sotirisl Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Έχω ενα 200GB WD σε εξωτερικη θήκη με σύνδεση firewire. Πήγα σήμερα το πρωί να κάνω scandisc και μετά το 1ο βήμα τα windows μου έβγαλαν ένα μήνυμα και σταμάτησε η διαδικασία. Κανω διπλό click στο δίσκο και παίρνω το μήνυμα "H:\ is not accessible. The parameter is incorrect". Κάνωντας δεξί click -> properties βλέπω file system RAW. Τι έχει συμβεί και πώς μπορώ να επαναφέρω τα δεδομένα μου;
insomniac_new Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 wx...me format isws diorthothei...twra gia ta dedomena den kserw dokimase kana programma pou tha sou poun. Πάντως ο δισκος δεν εχει βγει off ακόμα καποιο σφάλμα εγγραφής πρέπει να το προκάλεσε.(εχω παθει ακριβως τα ίδια) Δοκιμασε και σε καναν αλλο υπολογιστή για καλο και για κακό
idet2 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Αυτοί οι Firewire δίσκοι τελικά έχουν καταστρέψει πολύ κόσμο... Δυστυχώς ήμουν και εγώ ένας από αυτούς. Λοιπόν στο θέμα τώρα, για να κάνεις recover δοκίμασε το Get Data Back (για NTFS ή FAT ότι έχεις)..... Εμένα και στα 3 (!!!!) corruption που είχα μου τα βρήκε σχεδόν όλα...ευτυχώς! Τώρα περαιτέρω θα σου έλεγα να τσεκάρεις να δεις τι chipset έχει το κουτί με το δίσκο γιατι αν έχεις κανένα Prolific θα ταλαιπωρηθείς όπως και εγώ μέχρι να αλλάξεις κουτί....Οι υλοποιήσεις για Firewire χρησιμοποιούν συνήθως ή chip της Prolific ή Oxford. Τα δεύτερα κατά μέσο όρο είναι καλύτερα, αλλά γενικά άμα ψάξεις λιγάκι στο net θα δείς ότι οι firewire συνδέσεις έχουν πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται από τα chip που λέω εγώ μέχρι τα XP. Πολλά προβλήματα......... Δοκίμασε να κάνεις τώρα recover και εύχομαι να μη σου ξανασυμβεί αλλιώς θα το πάρεις και εσύ απόφαση μετά από ένα σημείο (όπως κι εγώ) και θα αλλάξεις κουτί και θα πας σε ένα πιο παραδοσιακό με USB2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.