Προς το περιεχόμενο

Τα έκανα θάλασσα!!!! - Partition magic sucks!!!

Vaguras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν καλημέρα σε όλους... και για να προλάβω μερικούς που θα το πούνε παρακάτω : Αφού δουλεύει τι το πειράζεις;;;;;

Είχα εδώ και ένα χρόνο στο μηχάνημα μου τα παράθυρα τα επαγγελματικά σε ένα partition, ένα δεύτερο κοινó fat32, και ένα τρίτο για τον πιγκουίνο (λέγε με slackware). Όλα αυτά τα έιχα στήσει με το partititon magic 7.

Προχτές αποφάσισα (τι το θέλα;;;) να μεγαλώσω το partition του πιγκουίνου σε 20 GB απο 10 που ήταν μέχρι τώρα.

μέχρι τώρα είχα C: WinxP, D:Spare (FAT32), E:Linux

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν μετά το split του D: σε D: και Η: το Η: μετατρεπόταν σε Ext2 αλλά δεν μπορούσε να γίνει merged με το Ε:

Έτσι κάνω backup τα αρχεία του slack, καταστρέφω το partition του και έχω τώρα C:WinxP kai D:Spare(FAT32).

Κάνω reboot και ο lilo dead!!!!!

Στα καλά καθούμενα!!!! Πάει το boot menu!!!

Δεν έμπαινε στα windows!!!

No problem λέω μπαίνω με winXP cd για να κάνω recover τον MBR σε XP format.

Tι fixmbr, chkdsk (όπου βρήκε λέει προβήματα) έκανα τίποτα!!!

Δεν έμπαινε στα windows!!! Προφανώς έχει ξεσκιστεί το partition table.

Τελευταία λύση λέω: Μπαίνω με linux live cd μεταφέρω όλα τα αρχεία που είχα από το C: στο D: και βουρ για format (μετά από ένα χρόνο παρακαλώ, έχοντας σκίσει τα windows ως τώρα).

Αμ δε!!!

Ξεκινά η εγκατάσταση, επιλέγω νέα εγκατάσταση, αντιγράφει όλα τα αρχεία και ενώ κάνει reboot για να ξεκινήσει η κυρίως εγκατάσταση (ρυθμίσεις κλπ) δεν ξεκινά γιατί μου βγάζει invalid partition table!!!!!

Πείτε μου αν υπάρχει πιθανότητα να ξαναπεράσω widows στο C: ή θα χρειαστεί να βάλω το δίσκο μου σε άλλο μηχάνημα παίρνοντας backup στο D: και μετά για low level format;;;;;

Δημοσ.

Low level format όχι, μην κάνεις.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κάνεις boot με μια δισκέτα WIndows 98, Windows ME, που να έχει μέσα και το FDisk. Από εκεί σβήσε ότι partition logical ή μη και δημιούργησε το πάλι.

Ή κατά την εγκατάσταση των Windows XP, στην οθόνη που σου λέει που θέλεις να εγκαταστήσεις τα Windows απλά σβήσε όλα τα partations (με το L νομίζω) και δημιούργησε ένα καινούργιο. Έτσι πιστεύω να σου λυθεί το πρόβλημα.

Πάντως κι εγώ μια φορά που τα έιχα κάνει σκατά με το partition table (πάλι με το lilo) δεν βρήκα λύση και αναγκάστικα να κάνω την πρώτη επιλογή που έδωσα πιο πάνω.

Εαν έχει κάποιος να προτείνει κάτι καλύτερο, ας το πεί.

Δημοσ.

Δεν γλιτώνω δηλαδή το σβήσιμο του extended partition (all the logical)...

Δηλαδή κάνω backup το logical D: και μετά σκίζω τα πάντα με fdisk.

καμιά άλλη ιδέα;;;;

Δημοσ.

Δοκίμασε με μια δισκέτα Win98 που να έχει Fdisk να κάνεις clear τα boot records του δίσκου. Δώσε τις εντολές:

1) fdisk /mbr

2) fdisk 1/cmbr (το ' 1 ' θα το αντικαταστήσεις με 2, 3, κτλ για να γίνει διαγραφή και στους άλλους δίσκους / partition)

Μην φοβάσαι, το boot record θα το δημιουργήσει ξάνα όταν πάει να μπει στα XP. Τώρα, αν θα δουλέψει στην δική σου περίπτωση, δεν το ξέρω (επειδή είχες φτιάξει boot menu). Προσπάθησέ το όμως, μήπως τουλάχιστον σώσεις τα αρχεία σου......

