Προς το περιεχόμενο

Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith (Official Topic)

Str

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
Ε, σε αυτό το σημείο που είναι και το ζουμί της υπόθεσης η ταινία απέτυχε παταγωδώς ! Δεν με έπεισε ο νταρθ βεηντερ , μάλλον μου έκανε στο μάτι για ένα κακομαθημένο κωλόπαιδο που έπρεπε να το πιάσει ο θείος ομπι και να τον ταράξει στις ξυλιές στον ποπό του! Ξες, "αϊ σιχτίρ μαλακισμένο που θες και σκοτεινή πλευρά . . . . .μπαπ, μπαπ, μπαπ"

XAXA! Βασικά συμφωνώ σ'αυτό το σημείο, αλλά νομίζω ότι ωφείλεται ξεκάθαρα στο πόσο ατάλαντο ηθοποιό διαλέξαν για τον ρόλο του Anakin. Νομίζω ότι ο Λούκας την ψώνισε τρομερά κ πίστεψε ότι δεν έχει σημασία πώς θα παίξουν οι ηθοποιοί γιατί αυτός θα το διορθώσει από το μοντάζ, οπότε έκανε κάστ όποιον να'ναι (ε, δεν μπορεί να ψάξαν και πάρα πολύ για να τον βρούνε! Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ηθοποιός). Νομίζω ότι αν κάτι χάλασε την δεύτερη και την τρίτη ταινία είναι ο Hayden Christensen.

Στην δεύτερη όμως ήταν ακόμα χειρότερος. Πολύ πολύ χειρότερος θα έλεγα. Εκει σκέφτηκα ακριβώς αυτό που έγραψε ο Fidelio. Στο ΙΙΙ βελτιώθηκε (όχι αρκετά, αλλά τέλος πάντων, μπορούσες να δεις το παραμύθι).

Βασικά, θα έλεγα ότι το Star Wars έχει ένα μεγάλο πρόβλημα και ένα καλό. Και τα δύο είναι ο George Lucas. Όσο λιγότερο εμπλέκεται στη σκηνοθεσία, τόσο καλύτερες είναι οι ταινίες (τα V και VI δεν τα σκηνοθέτησε αυτός, ενω για το ΙΙΙ, τον βοήθησε πολύς κόσμος - κάποιες σκηνές του ΙΙΙ γύρισε μέχρι και ο Στήβεν Σπίλμπεργκ).

Για μένα (και αφού είδα ξανά την παλιά τριλογία, μετά το τέλος της πρώτης) όλο το star wars (ταινίες) κινείται γύρω από τον Anakin και ο πρωταγωνιστής είναι αυτός (και όχι ο Luke). Είναι το τραγικό πρόσωπο κ ο ήρωας τελικά. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτός σκότωσε τελικά τον αυτοκράτορα.

Τελική μου δήλωση: Η καλύτερη εκδοχή του Star Wars, είναι τα παιχνίδια της LucasArts. Jedi Academy, Knight of the Old Republic κτλ. Εγώ τουλάχιστον, αν δεν υπήρχαν αυτά, δεν ξέρω αν θα ασχολιόμουνα.

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Για μένα (και αφού είδα ξανά την παλιά τριλογία' date=' μετά το τέλος της πρώτης) όλο το star wars (ταινίες) κινείται γύρω από τον Anakin και ο πρωταγωνιστής είναι αυτός (και όχι ο Luke). Είναι το τραγικό πρόσωπο κ ο ήρωας τελικά. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτός σκότωσε τελικά τον αυτοκράτορα.

[/quote']

Συμφωνώ και εγώ 100% σε αυτό!

Πάντως ο Christensen δεν είναι γενικά κακός ηθοποιός σε μερικές άλλες ταινείες που έχει παίξει ήταν πολύ καλύτερος, απλώς δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του ρόλου I guess.

Δημοσ.

Ίσως απλά να μην ήταν κατάλληλος.

Τελική μου δήλωση: Η καλύτερη εκδοχή του Star Wars, είναι τα παιχνίδια της LucasArts. Jedi Academy, Knight of the Old Republic κτλ. Εγώ τουλάχιστον, αν δεν υπήρχαν αυτά, δεν ξέρω αν θα ασχολιόμουνα.

Κι εγώ το ίδιο! Πάντα θεωρούσα τα παιχνίδια Star Wars ισάξια αν όχι και καλύτερα (ειδικά από τα Jedi Knight και μετά)!

Δημοσ.

Ma kala einai dunaton na pezeis to Darth Vader to father tou Luke kai min mpeneis sto petsi tou rolou???Plaka mou kanete re mages o typas einai kakistos...kai diladi oxi oti exei simasia alla se pia tenia itan kalos o Gayden Christensen...se ekeinin pou peidouse tin theia me ton Clain???

Δημοσ.

mhn to vlepete etsi re paidia...

o anakin eprepe na fainetai anwrimos

an den htan anwrimos kai o3y8ymos kai kai kai den 8a epefte sta gonata tou palpatine :!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για το ότι ο hayden δεν είναι κακός ηθοποιός δεν ξέρω, αλλά θα του δώσω ένα ελαφρυντικό:

Ο ρόλος του ήταν πάρα πολύ δύσκολος, όπως και όλοι οι ρόλοι στο Star Wars, που θέλουν υψηλό επίπεδο ηθοποιίας. Μην βιαστείτε να αντιδράσετε και αφήστε με να σας εξηγήσω.

