epote Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Προφανώς το πρώτο δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Όμως ο Lucas έχει μερικά μειονεκτήματα αλλά και αρκετά πλεονεκτήματα. Συνεπώς μπορεί να είχαμε μια καλύτερη ταινία στις συναισθηματικές τις σκηνές αλλά με χειρότερο pacing και χειρότερες σκηνές δράσης. Πιστεύω ότι το βασικό πρόβλημα Lucas είναι με τους διαλόγους. Έπρεπε να είχε πρσλάβει script doctors γι αυτή τη δουλειά. nai nai to senario pasxei fovera. Apo thn allh nomizo pos to dedomeno senario me ligo pio kali skinothesia tha mporouse na fanei kalitera. Oute to montaz htan kati fovero...den edine ton aparaitito ton nomizo....
Typhoon Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Παιδιά' date=' λίγη προσοχή με τα spoilers. Αρκετά μέλη δεν έχουν δει ακόμα την ταινία και δεν θέλουν να τους χαλάσουμε όλο το σκηνικό. Κάποια άλλα μέλη (όπως ο υποφαινόμενος) δεν έχουν δει την ταινία πάνω από μία φορά και θέλουν να την ξαναδούν.. και να την ξαναδούν... και να την ξαναδούν... ... .. . :-P[/quote'] Point taken! Νόμιζα ότι είμασταν ακόμα στο spoiler thread. Anywayz και εγώ ετοιμάζομαι για δεύτερη φορά, τώρα που επεξεργάστηκα την πρώτη. nai nai to senario pasxei fovera. Apo thn allh nomizo pos to dedomeno senario me ligo pio kali skinothesia tha mporouse na fanei kalitera. Oute to montaz htan kati fovero...den edine ton aparaitito ton nomizo.... Βασικά εγώ το σενάριο το βρήκα πολύ καλό, ειδικά δε το πως εξηγούσε τα πάντα μεταξύ νέας και παλαιάς τριλογίας χωρίς να αφήνει κενά. Στους διαλόγους είναι ψιλοχάλια τα πράγματα και αυτό όχι πάντα γιατί έχει μερικές ωραίες ατάκες η ταινία. Αλλά όταν μιλάμε για love scene είναι πραγματικά τραγικά τα πράγματα.... Γενικά εγώ πιστεύω πως αν την ταινία την δει κανείς μεμονωμένα θα την βρει μάπα. Διάβαζα μια κριτική (στα ΝΕΑ νομίζω) όπου έλεγε ότι οι χαρακτήρες είναι χάρτινοι. Φυσικά και είναι γιατί ο Lucas δεν σκόπουε να χτίσει το χαρακτήρα του Obi-Wan πχ στο Ep.III. Όποιος έχει δει τα προηγούμενα ξέρει. Όχι βέβαια πως η ανάπτυξη των χαρακτήρων είναι αριστοθργηματική αλλά να μην καταλήγουμε και στο άλλο άκρο.
evkar Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 ρε παιδιά , τι να πει κανείς για αυτή τη movie opera , όπως πολύ εύστοχα την χαρακτήρισαν στην Αμερική . Δεν έχω δει το επεισόδιο 3 ,(προσωπικά πιστεύω ότι δύσκολα φτάνει το V ,) αλλά θυμάμαι το 1977 όταν παιζόταν στις αίθουσες το STAR WARS , δεν είχε ακόμη τίτλο , γινόταν χαμός . Τότε , δεν είχαμε στην Ελλάδα ,παγκόσμια πρώτη και τέτοια, αλλά εδώ ερχόντουσαν οι ταινίες με αρκετή καθυστέρηση . Όλη η σειρά ποτέ δεν διεκδικούσε δάφνες ηθοποιίας , εξάλλου από όλους τους ηθοποιούς ουσιαστικά μόνο ο Χάρισον Φόρντ έκανε μεγάλη καρριέρα (και κάτι λίγα η Φίσερ ) , εξαιρώ πάντα τον Άλεκ Γκίνες , αλλά η ιδέα του λούκας ήταν πολύ έξυπνη , χρησιμοποίησε την αιώνια διαμάχη καλού και καού για να φτιάξει ένα διαστημικό παραμύθι. Στο επεισόδιο 5 ,κάτι πήγε να κάνει (η σκηνή στη σπηλιά με τον Λούκ και το κομμένο κεφάλι , είναι πολύ καλή ) , τα άλλα ήταν ένα ωραίο παραμύθι. Τελικά ο κόσμος πάντα θα έχει ανάγκη τα παραμύθια , είτε με τη μορφή βιβλίων είτε με την μορφή ταινιών , ακόμη και διαστημικών . May the force be with us.(!!!!)
