abakas7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2005 Δημοσ. 24 Μαΐου 2005 Καλησπέρα. Εγκατέστησα στο pc ενός γνωστού μου το Sisoftware Sandra. Κοιτάζοντας μέσα από το πρόγραμμα τις θερμοκρασίες του υπολογιστή, μου έλεγε ότι ο CPU έχει 35.5 βαθμούς Κελσίου ενώ η μητρική 71 βαθμούς Κελσίου! Έντρομος ότι ο υπολογιστής ψήνεται, μπαίνω στα BIOS και βλέπω ότι για τον CPU έλεγε 57 βαθμούς Κελσίου ενώ για τη μητρική 37 βαθμούς Κελσίου. Τι από τα δύο να πιστέψω, το Sandra ή τα BIOS? Λογικά αν ήταν 71 βαθμοί η μητρική, δεν θα έπρεπε ο CPU να είναι παραπάνω; Αν είναι σωστά τα BIOS, η θερμοκρασία του CPU (57 βαθμοί Κελσίου) θεωρείται καλή ή υψηλή; Πρόκειται για Pentium 4 @ 2.66GHz και μητρική ASRock. Ευχαριστώ!
billpeppas Δημοσ. 24 Μαΐου 2005 Δημοσ. 24 Μαΐου 2005 Πιθανότατα κακή υποστήριξη του sensor από το Sandra. Δες τις temp σου σε idle & full load situation μέσω του software του κατασκευαστή της μητρικής σου, είτε μέσω κάποιου καλού Hardware Monitoring Software ( Motherboard Monitor 5 , etc )
vdanasto Δημοσ. 25 Μαΐου 2005 Δημοσ. 25 Μαΐου 2005 Ναι, το Sandra έχει πρόβλημα. Και σε εμένα δείχνει ανάποδα τις θερμοκρασίες μητρικής-επεξεργαστή και τις στροφές του cooler-ανεμιστήρα κουτιού.
Μπελλος Ευαγγελ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2005 Βαλε το προγραμα Speed fan ειναι απλο καλο και τζαμπα!!!!
abakas7 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2005 Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω και θα postάρω το αποτέλεσμα.
giorgos th. Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2005 kai go tha sou proteina to mbm5.exei megali plithora mitrikon kai chipsets kai einai to pio aksiopisto kata tin gnomi mou.to sandra ston forito mou mou ebgaze temp mobo 133 vathmous.
NeTGHoST Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 nai exoun dikio to Sisoftware Sandra exei poles lathos endikseis ..... an ginete na mou peite kai emena gia to problima pou exw egw ston diko mou ekana anavathmisi prosfata ton septemvi dld kai tora lipon exw enan intel p4 3.0 (HT) kai mobo mia gigabyte 875p (p4 series) fsb 800 kai mou dixnei thermokrasia ligo eksofreniki i korifosi tis itan stous 80 bathmous kelsiou apo katalabenete einia ligo treli thermokrasia gia na einai pragmatiki giati ekana to klasiko afisa to pc mou anixto gia 2 ores kai meta ton aniksa kai evala to daktilo stin psikra kai paratirisa oti den ekege kai poli dld oxi gia 80 bathmous to erotima einai ti mporo na kano oste na dixnei sosta kai to bios alla kai ta lipa programata tin thermokrasia
Melissa_virus Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 giorgos th. σου έβγαζε 133 βαθμούς? Ελεος... Και νόμιζα ότι ήταν αξιόπιστο το santra γιατί σε μένα ως τώρα τα έλεγε σχετικά καλά με απόκλιση 3,4 βαθμών. Με βάση τα δικά μου δεδομένα abakas7 οι 57 βα8μοί το καλοκαίρι θα μου ήταν ότι καλύτερο. Μια και τώρα σε game πιάνω 74,75,76,77,78...Στο 78 είχα βάλει auto shutdown.
giorgos th. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2005 ston forito mou edeixne alla nti allon.sto pc omos ta deixnei sosta.apla den exei megali ipostiriksi gi`auto kalitero tha itan na evazes kapoio allo prog.
CaBooM Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2005 Δοκιμαστε και το Ηardware Sensors Monitor ( http://www.hmonitor.com )!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.