Sam.

Δημοσ.

pantws sto partition magic, auto pou itheles esy htan to "resize partitions", oxi to split..gi auto ta kane skata ola..

oso gia tis lyseis..egw fovamai pws de tha doulepsei kamia lysh apo autes pou proteinoun ta paidia.. k panta se tetoies periptwseis kalytera na xtypas to format (glytwneis xrono) k sth periptwsh sou, tha sthseis akrivws opws theleis to mhxanhma pleon.

Δημοσ.

Χα, χα, χα ... στο 'χα πει, στο 'χα πει. Αν εντός της ημέρας δεν υπάρξει λύση από τον billpepas θα καταδεχθώ να στο φτιάξω εγώ.

ΥΓ. Θα τον δώσω στεγνά τον Vaguras. Ο τύπος ήθελε να παίξει UT2004 μέσα από linux νομίζοντας πως έτσι θα καταφέρει να με πλησιάσει ... Δε σε χάλασε τώρα

Δημοσ.
Δεν μας λες καταρχας ποσους σκληρους εχεις.

Σε safe mode δοκιμασες να μπεις?

Ο δίσκος είναι ένας, αν είχα παραπάνω δεν θα υπήρχε πρόβλημα με ένα απλό swapping αρχείων θα είχα ξαναστήσει τα windows. To safe mode είναι για "light" καταστάσεις προβλημάτων, σιγά μην δούλευε με χαλασμένο partition table.

Προς EKTELESTES:

To ίδιο πράγμα είναι φίλε μου, αφου στην έκδοση 7 η επιλογή είναι split/resize partitions...

Δημοσ.

Vaguras: Μέσα από το linux live-CD που έχεις δώσε ένα fdisk -l /dev/hda και κάνε ένα paste εδώ το partition table να δούμε...

Δημοσ.

ama den ta exeis sbhsei akoma mporeis na ta swseis.

to mono pou prepei na kaneis einai na kaneis boot me mia rescue

disk me linux (akoma kai an den exeis yparxoun apeires sto net) na

kaneis mount to partition tou linux kai na ksanatrekseis to lilo me

to config pou eixes palia.

Ola tha douleyoun opws prin

Logiko einai na mhn doyleyei to lilo apo thn stigmh pou allaksan ta partition

Δημοσ.
Vaguras: Μέσα από το linux live-CD που έχεις δώσε ένα fdisk -l /dev/hda και κάνε ένα paste εδώ το partition table να δούμε...

Το είχα κάνει φίλε apoikos και μου έβγαλε παπάδες, μπερδεμένα partitions και cylinders του δίσκου.

Τελικά με έσωσε τo linux. Με live cd έσωσα τα αρχεία από to parttion fat32 σε dvd και στη συνέχεια fdisk από την αρχη σε όλο το δίσκο ,format primary parttion, windows unattended, slackware και όλα οκ!!!

Δημοσ.

ena poli kalo episis kai tis paragon to partition manager 6. auto exo kai mou doulepse mia xara. episis exei kai resume an sou simbei kanena black out me to reuma i kolima ton windows gia na sinexizei ti douleia apo ekei pou stamatise ;-) opote den iparxei na ginei kati kai na kaneis format. episis exei kai poli kalo manual gia na katalabeis oles tis function pou exei. arkei na ksereis na diabazeis agglika.

ego eftiaksa ena partition kanontas resize to free space afou tou ekana prota defrag kai tou ekana mount kai primary not active partition kai telos. auto itan. episis an de tou kaneis mount exeis free space pou de to blepoun ta windows. episis exe kai partition viewer opou blepeis ola ta partition mount i unmount olon ton filesystems opos fat16, fat32, ntfs, razor, ext hpfs, klp. kai mporeis na kaneis import kai export arxeia. opote meso autou exeis prosbasi se olous tous diskous. auto giati de mporoun ta xp na doun ta linux ;-)

telos exei kai boot manager to idio kai kaneis parakampsi tou grub/ lilo tou linux. kai kaneis oti theleis. poli kalo. ola se ena ta exei se antithesi me tin powerquest pou exei to bootmagic ksexoristo paketo me to partition magic

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...