Innersense Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Eilikrina 8aumazw ta paidia pou prospa8oun na grapsoun kai na sxoliasoun "or8ologistika" thn tainia, ta 8etika ths kai ta arnhtika ths giati poly apla eimai poly sygkinhmenos gia na kanw kati teteio pro to paron. Mporei opws lene poloi to episode iii autonomo na eimai akoma kai apla mia metria tainia, gia osous latrepsan to my8o omws kai exoun afe8ei sth magia tou einai to kleidh gia to epos pou gnwrisame ws star wars Den 8a epekta8w se 8etika kai arnhtika, isws grapsw perisotera otan thn dw 2,3,5 fores akoma... Mporei o Lucas na exei tis opoies dramatourgikes - skhno8etikes adynamias, poly apla omws an emfanizotan kapoia tainia pou den efere kai sthn paramikrh ths leptomeria thn ypografh tou an8rwpou pou xekinhse na asxoleite me ton kinhmatografo exwntas mesa tou ws apotero skopo na meirastei me olon ton kosmo ton my8o pou eixe plasei mesa tou, tote poly apla den 8a mporouse na apokaleite star wars.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 [...'] Δεν έχω δει το επεισόδιο 3 ,(προσωπικά πιστεύω ότι δύσκολα φτάνει το V ,) [...] Δες το Επεισόδιο ΙΙΙ και μετά το ξανασυζητάμε αυτό.
digitalsoul Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 p.s: Ενατξι οι αρχοντες ηταν καλυτερες ταινιες........ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ epote ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ
epote Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 e oxi, antikeimenika den htan kaliteres apo tin proth trilogia?
digitalsoul Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 an les gia oti htan pio kales apo episode 4 5 6 to eisai vlasfimos!!!!
epote Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 an les gia oti htan pio kales apo episode 4 5 6 to eisai vlasfimos!!!! ARGL oxi, i would NEVER say that (though its probably true;)). ennoousa apo ta I,II,III
Typhoon Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Να σου πω, πριν δω το Ep.IIΙ θα συμφωνούσα αλλά τώρα μάλλον όχι. Άλλωστε και το Lord of the Rings έπασχε από τα ίδια προβλήματα με το Star Wars με εξαίρεση του διαλόγους φυσικά όπου ήταν πολύ καλύτεροι. Αλλά στο LOTR οι χαρακτήρες δεν είχαν και αυτοί βάθος (πολύ περισσότερο από ότι στο Star Wars θεωρώ). Όπως εύστοχα παρατήρησε ένα φίλος μου βλέπωντας τις ταινίες μόνο, ο μόνος χαρακτήρας για τον οποίο πραγματικά νοιώθεις το μαρτύριο του είναι το Gollum και ίσως ο Frodo. Οι υπόλοιποι τπτ. Και να πέθενε ο Gimli δεν θα νοιαζόταν και κανείς. H o Legolas. SPOILER ---- SPOILER ---- SPOILER ---- SPOILER ---- SPOILER SPOILER ---- SPOILER ---- SPOILER ---- SPOILER ---- SPOILER SPOILER ---- SPOILER ---- SPOILER ---- SPOILER ---- SPOILER SPOILER ---- SPOILER ---- SPOILER ---- SPOILER ---- SPOILER Anywayz και οι δύο τριλογίες ήταν πολύ καλές, αλλά για μένα το να βλέπω τον Obi-Wan να κλαίει πάνω από το φλεγόμενο κουφάρι του Anakin ήταν ανατριχιαστικό κατί που δεν ένοιωσα ποτέ στο LOTR. END OF SPOILER ----END OF SPOILER ----END OF SPOILER ---- END OF SPOILER ----END OF SPOILER ----END OF SPOILER ---- END OF SPOILER ----END OF SPOILER ----END OF SPOILER ---- END OF SPOILER ----END OF SPOILER ----END OF SPOILER ----
