Προς το περιεχόμενο

Firefox: Πως μπορώ να καθαρίσω τη μνήμη;

Sadead Neth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν ανοίγω πολλά tabs (π.χ. για να φορτώσω πολλές φωτογραφίες) στο firefox βλέπω ότι μπορεί να μου τρώει πάνω από 100 mb μνήμη ακόμα και μετά το κλείσιμο των tabs. Αυτό το πρόβλημα το έχω και γενικά μετά απο πολλές ώρες χρήσης του firefox χωρίς να έχω ανοίξει πολλά tabs. Μέχρι τώρα δεν έχω βρει τρόπο να «καθαρίζω» την μνήμη που τρώει το firefox εκτός από το να το κλείνω και να το ξανανοίγω. Μήπως γνωρίζεται κάποιον άλλο τρόπο;

Το ίδιο πρόβλημα έχω και με το zone allarm. Ενώ κανονικά ξεκινάει καταλαμβάνοντας μόνο 10 mb της μνήμης μέσα σε 5 ώρες μπορεί να φτάσει τα 30 mb. Μετά απο 1,5 μέρα (κατεβάζοντας με emule και λίγο surfing) το είχα δει στα 100 και αυτό. Πάλι η εύκολη λύση που έχω βρει είναι να κλείνω και να ξανανοίγω το πρόγραμμα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ Hex static.

Δεν είδα να μειώνεται η μνήμη εκτός και αν έπρεπε να έχω περισσότερη υπομονή. Θα το δοκιμάσω ξανά.

Με το zone allarm όμως τι γίνεται; Συμβαίνει και σε άλλους αυτό ή εγώ έχω κάποια λάθος ρύθμιση;

Δημοσ.

Me aformi auto to topic (gia na min anoigw kainourgio) tha ithela na kanw mia erwtisi se osous gnwrizoune oso afora tin cache. Apo oso proseksa otan gemizei i cache o firefox xrisimopoiei para polly megala pososta ram. (mou exei tixei ta ftasei kai sta 300mb).

Ara sta settings tis cache kalo einai na tin exoume se mikro megethos i megalo?

Pros to paron ebala 10mb gia tin cache. Kala einai? Ligo einai? kalytera einai na exoume polla mb diathesima h liga?Otan auta ta 10mb gemisoune tote epireazetai i leitourgia tou firefox?

• Super Moderators
Δημοσ.

Χωρίς να είμαι κανένας ειδικός (far from it!) να επισημάνω τα εξής: Η cache τι ακριβώς λειτουργία επιτελεί; Απ' ότι καταλαβαίνω, κρατάει κάποια 'συνήθη' αρχεία (όπως πχ τις gif εικόνες σε forum πχ edit.gif) για να μην τις φορτώνει συνέχεια από τον server ο υπολογιστής. Αν την καθαρίζουμε συχνά ή έχουμε πολύ μικρό μέγεθος, απλά ίσως να καθυστερήσει ελάχιστα το φόρτωμα κάποιων σελίδων που επισκεπτόμαστε συχνά.

Από την άλλη, την παλιά εποχή, τότε που χρησιμοποιούσα τον Internet Explorer, είχε παρατηρηθεί το εξής φαινόμενο: Αν είχες μεγάλη cache (δηλ. είχες δώσει στα Temporary Internet Files μέγεθος μεγαλύτερο του πχ 300ΜΒ) σου αποθήκευε ΟΛΕΣ τις εικόνες που πήγαινες να αποθηκεύσεις σε φορμά .bmp - ανεξαρτήτως είδους της αρχικής εικόνας (δηλ αποθήκευε τις jpg, τις png κλπ σε bmp!). Ίσως κάποια βλακεία του ΙΕ, ίσως κάποια βλακεία των Windows. Πάντως είχε να κάνει με την cache...

Δημοσ.

Diladi ti proteineis? Na auksisw tin cache apo 10mb ? Pantos den kserw.. kalos o firefox alla polles fores trwei polly ram re gmt. Diladi to na kanw clear tin cache kathe mera exei ginei must.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι να σου πω, δεν είμαι ειδικός, μην πω καμιά βλακεία.

Πάντως αυτή τη στιγμή, με πέντε tabs ανοιχτά και την cache ρυθμισμένη στα 50ΜΒ, ο Firefox δείχνει να 'τρώει' γύρω στα 30ΜΒ μνήμης.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ωχ, αν πάρει φωτιά ο υπολογιστής σου, πες μου να σβήσω τα posts μου... :-P

Ίσως παίζει ρόλο και ο υπολογιστής. Δεν έχω και κανά σοβαρό σύστημα βέβαια: Celeron 2.4GHz, 512ΜΒ DDR RAM και pagefile στα min 768MB - max 1536MB.

Δημοσ.

Λένε ότι στις τελευταίες εκδόσεις έχει λυθεί το πρόβλημα.

Έκανα τώρα μια δοκιμή με XP Pro SP2 και Fx 1.0.4.

Άνοιξα 55 ταμπελάκια και o Task Manager έδειχνε 140 Mb. Τα έκλεισα εκτός από ένα κι έπεσε στα 90 Mb. Μετά ελαχιστοποίησα τον Fx στη γραμμή εργασιών, τον μεγιστοποίησα πάλι, κι έδειχνε 11 Mb.

Στο φόρουμ του MozillaZine έχει ένα κατατοπιστικό νήμα: Memory Leak?

Αν θες, μπορείς να προσθέσεις την προτίμηση browser.cache.memory.capacity στο about:config και να της δώσεις μια τιμή σε kb, π.χ., 51200 (βλ. οδηγίες στο δεύτερο ποστ στο νήμα από πάνω), αλλά ο Task Manager συνήθως θα δείχνει παραπάνω, αφού συνυπολογίζει και την RAM που θέλει το ίδιο το πρόγραμμα για να τρέξει, όχι μόνο την RAM που χρησιμοποιεί για να κασάρει περιεχόμενο.

Απ' ό,τι έχω καταλάβει, η cache του σκληρού δεν έχει σχέση μ' αυτά.

Δημοσ.

Άνοιξα 55 ταμπελάκια και o Task Manager έδειχνε 140 Mb. Τα έκλεισα εκτός από ένα κι έπεσε στα 90 Mb. Μετά ελαχιστοποίησα τον Fx στη γραμμή εργασιών' date=' τον μεγιστοποίησα πάλι, κι έδειχνε 11 Mb.[/quote']

Πολύ καλή λύση αυτή. Δεν το είχα παρατηρήσει. Λιγότερο χρονοβόρο και πιο πρακτικό. Thanks...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...