Προς το περιεχόμενο

Star Wars: Episode III - Revenge Of The Sith (Official Topic)

Str

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια ελατε λιγο στην θεση του ανακιν

ειναι νεος

η γυναικα του εγκυος

την βλεπει να πεθαινει

θελει να την σωσει οποτε κανει τα παντα για αυτην

τον πριζωνει ο παλπατιν

τον πριζωνουν οι τζενται

ε δεν θελει και πολυ το ατομο

ασχετο μηπως τα ονειρο του θανατου την παντμι προκληθηκε απο τον παλπατιν?

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ασχετο μηπως τα ονειρο του θανατου την παντμι προκληθηκε απο τον παλπατιν?

οχι, η παντμι πραγματικα παιθανε, τα ονειρα ηταν πραγματικα

ειναι νεος

η γυναικα του εγκυος

την βλεπει να πεθαινει

ειναι παπαρας και δεν εδινε σημασια στο δασκαλο του. Γιατι οταν του τα λεγανε "μην δεσμευεσαι, μην αγαπας" αυτος την ειχε δει μουρη και δεν του ακουγε. Αλλα ΟΟΟΟΟΧΙ τι ξερει ο γιοντα?

Δημοσ.
Μα ο Anakin δεν τα λέει αυτά γιατί ενδιαφέρεται...

:S άρα ήταν τόσο καλή η ερμηνεία του που με ξεγέλασε? :P

Δε ξέρω... δε μου έκατσε καλά, τι να πω...πάντως και στο άτομο με το οποίο πήγαμε μαζί, το ίδιο εντύπωση του έκανε.

Ίσως πρέπει να το δω και δεύτερη φορά! :D

wgibson, ναι δε λέω, απλά δε μου έκατσε τόσο καλά η "μετάβαση" όταν πλέον έγινε. Μου φάνηκε βεβιασμένη.

Δημοσ.

Πολύ μεταφυσική η ιστορία του ονείρου . Είναι μοιρολατρικότητα του Λούκας , ότι και να κάνουμε το αποτέλεσμα είναι το ίδιο , ή απλά θέλει να προσδώσει τραγικότητα στον Βέιντερ ?

Δημοσ.

Λοιπον την ειδα και εγω εχθες την ταινια (τουλαχιστον ειδα την πρωτη παρασταση στο ηρακλειο).

επειδη δε θελω να διακοψω τον ιρμο της σκεψης μου απλα γραφω απο τωρα ενα τεραστιο

SPOILER SPOILER SPOILER

και συνεχιζω:

1.) για οσους λενε οτι οι διαλογοι ειναι σαχλοι, η σκηνοθεσια δεν ειναι καλη και αλλα χαριτωμενα να πω απλα πως διαφωνω ΡΙΖΙΚΑ μαζι τους. η ταινια ηταν αριστουργημα απο ολες τις αποψεις και με εχει αφησει αφωνο! οι διαλογοι ειναι πολυ καλοι και οι χαρακτηρες εχουν βαθος! αν ειναι απλοικη σε μερικα σημεια ειναι μονο και μονο επειδη η ταινια απευθυνετε και σε παιδια μικρης ηλικιας!ας μην ξεχναμε οτι και ενα παιδακι 7 χρονων (οσο ο Anakin sto episode I) λ.χ. πρεπει να κατανοησει την ιστορια. αρα οι λεξεις εχουν κρατηθει απλες αλλα το νοημα ειναι ΓΕΜΑΤΟ! αυτο εχει σημασια!

2.) τωρα στα σημεια που με χαλασαν εμενα ως Γιαννη!

