magma Δημοσ. 26 Μαΐου 2005 Δημοσ. 26 Μαΐου 2005 Γεια σε όλους. Με αφορμή τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος "το βράδυ ψες αργά" , το τροφοδοτικό μου (Qtec 500W Big Fan ) το οποίο είχα αγοράσει από το e-shop παρέδωσε το πνεύμα (παρόλο που ο υπολογιστής ήταν κλειστός) προστατεύοντας ευτυχώς το υπόλοιπο μηχάνημα. Το ερώτημα μου βέβαια είναι άσχετο με αυτό, αλλά μιας και άνοιξα το κουτί για να βγάλω το τροφοδοτικό θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τα ανεμιστηράκια που έχω βάλει επιπλέον στο κουτί. Η τοποθέτηση που είχα ως τώρα ήταν η εξής: Ένα για να βάζει αέρα στο πλαινό πάνελ κοντά στο μπροστινό μέρος του πισιού (δεν μπορούσα να το βάλω μπροστά γιατί δεν είχε θέση και δεν είχε γρίλλιες το πλαστικό, ενώ στο πλάι είχε κάτι τρύπες) και ένα για να βγάζει αέρα στο πίσω μέρος , πάνω από τις pci κάρτες. 8άρια και τα δυο. 1η ερώτηση: είναι καλή η τοποθέτηση τους και αν οχι τι εναλλακτικές έχω? Να σημειώσω οτι το κουτί είναι μια μούφα innovator από το e-shop. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700028 2η ερώτηση: Τα ανεμιστηράκια έχουν ένα επιπλέονκαλώδιο το οποίο λέει οτι είναι αισθητήρας θερμότητας. Αυτό τι ρόλο βαράει? Κάνει κάτι? γιατί θερμοκρασίες δεν μου δείχνει κάπου. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι οτι ρυθμίζει τις στροφές βάσει της θερμοκρασίας. Αν αυτό ισχύει σε ποιο σημείο είναι καλύτερα να τους βάλω για κάθε ανεμιστηράκι? πχ το ένα το είχα βάλει κοντά στην ψύκτρα του επεξεργαστή αλλά σκέφτομαι μήπως πρέπει να το βάλω μέσα στην ψύκτρα του chipset. Tα ανεμιστηράκια είναι πολύ φτηνά 2.8 ευρώ το ένα τα πήρα (επίσης από το e-shop). αυτά είναι νομίζω Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και σόρρυ για το μεγάλο ποστ! :???:
funkyshit Δημοσ. 26 Μαΐου 2005 Δημοσ. 26 Μαΐου 2005 Εφόσον δεν μπορείς να τοποθετήσεις τα fan (το πλαινο) μπροστά, καλά είναι και έτσι.Γενικά η λογική είναι να δημιουργείται ένα ρεύμα αέρα (μπαίνει-βγαίνει).Οσο αφορά τους αισθητήρες δεν έχω ιδέα. Η συμβουλή που θα ήθελα να σου δώσω πάντως είναι η εξής Επειδή έτσι όπως την πάτησες εσύ με το PSU την έχω πατήσει και εγώ 3 φορές,καλό θα ήταν να πάρεις ένα κάπως ποιοτικότερο, που λογικά και μεγαλύτερες "αντοχές" θα έχει και κατά συνέπεια θα είσαι πιο ήσυχος. Εγώ συνδύασα ένα της ANTEC μαζί με ένα πολύπριζο APC με προστασία και από τότε όλα καλά.
magma Δημοσ. 26 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2005 ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω (αφού πυρπολήσω τα γραφεία της ΔΕΗ) είναι να πάρω ενα πολύμπριζο με προστασία από υπέρταση. Αν δεν μου αλλάξουν το τροφοδοτικό (είναι ακόμα στην εγγύηση) όντως σκέφτομαι το ENERMAX που διάβασα σε ένα άλλο thread. Είδωμεν :???:
poulinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2005 Δημοσ. 26 Μαΐου 2005 pantos to trofodotiko pou exeis den leei kai pola alla tha sto allaxoun.pare enermax herolchi thermaltake levicom alla oxi q-tec pou lene 500 kai den einai oute 200.kai ama exeis lefta pare kalitera ups para poliprizo asfaleias.
maiven Δημοσ. 27 Μαΐου 2005 Δημοσ. 27 Μαΐου 2005 Παιδιά να ρωτήσω κάτι? Μπορείτε να μου συστείσετε το πιό αθόρυβο τροφοδοτικό που ξέρετε? Έχω ψάξει προγράμματα αλλά κανένα δεν καθορίζει την ταχύτητα περιστροφής του fan του τροφοδοτικού.
deathlok Δημοσ. 27 Μαΐου 2005 Δημοσ. 27 Μαΐου 2005 athoriva 1)ola ta fanlees 2)tagan (i proti ekdosi) 3)zalman 4)enremax noisetaker
poulinos Δημοσ. 27 Μαΐου 2005 Δημοσ. 27 Μαΐου 2005 Παιδιά να ρωτήσω κάτι? Μπορείτε να μου συστείσετε το πιό αθόρυβο τροφοδοτικό που ξέρετε? Έχω ψάξει προγράμματα αλλά κανένα δεν καθορίζει την ταχύτητα περιστροφής του fan του τροφοδοτικού. herolchi kai levicom episis.alla telios athorivo mono auta pou den exoun fan.
