Προς το περιεχόμενο

Περίεργο γρατζούνισμα DVD απο Drive!!!!!!

leukonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στον υπολογιστή έχω ένα DVD-ROM LG στο οποίο χτές έβαλα ένα αγρατζούνιστο TDK-DVD δισκάκι στο οποίο είχα γραμμένη μια ταινία(ας υποθέσουμε ταινία με φίλους).Ανοιξα το Nero για να γράψω την ταινία στον σκληρό δίσκο ως Image.Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία είπα να πάω στην κουζίνα να φάω κάτι.Όταν γύρισα είδα στο Nero ένα σωρό μηνύματα Error read και το λαμπάκι στο DVD-ROM να έχει κολήσει.Βγάζω το DVD απο το Drive με σκοπό να το σκουπίσω.Τότε με έκπληξη διαπίστωσα οτι το Drive είχε γεμίσει το δισκάκι μου με γρατζουνιές.Πως?Εμοιαζε σα να το γύριζε πάνω στο tray(συρταράκι)Αυτό το διαπίστωσα απο το γεγονός οτι στο σημείο που το tray κάνει βαθολυλωμα σε εκείνο το σημείο το δισκάκι δεν είχε καμία γρατζουνία.Ξέρει κανεις τι πέχτηκε?Έχει τύχει κατι παρόμοιο σε κάποιων άλλο?

Δημοσ.

deathlock όχι το δισκάκι ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε απο την θήκη του μετά απο την εγραφή του φυσικά.Και σίγουρα ήταν επίπεδο και αγρατζούνιστο.

Δημοσ.

κοιτα και εγω κατα καιρους βλεπω περίεργες γραντζουνιες, κυρίως σε DVDRW.. τα προσέχω υπερβολικά πάρα πολυ μιας και ειναι για backup, αλλά ενω δεν τα έχω αφήσει ποτε εξω απο θήκη και ποτέ δεν τα αφήνω χύμα στο γραφείο με την γραμμένη πλευρά, αυτα τα ριμάδια γεμίζουν γρατζουνιές....

Αλλα σε τετοιο βαθμο που λες δεν εχω συναντησει...

Δημοσ.

Πριν από κάποια χρόνια κάνω εγκατάσταση Unix σε ένα Compaq Server. Ασχολούμε και με τα άλλα μηχανάκια στον πάγκο, τελειώνει η εγκατάσταση και βγάζω το CD... Από κάτω έιχε ανοίξει αυλάκι λες και ήταν LP. Νέος τότε στο επάγγελμα τα είδα όλα. Το CD δεν ξανάπαιξε και ευτυχώς δεν μου έχει ξανατύχει...

Δημοσ.

Mallon apo oti katalaba trone flasies....kai an leme an to cd ine gnisio kai akribo pios mou to antikathista emena?H eteria kataskeuis tou Drive i mipos i eteria kataskeuis tou programatos?Kata ta alla apagoreyete i antigrafi gnision CD h DVD.Kai na skeytei kaneis pos to drive mou itan kenourio sxetika.

Δημοσ.

Akribws to idio epatha kai egw me diskaki TdK! RW,Thn prohgoymenh bdomada.kai emena to diskaki htan kainoyrio treis fores na eixe bgei apo to koyti toy.

toy ekane mia xontrh gratsoynia mhkoys 3cm.

Δημοσ.

Pantos paratirisa to eksis kai sta dika mou diskakia.exo cd ta opia ta exo grapsei edo kai toulaxiston 7-8 xronia isos kai parapano kai exoun peksei epeires fores.apo kato ine san kenouria.ta dvd mou pou exo grapsei apo perisi parolo pou ta frontizo opos kai ta cd giati ime pseiras exoun gemisi mikres grantzounies.mipos exoun kanei kati lathos stin texnologia tou dvd?????leo ego tora ena paranoiko senario.

Δημοσ.

Μήπως, μια ιδέα λέω και δεν έχω και τις πολλές τεχνικές γνώσεις, παίζει ρόλο η ταχύτητα εγγραφής του DVD??

Δημοσ.

Φίλε, όντως, πιο αργά θα ήταν μόνο αν τα έγραφες με το χέρι :lol: :lol: Δικός μου είσαι.. Κι εγώ ψείρας είμαι με κάτι τέτοια, αλλά τα γράφω σε 4x..

Δημοσ.

Sadako pantos me anisixei kai me stenaxorei to gegonos oti ta dvd ine poli eyesthita kai meta apo to gegonos me tis gratzounies exo arxisei na ta blepo os kaki lisi gia backup ton arxeion mou......leo na ksanagiriso stis palies kales meres kai stous sklirous diskous....

Δημοσ.

ε ναι, αλλα γίνεται κι αυτό?? Δηλαδή πόσους σκληρούς να αγοράσεις?? και usb και τέτοια να πάρεις, πάλι.. Μάλλον θέλει απλά πολλαπλά backup σε δισκάκια, όταν μιλάμε για πολύ σημαντικά δεδομένα..

Δημοσ.

Sadako idi exoume ftasei sta 500gb se esoteriko kai 1tb se eksoteriko.den me xalaei na stosi ena fileserver spiti me 2 i 4 tb.Kai ta exo amesa diathesima kai pio asfali apo ta dvd....to thema omos ine ti ginete an baresei enas diskos???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...