το βασικοτερο ειναι η σκηνη οπου πεφτει το διαστημοπλοιο με επιβατες τον Palpatine, Anakin και Obi-Wan. πολυ ψεμα ρε παιδι μου! μου θυμησε καταστασεις οπως στο Charlie's Angels 2 που πεφτει το ελικοπτερο απο το φορτηγο, προλαβαινουν να αναψουν την μηχανη και να μπουνε ολες μεσα και να φυγουν πριν χτυπησει το εδαφος. ε κατι τετοιο και εδω. δεν χρειαζοταν σε μια ταινια star wars. σιγουρα θα μπορουσε να σκεφτει κατι πιο ευφυες ο lucas! η σκηνη εχει χαρακτηρα τακα-τακα (if you know what i mean)

τελος θα ηθελα να δω περισσοτερες φασεις με τον darth στην κλασικη μαυρη στολη του, να δω πως παιρνει την εξουσια στην αυτοκρατορια κλπ.

Κατα τα αλλα η ταινια μαμησε και εσπειρε!!!

Δημοσ.

@hurin: υπαρχουν ομως ενα σωρο νεα μικρα παιδια!:wink:

και μια φλασιά που μου ήρθε μόλις τώρα!

SPOILER SPOILER SPOILER

εφόσον ο Obi Wan δίνει τον Luke στον θείο του ώστε να τον μεγαλώσει πως στο episode IV όταν ρωτάει ο luke ποιος είναι ο Obi wan ο θείος του λέει πως είναι απλά ένας τρελόγερος?

τo κάνει και καλά για να μην εμπλακεί με τo empire και βάλει τον ανιψιό του σε φασαρίες?

Δημοσ.

επισης γιατι δεχεται εντολες ο darth vader απο τον commander του death star?

υποτιθεται πως ειναι δευτερος του emperor, δηλαδη ο δευτερος μαμιας και παρα ταυτα οταν του λεει ο commander να αφησει τον τυπακο που του την ελεγε για το force του απανταει "as you wish"

επίσης ρε παιδιά τo κορυφαίο που ξέχασα να αναφέρω:

SPOILER SPOILER SPOILER

υποτίθεται πως ο αnakin τα κάνει όλα για την γυναικα του, είναι τρελα ερωτευμένος, που ακόμα και στο dark side πάει για χάρη της. γιατί όταν του λέει να μιλήσει στον palpatine και να τελειώσει τον πόλεμο της λέει όχι και γενικά της χαλάει συνεχεια χατίρια?

δε θα έπρεπε να την ακούει και να κάνει τα πάντα για αυτήν, να είναι η δικια της άποψη πάνω από του palpatine?

η ας πούμε εκεί που του λέει παρατα τα όλα και πάμε να μεγαλώσουμε τo παιδί μας γιατί δε τη σκάει μαζί της?

και καλά για να μάθει πως να την σώσει ε?

χμ...

Δημοσ.

Το είδα πάλι εχθές. Τελικά αποφάνθηκα πως εμένα ο Christensen δε με καλύπτει για τον ρόλο. Μόνο όταν είναι στην dark side πλέον και τα έχει πάρει στην κράνα μου αρέσει. :/

Spoilers

Επανέρχομαι στην σκηνή με τον Emperor και τον Windu. Ο Anakin φαίνεται να τα έχει χαμένα όταν του λέει "This is not the Jedi way! He has to face trial." Απ'ότι κατάλαβα δε τα λέει για να "εξασφαλίσει την σωτηρία" του Palpatine παρόλο που φαίνεται να τον προβληματίζει για αυτό και λίγο πριν ο Windu strikes down, του κόβει τα χέρια. Μετά για λίγο σοκάρεται και λέει το "What have I done?" και ανήμπορος πλέον bows...

Δημοσ.

http://www.athinorama.gr/articles/default.asp?i=1494&c=lucas

Τζορτζ Λούκας

Ο γαλαξίας μάς τελείωσε!

Όταν το 1977 ο Τζορτζ Λούκας αναστάτωνε το Χόλιγουντ με το πρώτο «Star Wars» φέρνοντας το σινεμά της επιστημονικής φαντασίας στην πρώτη γραμμή του box office κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα περνούσαν είκοσι εφτά χρόνια για να τελειώσει οριστικά τα γαλαξιακά του ταξίδια! Διαβάστε τι λέει ο ίδιος.

