στο γραφείο που αγοράζω αρκετά μηχανήματα (που συνήθως είναι πάλι για εφαρμογές office) συνήθως δεν ξεπερνώ τα 350 ευρώ για το μηχάνημα (χωρίς οθόνη).

Θέλω να καταλλήξω στο ότι στις μέρες μας, αν κάποιος χρειάζεται έναν υπολογιστή για σερφάρισμα, ελαφρύ προγραμματισμό (π.χ. φοιτητές) και εφαρμογές γραφείου μπορεί να καλυφθεί άνετα με σχετικά λίγα χρήματα, συγκριτικά πάντα με παλαιότερες εποχές. Φυσικά για όσους ασχολούνται με παιχνίδια, εφαρμογές design (ειδικά 3D) και βαρύ προγραμματισμό, τα συστήματα είναι ακριβότερα και οι αναβαθμίσεις πιο τακτικές.

Αυτό που λυπάμαι είναι ότι βλέπω πολλούς που αγοράζουν για πρώτη φορά υπολογιστή, να παίρνουν ένα μηχάνιμα πανάκριβο 2000+ € και τελικά να ασχολούνται μόνο για να γράφουν κείμενα και cd.

Δημοσ.

χμμμ, παντως να δωσω ακριβες νουμερο για το ποσα μυρια μου εχουν φαει τα PCia ως σημερα μου ειναι λιγο δυσκολο... το σιγουρο ειναι πως καθε χρονο δινω μεταξυ 600 και 1000 ευρω σε αναβαθμισεις (χωρια τον φορητο που ανα 3-3,5 χρονια ζηταει περιπου ενα 1600-1800αρι).

Ενδεικτικα στο προγραμμα των επομενων 4 μηνων για mobo-cpu-gpu και HTPC case προβλεπεται να δωσω 750euro... και απο την αρχη του χρονου ηδη εδωσα 250...

It's a money sucking hobby...

Δημοσ.

Σκεψου καποιους που δεν ειναι τοσο φανατικοι των games και εδωσαν το 2000-2001 για να παρουν μερικα απο τα καλυτερα τοτε κομματια οπως P800Mhz με 512 MB (τοτε...!!!) και 2 δισκους των 40GB,υστερα την SoundBlaster Player.

Συνολικα εδωσα σε ενα χρονο (2000-2001) περιπου 3500 Euro καλη φαση

Τωρα δεν νομιζω να κανει πανω απο 200E, αν βεβαια προσφερει καποιος παραπανω pm Και βλεπουμε

Δημοσ.
Mipos telika to PC mas troi perisotera apo oti i gkomena?

XAXXA

min gelas katholoy giati eine alithia!!!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Δημοσ.

Τελικα τρωγωντας ερχεται η ορεξη....

Εγω στην αρχη πηγα να την κανω οικονομικα.....?.....συμβιβασμους στην ποιοτητα και στις επιδοσεις μεχρι που καταλαβα την διαφορα ξαναπληρωσα αρκετα πραγματα απ'την αρχη (π.χ τροφοδοτικο,καρτα γραφικων που το μετανοιωσα εκ των υστερων που δεν πηγα στο PCI,την εκανα που την εκανα την αναβαθμιση για να κρατησω λεει την Fx 5200....???)...

Οποτε φιλοι ,μου αν ειναι να την κανεις την δουλεια ,κανε την τουλαχιστον καλα και σκεφτομενος επισης λιγο το μελλον...

Δημοσ.

καλό είναι να κάνεις value for money αγορές...και να πέρνεις πάντοτε ποιοτηκή motherboard και τροφοδοσία..για μένα απο εκεί ξεκινάει ενας υπολογιστής.

εγώ έχω 2.5 χρόνια τώρα εναν

AMD XP 2500+(210*11=2300)

Μνήμη 768DDR (420 3/3)

Antec 480W τροφοδοσία

ΑBIT AN7 NFORCE2

ATI 9500NP L Shaped μονταρισμένη σε @9700 330/324

2 σκληρούς εναν 120αρι SATA maxtor + εναν 40αρι που κάθετε το λειτουργικό.

Pioneer 106s + Liteon811s DVDRW

Μια SP97 ψύχτρα με ενα 9αρι ανεμιστήρα στις 2800 στροφές + εναν ανεμιστήρα στα πλάγια 9αρι που είναι το μόνο πράγμα που θέλω να αλάξω..

Και οθόνη μια LGT910B ( Η καλύτερη αγορά για τα λεφτά της)

Το μηχάνημα αυτό μέσα σε 2.5 χρόνια τα έχει βγάλει τα λεφτά του και με το παραπάνω και παίζει ικανοποιητικά ακόμη και τα τελευταία παιχνίδια!

Για ποίο λόγο να το αναβαθμίσω?Η μόνη αναβάθμιση που θα κάνω είναι ενα ασύρματο mouse που έχω δεί στο e-shop με 17 ευρουδάκια..και εναν 9αρι ανεμιστήρα πιο ησυχο..

δηλαδή για φέτος θα κάνω αναβάθμιση των 30ευρό.. και είμαι πανευτυχής :)

Αναβάθμιση σκέφτομαι απο αρχές 2006.

Δημοσ.

xaxa kalo thread megale

an ta lefta pou dinoume oloi mas se pc ta fylagame tha pairname amaksi mallon

tespa egw exw dwsei kamposa euroudakia

peripou 850 gia to mixanaki se 1h fasi

alla an kaloskeftei kaneis oti edw kai 1.5 xrono exw

P4 Prescott 3GHz

1G ram kingston

120G sata maxtor

msi fx5700

sb audigy

dvd-+rw

kai fetos prostethikan kai ta eksis:

case Sharkoon Silvation

psu Heroichi PowerOP 475W

cpu cooler AC Freezer 4

vga cooler AC NV6 Silencer

Fan Controller

2x 12aria anemistiria

Akasa ixomonwsi

ola mazi 300?

kai 1500? gia laptop mou fainetai oti tha prepei na arxisw apeksartisi

Δημοσ.

Έχω αυτά που βλέπετε (εδώ και ένα χρόνο και σκέφτομαι να βάλω ακόμα ένα SATA WD 320 και ίσως 512MB μια και όταν ανοίγει, δεσμεύει ήδη 300ΜΒ. Τους δίσκους τους παίρνω σιγά-σιγά και έχω αλλάξει μόνο το NEC-3500 από αυτή την τελευταία αναβαθμιση. Δε σκοπεύω να αναβαθμίσω CPU ή κάτι άλλο στο κοντινό μέλλον γιατί δεν υπάρχει κάτι που να μη μπορώ να το κάνω με την υπάρχουσα σύνθεση.

ΒΑΣΙΚΟ: Όλες οι αγορές έχουν γίνει με τιμολόγιο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...