Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στην ένωση 2 avi με virtualdub

giogr4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προσπαθώ να ενώσω 2 avi με vitrualdub και όταν πατάω append avi segment μου βγάζει το μήνυμα: cannot append segment: The audio streams have different data formats. Ειδα ότι στον ήχο, ενώ και τα δύο είναι mp3, το ένα είναι στα 131kb/s ενώ το άλλο στα 135kb/s. Νομίζω πως αυτό φταίει. Τι μπορώ να κάνω για να τα ενώσω;

Mήπως γίνεται να αλλάξω τον ήχο και στα 2 avi ώστε να είναι ίδια και να μπορώ να τα ενώσω;

Δημοσ.

Με αυτά προσπάθησα να τα ενώσω αφού ξέρω το απλό δεν μπορεί να επεξεργαστεί mp3...αλλά δεν γίνεται τίποτα. Μήπως υπάρχει τρόπος να αλλάξω στο ένα τον ήχο και μετά να τα ενώσω;

Δημοσ.

Ναι,μπορείς να τα ενώσεις.

Δύο τρόποι:

1)NunDub(google,θα το βρεις).

2)Decompress.(ξαναgoogle)

Στην πρώτη περίπτωση δουλεύεις,όπως είπε και ο φίλος "Τσι-Τσι" πιό πάνω,με τροποποιημένη έκδοση του Virtual Dub,που μπορεί να συνδιαλλεχθεί με "εναλλασόμενη" πηγή ήχου.Υπάρχει περίπτωση delay,"with your own risk"...

Στη δεύτερη περίπτωση,"απλώνεις" τον ήχο σε pcm μορφή,ίδια και στα δύο(η τρία η όσα έχεις avi/divx),οπότε εύκολα και χωρίς delay's στον ήχο,mixάρεις ...

Πες που δυσκολεύεσαι,κάποιος θα υπάρχει να σου απαντήσει.

Δημοσ.

Εγώ κάνω το εξής: Ποιάνω το κάθε avi ξεχωριστά και το κάνω δυο αρχεία. Το ένα είναι μόνο video και το άλλο είναι μόνο ήχος. Όλα αυτά με το virtualdub. Κατόπιν ενώνω τα δύο video σε ένα με το virtualdub πάλι. Το ίδιο κάνω και με τα δύο αρχεία των ήχων αλλά με το nero όμως. Αφού τελειώσω και με τον ήχο, ενώνω το αρχείο του video με το αρχείο του ήχου (τα τελικά εννοείτε), και όλα είναι ok!

Δημοσ.

δοκίμασα αρχικά με το πρόγραμμα που πρότειναν marios και freelove και δούλεψε! Απλά το αρχείο μετά το decompress είναι διπλάσιο του αρχικού! Μήπως υπάρχει τρόπος να μην είναι τόσο μεγάλο; Κατά τα άλλα δούλεψε μια χαρά...:D

Ανδρέα αν και βρήκα τον τρόπο, μπορείς να μου πεις λίγο πιο αναλυτικά τον τρόπο που μου προτείνεις εσύ;Μήπως υπάρχει κανένα link; ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Φίλε αυτό συμβαίνει επειδή ο ήχος είναι ασυμπίεστος PCM και όχι mp3 (εκτός κι αν δεν έχεις βάλει direct stream copy στο video).Θα πρέπει να τον ξανασυμπιέσεις με το virtualdub. Πριν προχωρήσεις όμως δες αν τα αρχικά βίντεο που έχεις έχουν διαφορετικό sampling rate (στο virtualdub: file->file info).Αν είναι το ίδιο και στα 2 (πχ 44.100khz) τότε ίσως το πρόβλημα να λύνεται χωρίς να επανασυμπιέσεις τον ήχο (απώλεια ποιότητας). Αν είναι διαφορετικό (πχ 44.100 & 22.050) τότε πρέπει να κάνεις το εξής απλό:

1.Φόρτωσε κάθε .avi στο virtualdub και σώσε το με επιλογές direct stream copy στο video και full processing mode, conversion 44100/16bit/stereo/high precision στο audio.

2.Φόρτωσε το 1o .avi που έφτιαξες στο virtualdub και κάνε file->append->(το 2ο .avi που έφτιαξες).Μέτα δώσε direct stream copy στο video και full processing mode, compression (πχ mp3 128kbit) στο audio. Σώσε το αρχείο.

3.Σβήσε τα ενδιάμεσα αρχεία και είσαι έτοιμος.

Πάντως για να δεις τί ακριβώς είναι τo .avi σου κατέβασε το gspot http://www.headbands.com/gspot/ (αν θες βοήθεια πόσταρε εδώ αυτά που σου γράφει).

Υ.Γ.: Όπου virtualdub μπορείς να βάλεις nandub, virtualdubmod για την συγκεκριμένη εργασία.