Απόδοση: Βένια Βέργου

Πώς αισθάνεστε τώρα που τελειώσατε και τη δεύτερη τριλογία των Star Wars;

Όταν ετοιμάζεις ένα πρότζεκτ, πάντα φοβάσαι μήπως κάτι δεν πάει καλά ή μήπως δεν καταφέρεις να το τελειώσεις. Έτσι ακριβώς ένιωθα εδώ και περίπου είκοσι χρόνια. Οπότε είμαι ευτυχής που τελείωσα πλέον όλα τα επεισόδια και αφηγήθηκα την ιστορία τους έτσι όπως ήθελα εγώ.

Τo Star Wars λαμβάνει χώρα «a long time ago in a galaxy far, far away». Επηρεαστήκατε όμως από ιστορικά γεγονότα στο γράψιμο της ιστορίας;

Τα βασικά θέματα του Star Wars πηγάζουν από τη μυθολογία. Αν κοιτάξεις την ιστορία της παγκόσμιας μυθολογίας, θα δεις ότι αυτές οι ιδέες και αντιλήψεις επανέρχονται συνεχώς. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μύθοι ενσωματώνουν με έναν τρόπο ιστορικά στοιχεία και η Ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται.

Η πολιτική στα prequel της σειράς βασίζεται σε γεγονότα όπως η κυριαρχία του Καίσαρα επί της ρωμαϊκής συγκλήτου ή του Ναπολέοντα επί της γαλλικής δημοκρατίας. Δημιούργησα μια φιξιόν ιστορία διανθίζοντάς τη με πράγματα που έμαθα από τον κόσμο και τους πολιτισμούς του.

Όταν γράφατε το σενάριο για το πρώτο Star Wars, περιμένατε ότι θα είχε μια τόσο μαζική επιτυχία;

Ήμουν κατενθουσιασμένος και περήφανος, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν μια ταινία-φαινόμενο. Με εξίταρε η προσπάθεια να ενσωματώσω μυθολογικά στοιχεία σε μια μοντέρνα ιστορία. Ήθελα απλώς να φτιάξω μια καλή διασκεδαστική ταινία που θα άρεσε σ' εμένα να δω. Μερικές φορές αυτό ισχύει και για όσους τη βλέπουν, μερικές φορές όχι. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς.

Στο τελευταίο επεισόδιο έχουμε την εκδίκηση των Σιθ. Ποιοι ακριβώς είναι οι Σιθ;

Είναι πολύ εγωπαθείς και εγωκεντρικοί άνθρωποι. Υπήρχαν πολλοί, αλλά επειδή η δύναμη και η φιλοδοξία τούς διέφθειρε, απέμειναν μόνο δύο - ένας δάσκαλος και ο μαθητής του. Βασίζονται στο πάθος τους για να κατακτήσουν το σκοπό τους, χρησιμοποιούν το μίσος, το θυμό και την πικρία, που αποτελούν τη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης.

Η Δύναμη κρατάει το γαλαξία ενωμένο, αλλά έχει τη φωτεινή και τη σκοτεινή πλευρά. Οι Σιθ έμαθαν πώς να εκμεταλλεύονται και τις δύο πλευρές κι έπεσαν στην παγίδα της διαφθοράς από τη σκοτεινή πλευρά. Οι Τζεντάι είναι σαν marshals στην 'Αγρια Δύση. Η δουλειά τους είναι να διατηρούν την ειρήνη. Οι Σιθ, που θέλουν να κυριαρχήσουν στο γαλαξία, προσπαθούν να παγιδέψουν τους Τζεντάι εδώ και χίλια χρόνια, και το κάνουν σε αυτή την ταινία.

Δώστε μας μια ιδέα γιατί ο 'Ανακιν απορροφάται από τη σκοτεινή δύναμη και γίνεται ο Νταρθ Βέιντερ.

