GeminiMAX Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Κατα καιρους παρατηρω οτι πολλα μελη εδω, εχουν πολλες γνωσεις επι τεχνικων και οχι μονο θεματων. Σιγουρα αρκετοι σχετιζονται με τον χωρο των πωλησεων και συγκεκριμενα της λιανικης πωλησης. Ενα φιλαρακι μου απο επαρχια ενδιαφερεται να ανοιξει ενα καταστημα για λιανικη πωληση hardware κλπ. και μου ζητησε πληροφοριες για διαφορα θεματα. Θελει πληροφοριες για προμηθευτες, ορους και τροπους συνεργασιας, και γενικα τι ειναι πιο συμφερον, η συνεργασια direct με καποια αντιπροσωπεια ή να συνεργαστει με καποιον τοπικο μεγαλεμπορα? Πληροφοριες πασης φυσεως on topic, προς αποφυγη κακοτοπιων ειναι ευπροσδεκτες, ευχαριστω .
poulinos Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 ego pou douleua se eteries eixame sinergasia me diafores eteries analogos ti thelame na paroume.gia sklirous px me oktabit gia othones samsung tin euroilektroniki gia mnimes alli eteria.opou petixeneis kaliteri timi.oraiaa einai na kaneis import apo exoteriko alla einai ligo diskolo distixos.
GeminiMAX Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Απο οτι μου ειπε το ποσοστο κερδους πρεπει να ειναι αρκετα μικρο,ξερεις περιπου ποσο μπορει να ειναι? Για επαρχια στελνουν ολες οι αντιπροσωπιες ή θα μπλεξει με μεταφορικες?
poulinos Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 to pososto pragmati einai poli mikro kai idika me eshop kai plaisio pou ta exoun toso ftina pas gia poli mikro pososto.fantasou oti stin douleia pou douleua pola pragmata ta agorazame apo tin antiprosopia stin timi pou poulouse to eshop lianiki.giati allo to eshop na ta fernei apo to exoteriko epitopou kai na ta fernei 2000-3000 komatia mazi kai allo esi na agorazeis apo antiprosopia 10-20 komatia.ine kai alla pragmata bebea stin mesi kai theloun arketi exigisi me ta kerdi an agoraseis pola komatia.sinithos stelnoun kai eparxia kai xero oti ginetai me metaforiki i me ipokatastimata.tora poios xreonetai ti den xero.sinithos iparxei sinergasia metaxi antiprosopias kai metaforikis gia ta panta.pc i apc sinergazetai me tin ups couuriers kai ama xalasei kati sou stelnoun autoi dorean courier.simbolaio sinergasias diladi.malon ta xreonontai autoi ta metaforika.to kalo einai oti i eparxia exei merikes fores ligotero fpa.
k_w_t Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Στις αντιπροσωπιες ναι μεν θα πετυχεις καλυτερες τιμες οχι ομως και καλυτερους διακανονισμους! Π.χ ενα πολυμηχανημα της HP απο quest εχει 150 ευρω με πιστωση 30 ημερων για νεους εμπορους και 3 μηνες για εμπορους που κανουν μεγαλο τζιρο το ιδιο πολυμηχανημα απο την LASE εχει 156 ευρω και πιστωση 3 μηνων για νεους εμπορους και 6 μηνες για εμπορους που κανουν μεγαλο τζιρο
bloodraven Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Οπωδήποτε θα πρέπει να συνεργαστει με καποιες μεγαλες εταιρίες για να δίνει ετοιμα Pc αλλα μην περιμένει να βγάλει χρήματα ετσι. Τον καιρό που δούλευα εγώ το ποσοστό κέρδους για πωληση pc αξίας 300 χιλ. δρχ. δεν ηταν μεγαλύτερο από 20 χιλ. Ta χρήματα του καταστίματος ερχονταν απο τα αναλώσιμα, και το service H/Y και ταμειακών (ας ειναι καλά οι αναπροσαρμογές του ΦΠΑ και η μετάβαση σε Ευρω) τωρα βεβαια και με τα e-shop λιγο δυσκολα τα πράγματα, και για τα αναλώσιμα..
