Προς το περιεχόμενο

Der Ring Des Nibelungen DVD

Panahs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επέλεξα να κάνω εδώ το topic καθώς αναφέρομαι σε DVD έκδοση και έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με video.

Σκέφτομαι λοιπόν να αγοράσω μια DVD έκδοση του εν λόγω αριστουργήματος του Wagner από το Internet. Βρήκα δύο εκδόσεις που φαίνονται αξιόλογες, η μία είναι του Pierre Boulez στο Bayreuth Festival, κοτίζει όμως πάνω από 300 ευρώ. Η άλλη είναι της αξιόπιστης Deutsche Grammophon που κοστίζει κάπου 100.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι και οι 2 είναι σε NTSC format, Region 1.

Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να παίξει σωστά ένα NTSC DVD σε ένα επιτραπέζιο σύστημα. Χρειάζεται απλά να το υποστηρίζει η συσκευή DVD ή πρέπει και η τηλεόραση? Βρήκα ότι έχω μια ταινία σε NTSC format και παίζει μια χαρά στο σαλόνι μου. Αυτό σημαίνει ότι θα παίζουν όλα τα NTSC DVD καλά?

Επίσης έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη έκδοση του Ring σε DVD?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμένα αυτό που θα με προβλημάτιζε είναι το region1. Στην χειρότερη περίπτωση όμως, θα μπορούσες να το αντιγράψεις με το DVD-R και να το κάνεις region-free. Τέλος πάντων, δεν είμαι κ ειδικός. Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να ρωτήσεις τη συγκεκριμένη ερώτηση, όχι στον Κινηματογράφο αλλά σε κάποια κατηγορία πιο σχετική. Ας πούμε στο Divx DVD authoring.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όχι, πολύ καλά ερωτάται εδώ. Άλλωστε η περιγραφή του παρόντος forum είναι

Ταινίες που είδαμε, ταινίες που θα δούμε και πώς θα τις δούμε. Συζήτηση για την 7η τέχνη, το Home Cinema, προτάσεις και λύσεις.

1. Βασικό θέμα το R1 - πρέπει να έχεις Multi-region DVD player ή στον υπολογιστή σου. Για τον υπολογιστή είναι εύκολα τα πράγματα (αν έχεις Win2000 ή WinXP): Βάζεις το DVD43 (δωρεάν και opensource) και καθάρισες.

Για το σαλόνι, πρέπει να σκάσεις λεφτά. Η λύση που προτίμησα εγώ κοστίζει πλέον μόλις £20 - http://www.dvdchips.co.uk/

2. Οι συσκευές DVD συνήθως υποστηρίζουν NTSC - το σημαντικότερο πρόβλημα είναι οι τηλεοράσεις. Αφού όμως έχεις δοκιμάσει NTSC ταινία (υποθέτω από VHS) και παίζει μια χαρά, προχώρα άφοβα.

• Super Moderators
Δημοσ.
paredwse νομίζω ότι μιλάει για την όπερα του Wagner.

Ορθόν! :D

Διόρθωσα σχετικά το post μου. ;)

(thanks! :) )

Δημοσ.

Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ που απαντήσατε.

Φυσικά και πρόκειται για την όπερα του Wagner.

H ταινία που είπα είναι DVD. Την έπαιζε χωρίς πρόβλημα. Ήταν όμως Region 2. Επίσης βρήκα και άλλο ένα DVD που είναι NTSC αλλά Region free (κόπια γαρ).

Πάντως το ότι το σύστημά στο σαλόνι μου παίζει χωρίς πρόβλημα 2 DVD NTSC είναι ενθαρρυντικό, έτσι?

• Super Moderators
Δημοσ.

Ενθαρρυντικότατο. Σημαίνει ότι τόσο το DVD player όσο και η τηλεόραση (και κυρίως αυτή) παίζουν κανονικά NTSC εικόνες.

Το βασικό πλέον που πρέπει να 'κανονίσεις' είναι το Region του DVD player σου.

;)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να μην παίζει η τηλεόραση εικόνες NTSC; Το DVD player δεν αποκωδικοποιεί ούτως ή άλλως τις εικόνες; Λογικά δηλαδή, με ένα DVD player που παίζει NTSC, με οποιαδήποτε τηλεόραση δεν θα μπορούσες να δεις ταινίες NTSC; Ε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...