Δεν θέλω να αποκαλύψω πολλά. Θα πω όμως το εξής: ο 'Ανακιν θέλει να είναι Τζεντάι, όμως δεν μπορεί να αποχωριστεί τους ανθρώπους που αγαπάει για να προχωρήσει στη ζωή του. Οι Τζεντάι πιστεύουν πως πρέπει να αποχωρίζεσαι ανθρώπους και πράγματα, πως αν ελέγχεις την απληστία σου μπορείς να ελέγξεις τις συγκρούσεις με τον εαυτό σου και με τον κόσμο γύρω σου γιατί αποδέχεσαι τη φυσική πορεία των πραγμάτων. Η μη συμμόρφωση του 'Ανακιν απέναντι σε αυτή την αρχή τον οδηγεί στη σκοτεινή πλευρά.

Γιατί είναι τόσο βασική αρχή σε κάθε επεισόδιο Star Wars αυτή η σχέση ανάμεσα σε ένα δάσκαλο κι έναν μαθητευόμενο;

Είχα πολλούς μέντορες που με βοήθησαν στη ζωή μου. Πιστεύω βαθιά ότι το μέλλον της ανθρώπινης φυλής εξαρτάται από την ικανότητά μας να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας ώστε να μαθαίνουμε από εκείνους που προηγήθηκαν. Αυτό είναι το κεντρικό θέμα στις ταινίες μου γιατί είναι βασικό και στη ζωή μου. Μόνο μέσα από την εκπαίδευση και τη γνώση -την κατάκτηση και τη μετάδοσή της στις επόμενες γενιές για να τη βελτιώσουν -θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Η τελευταία ταινία είναι πράγματι η πιο σκοτεινή από όλες;

Είναι, κι έτσι θα έπρεπε να είναι γιατί το επεισόδιο ΙΙΙ προετοιμάζει το ελπιδοφόρο κομμάτι της ιστορίας. Είναι σκοτεινή και λυπηρή αλλά ταυτόχρονα και διασκεδαστική με πολλή δράση και σασπένς. Νομίζω ότι είναι διαφορετική από όλες τις άλλες. Μέχρι τώρα ελπίζω πως ο κόσμος έβλεπε κάθε φορά κάτι που δεν περίμενε και πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και με την «Εκδίκηση των Σιθ».

Πρόκειται οριστικά για την τελευταία Star Wars ταινία;

Ναι. Στο τέλος του επεισοδίου VI η δημοκρατία αποκαθίσταται και ο Νταρθ Βέιντερ λυτρώνεται. Πήρε πολύ χρόνο, αλλά τελικά ο 'Ανακιν εκπλήρωσε την προφητεία ότι θα εξολοθρεύσει τους Σιθ και θα επαναφέρει την ισορροπία στη Δύναμη. Για μένα δεν υπάρχει τίποτα άλλο να πω σε αυτή την ιστορία. Είναι ένα φυσικό και άκρως ικανοποιητικό τέλος για την οικογένεια Σκαϊγουόκερ και τον αγώνα των Τζεντάι και των Αυτονομιστών να φέρουν ειρήνη κι ελευθερία στο γαλαξία.

Τα επόμενα σχέδιά σας;

Πρώτα διακοπές για αρκετό καιρό! Θέλω όμως να κάνω την παραγωγή σε μια ταινία για Αφροαμερικανούς πιλότους μαχητικών αεροπλάνων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και κοιτάμε και διάφορα τηλεοπτικά πρότζεκτ. Όσο για ταινίες που θα σκηνοθετήσω, δεν είμαι σίγουρος. Δουλεύω για τα Star Wars εδώ και πολύ καιρό και είχα παράλληλα πολλές ιδέες. Οι πρώτες μου ταινίες ήταν πειραματικές. Προσπαθούσα να αφηγηθώ μια ιστορία με καθαρό κινηματογραφικό τρόπο, κι αυτό με ενθουσίαζε. Ταινίες όπως το «THX 1138» and «Νεανικά συνθήματα» δεν ήταν καθόλου συμβατικές, δεν είχαν γραμμική αφήγηση και βασίζονταν στη σύμπραξη ήχου και εικόνας για να δημιουργήσουν μια εμπειρία. Θα ήθελα να επανέλθω σ' αυτό, να ανακαλύψω διαφορετικές τεχνικές και τρόπους στη δημιουργία ενός φιλμ. Ανυπομονώ για το μέλλον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...