k_w_t Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 ...τα χρήματα του καταστίματος ερχονταν απο τα αναλώσιμα, και το service H/Y .....με τα e-shop λιγο δυσκολα τα πράγματα, και για τα αναλώσιμα.. Μακρυα απο αναλωσιμα e-shop,ΠΛΑΙΣΙΟ κτλ πουλανε σχεδον σε τιμες χοντρικης! Τα λεφτα ειναι στην παροχη υπηρεσιων (service,Συμβολαια συντηρησης εγκατασταση δικτυου κτλ) Απο πωλησεις h/w και s/w πας για εν κερδος 8-15% εξαρταται τι συμφωνιες κλεινεις με τους προμηθευτες!
getty Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Παιδιά όταν μιλάτε για ποσοστά κέρδους καλό είναι να μιλάτε με ποσοστά για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Δηλαδή, ενα 20% περιθώριο κέρδους δεν το έχουν τα καταστήματα? Επίσης μου έχει τύχει στο εξωτερικό να βρίσκω έως και 1/3 της τιμής που πωλούνται εδώ. Αν οι αντιπροσωπίες πίνουν το αίμα τον λιανεμπόρων μου κάνει εντύπωση γιατί οι τελευταίοι δεν στρέφονται προς το εξωτερικό...
GeminiMAX Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Παιδια ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και το εκτιμω πολυ. Σιγουρα οι τιμες που εχουν ορισμενα e-shop, ειναι σχεδον τιμες χονδρικης (σε μερικα ειδη) αλλα η υποστηριξη που προσφερουν ειναι ανυπαρκτη. Εκτιμω οτι πολυ συντομα θα ξεφουσκωσει η ολη κατασταση, μιας και στην περιπτωση των υπολογιστων το after sales για μενα ειναι το 50%. Καταστημα στη Στουρναρη που ειχα αγορασει κατα καιρους κομματια, για 2-3 συστηματα και οταν χρειαστηκε να αλλαξω ενα dvd-rom μετα απο 10 μερες απο την αγορα του, μου ειπε ''περιμενε να το στειλω στην αντιπροσωπεια και θα δουμε...'' αυτοματα διαγραφονται απο την τσεπη μου, οσο καλες τιμες και αν εχουν. Βεβαια αν δεν μπορει να σταθει και ενας μικροεμπορος λογω του μικρου κερδους και ανταγωνιζομενος τις αλυσιδες καταστηματων ειναι αλλη υποθεση. Στην επαρχια που ειναι ο φιλος ισως να ειναι λιγο καλυτερα αλλα το βλεπω μεγαλο ρισκο. Καθε αποψη δεκτη....
poulinos Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Παιδιά όταν μιλάτε για ποσοστά κέρδους καλό είναι να μιλάτε με ποσοστά για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Δηλαδή' date=' ενα 20% περιθώριο κέρδους δεν το έχουν τα καταστήματα?Επίσης μου έχει τύχει στο εξωτερικό να βρίσκω έως και 1/3 της τιμής που πωλούνται εδώ. Αν οι αντιπροσωπίες πίνουν το αίμα τον λιανεμπόρων μου κάνει εντύπωση γιατί οι τελευταίοι δεν στρέφονται προς το εξωτερικό...[/quote'] genikos opos ipa kai se pm ta lefta erxontai apo to service.na perneis 60 euro gia na kaneis format se ena pc kai o pelatis den thelei apodixi afou den thelei na plirosei to fpa tzampa.etsi ola stin tsepi xoris problima.kai den exeis plirosei tipota gia antalaktika.tora giati den strefontai sto exoteriko poloi einai gia ton logo oti ama xalasei kati den mporeis eukola na pas ekei na to doseis kai na sto allaxoun idika ama to biazete o pelatis.ama einai na kanei 10 meres kai den exeis na tou doseis kati allo o pelatis mporei na min to thelei meta kai paei legontas.oute einai oikonomika ftino na stileis pragmata sto exoteriko.fantasou px na prepei na stileis ena ups.paei ta xases ta lefta.genikos ine diskolo na pareis apexo .allo gia emas na paroume mia cpu kai allo gia katastima.kai pola taxidromika poles fores.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.