Το σενάριο του George Lucas, είναι κάπως σαχλό. Όπως και να το κάνουμε, μερικές από τις ατάκες, είναι τόσο περίεργες, που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να τις πεις. Δεν μιλάει κανείς έτσι (όπως είχε πει κ ο Χάρισον Φορντ σε μια συνέντευξη του, για κάποιες από τις ατάκες του ως Χαν Σόλο). Αυτές όμως οι ίδιες σαχλές ατάκες, αν τις πει ένας μεγάλος ηθοποιός (όπως ο Αλεκ Γκίνες ή ο Κρίστοφερ Λη) αποκτούν άλλο νόημα. Γίνονται ηρωικές.

Απλό παράδειγμα: "Σ'αγαπώ" να χρειαστεί να πει ένας ηθοποιός, μπορεί να το πει κ να σπάσει καρδίες κ μπορεί να το πει κ να ξενερώσει τους πάντες κ τα πάντα. Και επειδή το σενάριο του Star Wars γράφει συνέχεια ατάκες του τύπου "Πρέπει να πολεμήσουμε!" κτλ, ο μόνος τρόπος να έχουν νόημα κ να μην γελοιοποιηθούν είναι να έχεις μεγάλους ηθοποιούς.

Εκεί για μένα έκανε το μεγάλο λάθος ο George Lucas. Δεν κατάλαβε πόσα πολλά προσέφεραν στην πρώτη ταινία ο Αλεκ Γκίνες, ο Χάρισον Φορντ, η Κάρι Φίσερ (για μένα έδωσε ρέστα σε πολλά σημεία. Είπε πολύ δύσκολες ατάκες), ο Μαρκ Χάμιλ (ο οποιός όμως δεν δίνει κ ρεσιτάλ για μένα. Γίνεται λίγο σαχλός σε ορισμένα σημεία, χωρίς όμως να γίνεται ενοχλητικός όπως ο Κρίστενσεν) και ο Φρανκ Οζ (Γιόντα).

Τι να τα κάνεις τα εφφέ κ τα σενάρια; Οι ταίνιες θέλουν ανθρώπους κ ψυχή για να έχουν νόημα. Το πιο σημαντικό προσόν ενός καλλίτέχνη; Να εννοεί αυτά που λέει - παρουσιάζει. Όταν δεν, φαίνεται απο χιλιόμετρα.

Δημοσ.

Πριν λίγο γύρισα απο village και διάβαζα τα 2 τόπικ.

Η ταινία ήταν απλά φανταστική, τα 3 παλιά star wars τα είχα μισοδεί μικρός και δεν ήμουνα φαν, τα είδα όλόκληρα πριν 3 χρόνια και κόλησα.

Το θέμα είναι πως ακόμα και εγω που δεν μεγάλωσα με τα star wars έπαθα πλάκα με το επ.3

Ο Lucas πιστευω θα μείνει στην ιστορία για τις ταινίες του αυτές και το 3 είναι το αριστούργημά του, είναι σταθμός στην ιστορία του κινηματογράφου ας έχει όσα μειονεκτήματα λέτε.

Εχουν περάσει 3 ώρες και ακόμα δεν έχω συνέλθει...

Αυριο πάω να πάρω να ξαναδώ τα 4-5-6

Δημοσ.
Νομίζω ότι αν κάτι χάλασε την δεύτερη και την τρίτη ταινία είναι ο Hayden Christensen.

Στην δεύτερη όμως ήταν ακόμα χειρότερος. Πολύ πολύ χειρότερος θα έλεγα. Εκει σκέφτηκα ακριβώς αυτό που έγραψε ο Fidelio. Στο ΙΙΙ βελτιώθηκε (όχι αρκετά' date=' αλλά τέλος πάντων, μπορούσες να δεις το παραμύθι).[/quote']

Μέγα λάθος φίλε μου, ίσα ισα στο 2 ήταν που έπαιξε πολύ πιο σωστά από το 3. Από την αρχή της ταινίας μέχρι το τέλος βάδιζε προς τη σκοτεινή πλευρά ΣΤΑΔΙΑΚΑ και με μέτρο. Τα σκηνικά δε με το θάνατο της μητέρας του και με τον Ντούκου στο τέλος του ΙΙ ηταν ΘΕΪΚΑ (δεν νομίζω ν ατα έπαιζε άλλος καλύτερα!).

Σύγκρινέτα αυτά με το 3 οπου έπαιζε σαν υστερικός από την μια στιγμή στην άλλη.

Δημοσ.

οχι δεν είσαι, εμένα μου φάνηκε άψογος και στο 2 και στο 3.

Στο 2 που λένε πως ήταν ανώριμος, παιδαρέλι κλπ νομίζω αυτό επέβαλε το σενάριο.

Δημοσ.
οχι δεν είσαι' date=' εμένα μου φάνηκε άψογος και στο 2 και στο 3.

Στο 2 που λένε πως ήταν ανώριμος, παιδαρέλι κλπ νομίζω αυτό επέβαλε το σενάριο.[/quote']

Έτσι μπράβο!!!

Επισκέπτης
Δημοσ.
Ότι και να λέτε η τανία μαμούσε!!Έτσι απλά!!

Σ'αυτό συμφωνώ κ το ξεκαθάρισα. Ήταν μάλιστα το πρώτο πράγμα που έγραψα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...