Μπελλος Ευαγγελ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Παιδιά να ρωτήσω κάτι? Μπορείτε να μου συστείσετε το πιό αθόρυβο τροφοδοτικό που ξέρετε? Έχω ψάξει προγράμματα αλλά κανένα δεν καθορίζει την ταχύτητα περιστροφής του fan του τροφοδοτικού. Φιλε μου Γεια σου !! Το τροφοδοτικο μου ειναι Μαρκας Be Quite !! και ειναι κυριωλεκτικα αθορυβο!!! Και με 2 ανεμηστηρες παρακαλω!!! και με Fan !!!
Μπελλος Ευαγγελ Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2005 Γεια σε όλους. Με αφορμή τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος "το βράδυ ψες αργά" ' date=' το τροφοδοτικό μου (Qtec 500W Big Fan ) το οποίο είχα αγοράσει από το e-shop παρέδωσε το πνεύμα (παρόλο που ο υπολογιστής ήταν κλειστός) προστατεύοντας ευτυχώς το υπόλοιπο μηχάνημα. Το ερώτημα μου βέβαια είναι άσχετο με αυτό, αλλά μιας και άνοιξα το κουτί για να βγάλω το τροφοδοτικό θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τα ανεμιστηράκια που έχω βάλει επιπλέον στο κουτί. Η τοποθέτηση που είχα ως τώρα ήταν η εξής: Ένα για να βάζει αέρα στο πλαινό πάνελ κοντά στο μπροστινό μέρος του πισιού (δεν μπορούσα να το βάλω μπροστά γιατί δεν είχε θέση και δεν είχε γρίλλιες το πλαστικό, ενώ στο πλάι είχε κάτι τρύπες) και ένα για να βγάζει αέρα στο πίσω μέρος , πάνω από τις pci κάρτες. 8άρια και τα δυο. 1η ερώτηση: είναι καλή η τοποθέτηση τους και αν οχι τι εναλλακτικές έχω? Να σημειώσω οτι το κουτί είναι μια μούφα innovator από το e-shop. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700028 2η ερώτηση: Τα ανεμιστηράκια έχουν ένα επιπλέονκαλώδιο το οποίο λέει οτι είναι αισθητήρας θερμότητας. Αυτό τι ρόλο βαράει? Κάνει κάτι? γιατί θερμοκρασίες δεν μου δείχνει κάπου. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι οτι ρυθμίζει τις στροφές βάσει της θερμοκρασίας. Αν αυτό ισχύει σε ποιο σημείο είναι καλύτερα να τους βάλω για κάθε ανεμιστηράκι? πχ το ένα το είχα βάλει κοντά στην ψύκτρα του επεξεργαστή αλλά σκέφτομαι μήπως πρέπει να το βάλω μέσα στην ψύκτρα του chipset. Tα ανεμιστηράκια είναι πολύ φτηνά 2.8 ευρώ το ένα τα πήρα (επίσης από το e-shop). αυτά είναι νομίζω Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη και σόρρυ για το μεγάλο ποστ! :???: Γεια σου Φιλε !! Ειμαι νεος εδω μεσα!! Αλλα θα ηθελα να πω και εγω κατι!! Το τριτο καλωδιο ειναι οντως αυτο που ελεγχει τις στροφες του ανεμιστηρα σε συνεργασια με εντολη απο την Μητρικη!!! Υπαρχουν και ανεμιστιρακια πολυ μικρα για το Τσιπ σετ που βοηθανε !! Εγω συνολικα εχω 7 ανεμιστηρες και δεν κανει σχετικα περισσοτερο θορυβο απο πριν!! Προσεχε μονο αν βαλεις ανεμιστηρα πλαι η μπροστα να μην εχει πλεγμα μπροστα του γιατι τοτε κανει θορυβο σαν σκουπα!! Και οσο για το τροφοδοτικο εγω εχω παρει μαρκα Be quite και βρηκα την Υγεια μου !! Εχει 2 ανεμηστηρες και ειναι πραγματικα αθορυβο!!! Ειχα ενα πολυ φθηνο πρωτα των 25 ευρω και ανατιναχτηκε κανονικοτατα ... ειχε μυρισει ολο το σπιτι!! Ευτηχως δεν επαθε τιποτα το ΠΙ ΣΙ μου γιατι κοντεψα να παθω εγγεφαλικο!! Τα λεμε!! :razz:
poulinos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 Φιλε μου Γεια σου !! Το τροφοδοτικο μου ειναι Μαρκας Be Quite !! και ειναι κυριωλεκτικα αθορυβο!!! Και με 2 ανεμηστηρες παρακαλω!!! και με Fan !!! me 2anemistries kai me fan.afou ine to idio pragma.xixi.
Μπελλος Ευαγγελ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 me 2anemistries kai me fan.afou ine to idio pragma.xixi. Ναι αγορι μου αυτο ακριβως ενοω!!! :grin: :grin: :grin:
poulinos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 tha mas trelaneis esi.kala kai ego pira ena pliktrologio kai ena keyboard
n1kos.klx Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 Προσεχε μονο αν βαλεις ανεμιστηρα πλαι η μπροστα να μην εχει πλεγμα μπροστα του γιατι τοτε κανει θορυβο σαν σκουπα!! Ισχυει αυτό πεφτει όντως ο θόρυβος? Με απλο φιλτρο?
poulinos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2005 kane to aplo pirama.mprosta se ena fan pou girnaei bale to xeri sou xoris na akoumpaei.tha deis oti tha auxithei o thoribos.agkaliase me to xeri sou to fan tis cpu giro giro san na to exeis mesa stin xoufta sou.tha akouseis oti tha megalosei o thoribos.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.