Δημοσ.

hyperionsky και στα δύο είναι 48000khz και 2channels. Το δοκίμασα να τα ενώσω και γίνεται οπότε δεν νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Δημοσ.

giogr4 μιλάω για τα αρχικά .avi που είχες όχι για τα decompressed. Για τα decompressed τώρα αν θες να τα μικρύνεις, συμπίεσέ τα όπως σου γράφω.

Δημοσ.

Για τα αρχικά μου αρχεία σπό GSpot:

1)0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3 48000Hz VBR 131 kb/s total (2 chnls) LAME3.95

2)0x0055(MP3, ISO) MPEG-1 Layer 3 48000Hz VBR 135 kb/s total (2 chnls) LAME3.95

Αμα συμπιέσω τα decompressed με τον τρόπο που μου περιγράφεις δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα μετά στην ένωσή τους; Θα γίνονται όλα όπως τώρα απλά θα έχω μερική απώλεια ποιότητας της ταινίας...

Δημοσ.

Όχι, δεν θα έχεις πρόβλημα. Η όποια (μικρή) απώλεια ποιότητας θα αφορά μόνο στον ήχο, εφόσον έχεις βάλει το video στο direct stream copy. Πάντως τα 2 αρχικά αρχεία μάλλον μπορούν να ενωθούν με nandub (παράγωγο του virtualdub που μπορεί να διαχειριστεί VBR mp3 streams) ή με το easy video joiner (που είναι πιο χαζό/ελαστικό).

http://ndub.sourceforge.net/ (opensource)

http://www.doeasier.org/joiner/ (shareware)

Δημοσ.

Mε Nandub δοκίμασα και μου έβγαζε το ίδιο πρόβλημα! Εγώ χρησιμοποιώ και μια άλλη έκδοση του Virtualdub που δέχεται επεξεργασία avi με ήχο vbr mp3! Και εκεί από την αρχή τα ίδια μου έκανε! Το Εasy Video Joiner το έχω αλλά η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα να τα ενώσω με αυτό. Δεν του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη...βλέπω όμως ότι γίνεται γιατί μου τα ένωσε χωρίς κάποιο πρόβλημα. Λες να τα επεξεργαστώ με τον πιο σύνθετο τρόπο ή να συνεχίσω και να κάνω το τελικό avi, dvd(αυτός είναι ο σκοπός μου);

ΕDIT: Τελικά από την ένωση με το Easy Video Joiner, εκτός από το ότι έχει χειροτερέψει η εικόνα στην ταινία, δεν παίζει και ο ήχος....

Δημοσ.

Ναι, το easy video joiner δεν είναι της προκοπής, απλά είναι πιο ελαστικό και είναι χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις. Κι εγώ κατά κύριο λόγο χρησιμοποιώ το vdub και τα παράγωγά του. Μάλλον σε σώζει μόνο ο σύνθετος τρόπος.

***Τώρα που το σκέφτομαι μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι ακόμα, πιο εύκολο:

Θέλεις να κάνεις DVD-Video έτσι; Π.χ. με κάποιο πρόγραμμα σαν το TMPGEnc DVD Author, με μενού κλπ. Εάν ναι, τότε το video θα μετατραπεί από το πρόγραμμα σε mpeg2 και ο ήχος μπορεί να είναι .mp2, .wav ή .ac3, πάντα στα 48.000Khz. Οπότε απλά σώζεις κάθε αρχείο [video->direct stream copy, audio->full processing->PCM/48.000Khz (ασυμπίεστο)], μετά κάνεις append και σώζεις με video/audio->direct stream copy. Θα πάρεις ένα αρχείο βίντεο με ασυμπίεστο ήχο το οποίο μετά θα συμπιέσει το dvd authoring πρόγραμμά σου σε mpeg2 και καθάρισες!

Δημοσ.

Ναι, έτσι θα γίνει μάλλον απλά περιμένω μήπως μπορέσω να μάθω τον τρόπο που είπε ο Ανδρέας.

Εγώ κάνω το εξής: Ποιάνω το κάθε avi ξεχωριστά και το κάνω δυο αρχεία. Το ένα είναι μόνο video και το άλλο είναι μόνο ήχος. Όλα αυτά με το virtualdub. Κατόπιν ενώνω τα δύο video σε ένα με το virtualdub πάλι. Το ίδιο κάνω και με τα δύο αρχεία των ήχων αλλά με το nero όμως. Αφού τελειώσω και με τον ήχο, ενώνω το αρχείο του video με το αρχείο του ήχου (τα τελικά εννοείτε), και όλα είναι ok!

Εχω ακούσει ότι γίνεται και με αυτόν τον τρόπο και θα ήθελα να το μάθω...μέχρι που ενώνω τα "γυμνά" αρχεία avi, γνωρίζω τι πρέπει να κάνω αλλά τα σχετικά με ήχο δεν τα ξέρω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...