DataMan Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Έχω μία εφαρμογή που διαχειρίζεται μια βάση δεδομένων Access. Στο γραφείο την εφαρμογή αυτή την έχω στήσει σε όλα τα pc ορίζοντας ένα κεντρικό, που απο εκεί διαβάζουν όλα την βάση δεδομένων. Έχω κάνει δηλαή κοινόχρηστο τον φάκελο που είναι η βάση. Δεδομένου ότι κάνω συνέχεια αλλαγές στη βάση, θα μπορούσα με κάποιο τρόπο να εργάζομαι και από το σπίτι σαν να ήμουν στο γραφείο. Δηλαδή να κάνω κοινόχροιστο το φάκελο και να δουλεύω σαν δίκτυο μέσω internet. Στο γραφείο υπάρχει σύνδεση ADSL με Static IP. Δεν με ενδιαφέρει λύση του τύπου PcAnyware, VNC, κτλ., αλλά να τρέχω την εφαρμογή απο το σπίτι μου και να διαβάζω την βάση δεδομένων από το γραφείο. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας
platongr Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 VPN είναι η λύση που θέλεις. Αν είναι μόνο για τις δικές σου ανάγκες και όχι για να δουλεύει όλο το γραφείο από το σπίτι του, στήσε ένα vpn server και αφού έχει static ip θα κάνεις connect εκεί με ένα καλό password στον χρήστη που θα έχει access. Η λύση υλοποιείται εύκολα με 2000-2003 server. Αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην εταιρεία, πας σε 3rd part λύσεις αλλά δεν ξέρω πόσο secure μπορεί να είναι....
DataMan Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 platongr Στο γραφείο υπάρχει σε όλα τα PC XP Pro και Home και στον Laptop μου το ίδιο. Είναι εφικτή η λύση VPN? Θα χρειαστώ εξοπλισμό ή ειναι θέμα ρυθμίσεων των XP? Δεν έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με τα συγκεκριμένα δίκτυα και θα ήθελα μία λύση σχετικά άμεσα. Λίγη βοήθεια παραπάνω ή ζητάω πολλα?
platongr Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Τα XP Pro/Home δεν σου δίνουν δυνατότητα να καλέσεις μέσω internet το pc και να έχεις vpn. Μόνο κατευθείαν dialup στο pc που δεν νομίζω ότι σε συμφέρει οικονομικά ούτε και πως υλοποιείται αν δεν υπάρχει μία γραμμή εκτός κέντρου κοντά στον υπολογιστή. Οπότε πάμε σε 3rd part λύση που δυστυχώς δεν έχω να σου προτείνω κάτι. Μια τρίτη λύση βέβαια είναι αυτή που ανέφερες αλλά δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις, το remote desktop/vnc ή κάτι σε αυτό το στυλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.