gkastros Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Kalispera, prospathisa na stiso ena asirmato diktio metaxi enos foritu me ensomatomeni asirmati karta diktiu kai enos Desktop me mia PCI karta. Ola liturgun ok otan ta 2PC einai konta Otan to Laptop pigeni se diaforetiko orofo (akoma kai an i apostasi twn 2 dvmativn einai 3-4 metra dld to ena dvmatio einai akrivos pano apo to allo) exo poli kako sima pu xanete sinexos. Mipos to gegonos pos i karta diktiu tu foritu den exi kapia emfanis keraia dimiurgi auto to provlima? An agoraso kapoia pcmcia karta kai katargiso auti pu exi pano tha lithi i prepi na aforaso router? Euxaristo
freenet Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι η ενσωματωμένη wireless κάρτα δεν έχει καθόλου κέρδος ή αν έχει είναι πολύ μικρό. Επίσης η ευαισθησία της είναι συνήθως κακή. Αυτοί είναι δύο λόγοι γιατί δεν έχεις λινκ με τον πάνω όροφο. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ωστόσο αν ακόμα κι αν πάρεις μια καλή pcmcia κάρτα (πχ cisco 342,352) και βάλεις και εξωτερική κεραία μέσω pigtail ότι θα έχεις λινκ μιας και η πλακα και το γεγονός οτι παρεμβάλλονται τοίχοι κτλ έτσι κι αλλιώς ρίχνει τοσήμα δραστικά.
neco Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 dokimase thn embeleia sto idio spiti to wifi peftei polu otan pernaei mesa apo sidero, kai h plaka einai full sta sidera
gkastros Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 EPidi i 2 HY tha ine sigura se diaforetikus orofus, ti prepi na kano gia na exo oso to dinato kalitero sima me to mikrotero kostos?
panasonic Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 http://www.awmn.gr στα φόρουμ δες δε ξέρω να σου πω δυστυχώς...
de173 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Τι μανία και αυτή να πετάμε όλοι ένα άλλο forum (http://www.awmn.gr !!) και να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας.. Δεν λέω, καλό αλλά εντάξει! Φτάνει! Υπάρχει και ανάλογο topic που μπορεί να του εξηγήσει πού να πάει να ψάξει.(φιλικά panasonic ) Μην ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο forum ασχολείται μόνο με το awmn και όχι με προσωπικά δίκτυα, όπως αυτό που θέλει να στήσει ο φίλος μας. Φίλε insomniac δυχτυχώς αυτό που πας να κάνεις είναι κάπως αδύνατο (φαντάζομαι ότι είδες και εσύ από μόνος σου τα αποτελέσματα). Θα σου πρότεινα καλώδιο κατευθείαν για σύνδεση αλλά αν δεν έχεις άλλη επιλογή, προσπάθησε να στήσεις wi-fi συσκευές σε εμφανή σημεία (ειδικά για το laptop τα οποία θα έχουν καλύτερη σύνδεση με την pci κάρτα του υπολογιστή. Είναι πολυέξοδη σύνθεση αλλά έτσι κάπως θα βελτιώσεις το σήμα σου. Οι wi-fi συσκευές έχουν κεραίες πάνω τους οι οποίες δίνουν ένα αρκετά ικανοποιητικό σήμα. Μπορείς να συνδέεσαι ασύρματα, λοιπόν με μία τέτοια συσκευή (η οποία θα βρίσκεται στον όροφο του φορητού) και με ένα αρκετά δυνατό σήμα, η συσκευή θα συνδέεται με την pci κάρτα. Και όλα αυτά ασύρματα.
tevatron Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Emena to wireless mou me 2 PC k ena Laptop kathe mera mou vgazei thn Panagia gia na vrei to 2o PC pou einai 3 dwmatia makria. Mesolavoun toixoi k prepei na skaw k panw sto asanser ki olas pou prepei na exoun enisxisei oi teixh alla ta psilovolevw. Logiko na mhn exeis toso kalo shma mias k ta patwmata einai sinithws poly "gera". Eidika an thes na moiraseis k internet me "Low signal" tha exeis provlima. De rixneis klassika kana kalwdiakh ?
alex_mouratidis Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Η microsoft έχει ένα ωραίο άρθρο στο: http://www.microsoft.com/athome/moredone/wirelesstips.mspx Αυτό με τη hi-gain κεραία αν πουλάνε στην Ελλάδα ίσως σε βοηθήσει. Μια άλλη λύση ίσως να είναι και ένα AP σε μια μέση απόσταση μεταξύ των υπολογιστών; (αν φυσικά δεν είναι είναι ο ένας ακριβώς πάνω από τον άλλο).
adams Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Δημοσ. 30 Μαΐου 2005 Φαινεται πως εγω ειμαι απο τους τυχερους!!Εχω ενα laptop με ενσωματωμενο wireless (αν δεν κανω λαθος οι ενσωματωμενες mini pci wirelless καρτες ειναι καλυτερες απο τις pcmia και usb γιατι χρησιμοποιουν την οθονη ως κεραια) και πιανω χωρις προβληματα διακοπων δικτυο στον απο πανω οροφο(μπετο-ξεχωριστα διαμερισματα) και μαλιστα δεν ειναι ακριβως απο πανω το σπιτι. Μαλλον ειναι πολυ καλο το σημα του usr9106. Για τυχον διευκρινησεις η ταχυτητα δεν κανει για file sharing αλλα για net ειναι μια χαρα. θα προτεινα αν η καρτα του desktop παιρνει εξωτερικη κεραια να εβαζες μια μεγαλυτερη.
theglassicon Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Η λύση είναι απλή αλλά ακριβή......1 acces point σε κάθε μπαλκόνι να βλέπει το ένα το άλλο..... Θα σφίξεις και τις σχέσεις σου με τις απέναντι πολυκατοικίες........
de173 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2005 Εγώ προσωπικά θα πρότεινα στον φίλο μας ένα access point σε εμφανές σημείο ώστε να μπορεί να συνδεθεί και το pc και το laptop. Για τα pci ψάξε wireless καρτούλες.
ksessalonikios Δημοσ. 5 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2005 Μαλλον ειναι πολυ καλο το σημα του usr9106. λεγε μου τετοια,γιατι την τεταρτη αναμενεται να συνεβρεθει ενα 9106 με εναν intel centrino,και με ολα αυτα που ακουσα απο τους αλλους πηγε η καρδια μου στην κουλουρη (βλεπετε ειμαι κι εγω σε 2οροφο)
gkastros Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2005 Lipon, sxetika me tin megaliteri kerea, den iparxi provlima an exo mia poli dinati kerea se esoteriko xoro? Enoo provlima igias me tin aktinovolia pou ekpempi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.