kirileman Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Τυχαίνει να συμφωνώ με τον Epote, και σε αυτό που δεν θέλει να πει εκτός παρενθέσεων. Προφανώς Τyphoon δεν περίμενες στους 3πλάσιους σε αριθμό πρωταγωνιστές του LotR από αυτούς της εξαλογίας του StarWars να έχει δωθεί το βάθος του χαρακτήρα του Γκόλουμ, φαντάζομαι (που ούτε καν πλησίασαν οι χαρακτήρες του StarWars ενώ οι Λέγκολας και Γκίμλι που ανέφερες είχαν μεγαλύτερη συμμετοχή στα βιβλία; όχι βέβαια )! Μόνο η συντροφιά είχε 9!!! Φρόντο, Γκάνταλφ, Γκόλουμ, μου αρκεί η δουλεία που έγινε σε αυτούς, λιγότερο ή περισσότερο. Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα να κάνουμε τώρα τέτοια σύγκριση (μπορώ να σκεφτώ 5 τουλάχιστον σκηνές αυτή τη στιγμή που μου σήκωσαν τις τρίχες κάγκελο στο lotr, δύο απο τις οποίες έχουν ακριβώς την ίδια επίδραση πάνω μου ακόμα και μετά την εικοστή θέασή τους, και 1 συγκεκριμένη ακόμα και όταν ακούω το soundtrack για πολλοστή φορά - βλέπε μουσική, πάντρεμα παραδοσιακάων και ψηφιακών εφέ κλπ)... Τώρα, σε ότι αφορά το RotS, στο ψητό!!!!, πάνω κάτω εντόπισα τα ίδια με τους περισσότερους. Video game στην αρχή (κάτι από Halo2, δεν ξέρω), απίστευτα συγκινητική, νοσταλγική στο τέλος. Πραγματικά, συγκρίνεται άνετα με τις 3 πρώτες (δεν λέω ότι υπερτερεί). Ο Ewan με το ζόρι κρατιόταν να μη βάλει τα γέλια στις περισσότερες σκηνές (έβλεπε τίποτα αστείο στο στούντιο; ), ο Samuel δεν ήταν πορωμένος με το ρόλο, απλά "διεκπεραιωτικός", η Natalie ούτε ζέστη ούτε κρύο κλπ. Πολλά αρνητικά μπορεί κανεις να βρει. Η ουσία είναι πως η ταινία όχι μόνο "σώζεται" στο τέλος, αλλά μας αφήνει άφωνους, και δεν εννοώ με τη τελευταία μονομαχία (μόνο). Μου άρεσε πως τα διαφορετικά εκ πρώτης όψεως σκάφη πχ, κατέληγαν με έξυπνες μετατροπές στον αέρα να "φέρνουν" στα "παλιά" και γενικότερα, το δέσιμο με την πρώτη τριλογία. Θα την ξαναδώ σίγουρα.
ifrit Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 pwpw poios perimenei mexri ayrio stis 7.15!!!!!!!!! an exei kanas allos eishthria gia ekeinh thn wra sta village tou renth as to pei
mert Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Tο ειδα και σιγουρα ειναι το καλυτερο της τριλογιας.Με απιστευτα εφφε και πολυ καλες ερμηνειες κυριως απο McGregor και McDiarmid.To πιο σκοτεινο της τριλογιας και το πιο συναισθηματικο(Anakin Vs Obi Wan).Επισης η εναρκτηρια σεκανς με ΠΩΡΩΣΕ!!
Typhoon Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Τυχαίνει να συμφωνώ με τον Epote' date=' και σε αυτό που δεν θέλει να πει εκτός παρενθέσεων. Προφανώς Τyphoon δεν περίμενες στους 3πλάσιους σε αριθμό πρωταγωνιστές του LotR από αυτούς της εξαλογίας του StarWars να έχει δωθεί το βάθος του χαρακτήρα του Γκόλουμ, φαντάζομαι (που ούτε καν πλησίασαν οι χαρακτήρες του StarWars ενώ οι Λέγκολας και Γκίμλι που ανέφερες είχαν μεγαλύτερη συμμετοχή στα βιβλία; όχι βέβαια )! Μόνο η συντροφιά είχε 9!!! Φρόντο, Γκάνταλφ, Γκόλουμ, μου αρκεί η δουλεία που έγινε σε αυτούς, λιγότερο ή περισσότερο. Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα να κάνουμε τώρα τέτοια σύγκριση (μπορώ να σκεφτώ 5 τουλάχιστον σκηνές αυτή τη στιγμή που μου σήκωσαν τις τρίχες κάγκελο στο lotr, δύο απο τις οποίες έχουν ακριβώς την ίδια επίδραση πάνω μου ακόμα και μετά την εικοστή θέασή τους, και 1 συγκεκριμένη ακόμα και όταν ακούω το soundtrack για πολλοστή φορά - βλέπε μουσική, πάντρεμα παραδοσιακάων και ψηφιακών εφέ κλπ)...[/quote'] Δεν θα έλεγα ότι το LotR έχει 3πλάσιους πρωταγωνιστές, μάλλον στα ίδια είναι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και το LotR έχει πολλά κενά. Ας πούμε τα κίνητρα του Gandalf και της κάστας ούτε που αναφέρονται έστω επιδερμικά. Το ίδιο και για τα elves. Γενικά αν κρίνει κανείς από τις ταινείςες και μόνο το θέμα μπάζει από πολλές μεριές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.