dpolal Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Παιδιά η κατάσταση είναι η ακόλουθη... Στην δουλειά μου πέρνουμε τεράστιες εκτυπώσεις από το AS/400 και τις επεξεργαζόμαστε... Πολλές φορές προσπαθήσαμε τις εκτυπώσεις αυτές να τις κατεβάσουμε σε plain ascii files (.txt) και να τις κάνουμε import σε excel... Το πρόβλημα είναι όμως ότι ούτε όλοι οι users είναι ικανοί να το κάνουν αυτό και όσοι μπορούν κάνουν πολλές φορές λάθη και τρέχω συνέχεια να κάνω το import εγώ από τον έναν στον άλλον... ΕΡΩΤΗΣΗ/ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ: Ύπάρχει κανένα προγραμματάκι (freeware αν γίνεται) που να κάνει αυτήν την δουλειά;;; Δηλαδή να παίρνει κάποιες παραμέτρους (όνομα import txt, στήλες κλπ) και να μετατρέπει ενα ascii σε excel format;;;;;;;; Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ...
polaki Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Τα ίδια και εγω... τρέχω πανικόβλητος και κάνω import.......
random Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Αν θελεις τελειως παραμετροποιήσιμο, ψαξε κατι έτοιμο, που να σωνει την περιγραφή του import, και να μπορει να την ξανατρεξει απλα με αλλαγη του import file. φανταζομαι, παλι πρεπει να μαθεις στους χρηστες τη χρηση του converter. Αυτα δεν ειναι δωρεαν. πειτε στο boss να τα σκάσει. Αν ειναι για προσωπική χρήση... ξέρετε... [πιπέρι]. http://www.beside.com/products.html http://www.thebeatlesforever.com/processtext/abctxt.html Δωρεάν Γενικά utilities for excel δεν ξερω αν εχει κατι ευκολο σε import http://www.asap-utilities.com/ ------------------------------------------------------------------- το text εχει παντα την ιδια γραμμογράφηση; ή τουλαχιστον ειναι στανταρ 2,3...10 ειδη αρχειων ή ο καθε χρηστης κατεβαζει οτι πεδια θελει? Δεν ξερω αν εχετε όρεξη/γνωσεις/χρόνο για προγραμματισμο: Αν ειναι λιγα, μπορεις να φτιαξεις κατι σε vbscript. Ανοιγει αρχειο, φτιαχνει xl object, διαβαζει γραμμη, κοβει σε κομματια, γραφει κελιά, κλεινει, σώνει. ta text ειναι delimited ή fixed length? με τα delimited, υπαρχουν αρκετα προβληματα αν εχεις αλλους χρηστες με GR και αλλους με English windows. προβλημα με τους χαρακτηρες "." "," ";" Επίσης το excel, προσπαθεί να μαντέψει τι ειδους data του δίνεις, και δεν ειναι καθολου καλος μάντης. το string "0001" θα στο κανει number =1, to date 1/9/05, μπορει να στο κανει 1-Σεπ, ή 9-Ιαν αναλογα τα κεφια και τα regional settings ------------------------------------------------------------- Αν μου ζηταγαν εμενα κατι τετοιο, θα πηγαινα ακομη πιο πισω: φακ δε τεξτ φαιλ! δωσε μου αδεια για connect στη βαση, δωσε μου το sql που παράγει τα data, και φτιαχνω κατι που θα το παιρνει ο αλλος μεσα απο browser. επιλογές, αρκετες: IIS + ASP, Apache + php, perl, java, Oracle PL/SQL Το πιο απλό ειναι να τροποποιησεις τον κωδικα που βγαζει το text. βαλε στην αρχη <table> καθε γραμμη: <TR><TD>column1<TD>column2<TD>column3 sto telos </table> και save as html, then open with excel. des edw Convert text files to HTML or RTF tables http://www.jafsoft.com/asctotab/ θελει set greek charset sta advanced options, παιζει και με command line [for b.tches] -------------------------------------------------------------
dpolal Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Φίλε random σε ευχαριστώ για τα στοιχεία που μου έδωσες... Ξεκινάω το ψάξιμο πάραυτα. Ένα αρχείο είναι στην ουσία που με ενδιαφέρει περρισότερο γιατί πρέπει να γίνεται κάθε μέρα import. Τα υπόλοιπα τα παλεύω. Θα μπορέσω να σε ενοχλήσω αν κολλήσω πουθενά;;;;
random Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 ναι, εδω ειμαι. κοιτα, με vbscript/vbasic/vba δεν εχω ασχοληθεί, αλλα ξερω σιγουρα οτι ειναι η πιό εύκολη /native λυση γιατι φτιάχνει κανονικά binary αρχεια excel και η συνταξη της ειναι ευκολη, basic-οειδής. οποτε αν δεν έχεις τίποτα στα χέρια σου, πηγαινε προς τα εκεί. Εγω εχω φτιάξει κατι τέτοιο, αλλα σε oracle pl/sql και apache, και δημιουργώ αρχεια SYLK (ειναι ASCII, αλλα ανοιγουν με excel χωρις import). Αλλα ειχα ως δεδομένα: οτι ηταν ηδη στημενος apache + oracle, ειχα ηδη γνωση plsql, και ηθελα να ειναι ανεξαρτητο λειτουργικού (vbscript δεν θα επαιζε σε unix).
alkisg Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Αν θες βάλε στο παιχνίδι και τα .csv αρχεία (comma seperated values) τα οποία είναι αρχεία κειμένου που τα διαβάζει κατευθείαν το Excel (δηλαδή έχουν κόμματα ανάμεσα από τις στήλες). Έτσι δεν ψάχνεις για txt to xls converter, αλλά για σκέτο txt... replacer, δηλαδή να σου σβήνει τα πεδία που δεν θες και να σου βάζει κόμματα ενδιάμεσα. Μέχρι και το Word έχει δυνατότητες για τέτοιες αντικαταστάσεις, αν και καλύτερα να γίνει μεγαλύτερη αυτοματοποίηση. Κάνε post λίγες γραμμές από το source και το target αρχείο για να δούμε το format, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βρεθεί εύκολα μια quick'n'dirty λύση, είτε με jscript/vbscript/VBA είτε με λίγο native προγραμματισμό...
random Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 ta csv paizoun kala an eisai sigouros oti oloi oi users exoun windows me regional settings GR or oloi me ENG. dioti ta GR 8ewroun ; = field delimiter , = decimals separator enw ta EN, to antistrofo. ara se GR 8eleis "semicolon delimited", enw sta EN 8eleis "comma delimited". An anoikseis csv me allo format ap ayto pou perimenei to regional setting, 8a anagkasteis pali na katafygeis ston importer.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.