Paulous kriti Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Ισως ειναι λαθος μερος για την ερωτηση μου,αλλα ειναι εφικτο να δω ποια συσκευη μπορει να εχει διαρροη στο σπιτι που νοικιαζω;Kαθε 2μηνο 180e χωρις θερμοσιφωνο,θερμανση κτλ.Εκανα ενα πειραμα αν μπορω να το πω ετσι....Εβγαλα τα παντα απτις πριζες εκτος κουζινα κ pc(ηταν κλειστα ομως) κτο ρολοι γυριζε αρκετα μπορω να πω,την στιγμη που δεν δουλευε τπτ... Παρακαλω να το διαγραψετε το topic αν κριθει απαραιτητο.Ευχαριστω
cig4 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 1ον. το ρολόι είναι συνδεδεμένο με την παροχή που έρχεται μέσα στο διαμέρισμα,για να το κάνεις θεωρητκιά λέμε πάντα πρέπει αν αποσυνδέσεις την παροχή απο την χελώνα (ρολόι Δ.Ε.Η.) για να σταματήσει να μετράει 2ον. διαρροή άμα είχες πολύ απλά θα σε κλαίγανε τώρα άμα δεν έπεφτε το Δ.Δ.Ε. (ρελέ) άρα η έκφραση ηταν λάθος! 3ον. Κάνε μια φασαρία στην Δ.Ε.Η. για επανέλεγχο του μετρητή της χελώνας (γιατί έχει γίνει και σε μένα αυτό :{ ) 3ον. Μάλλον έπρεπε να κάνεις αυτο το θέμα στο τομέα γενική συζήτηση
dtkos Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Αρχικά κατέβασε απο τον πίνακά σου τον γενικό και πήγαινε στο ρολόϊ της ΔΕΗ να δείς αν ακόμα γυρίζει. Αν γυρίζει τότε κάποιος σε κλέβει.......
cig4 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Αρχικά κατέβασε απο τον πίνακά σου τον γενικό και πήγαινε στο ρολόϊ της ΔΕΗ να δείς αν ακόμα γυρίζει.Αν γυρίζει τότε κάποιος σε κλέβει....... Και να το κατεβάσει πάλι θα "τρέχει" τι ρολόι το ζήτημα είναι αν δείς πόσο τρέχει στην κανονικλη χρήση δηλ. φωτα και στην περίπτωση με τα πάντα κλειστά,α και μην σου πουνε οι ΔεΗτζιδες το τραγικό (πηγα να σκίσω την ηλεκτρολογικη άδεια μου) " ε κύριε έχετε και νυχτερινό και για αυτό τρέχει το ρολόι
bloodraven Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Εδώ Θα διαφωνίσω, εαν δεν εχεις καποια κατανάλωση στο σπίτι δηλαδή εχεις κλέισει τον γενικό τοτε το ρολόι πρέπει να μένει ακίνιτο, και ας λένε οτι θέλουν οι δεητζήδες,Το ρολόι τρέχει μονο οταν κάποιος "τραβάει" καταναλώνει ρέυμα!
Panosst Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Αν το ρολόι γυρνάει ενώ έχεις κατεβάσει το γενικό ή έχει διαροή ή κλέβει. Και στις 2 περιπτώσεις πληρώνεις ρεύμα που δεν έχεις κάψει. Δικαιολογίες του στυλ "είναι φυσιολογικό να γυρνάει λίγο" είναι μαλακίες.
Paulous kriti Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Παιδια η Δ.Ε.Η μου ζηταει κοντα 100e για να τσεκαρουνε και καλα το ρολοι..Εμενα μου κανει εντυπωση το οτι ενω δεν δουλευει καμια συσκευη(ειναι στις πριζες ομως)το ρολοι γυριζει καπως γρηγορα για ενα σπιτι που δεν εχει ανοιχτες συσκευες.Εαν κλεισω το γενικο δεν γυριζει το ρολοι.Και καλα και τους δινω την 100αρα στη Δ.Ε.Η. αν ειναι χαλασμενο ρολοι δεν θα μου τοπουνε αφου θα ζητησω τα λεφτα μου πισω...και ειναι καμποσα πιστεψτε με!
maxtak Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Παιδια η Δ.Ε.Η μου ζηταει κοντα 100e για να τσεκαρουνε και καλα το ρολοι..Εμενα μου κανει εντυπωση το οτι ενω δεν δουλευει καμια συσκευη(ειναι στις πριζες ομως)το ρολοι γυριζει καπως γρηγορα για ενα σπιτι που δεν εχει ανοιχτες συσκευες.Εαν κλεισω το γενικο δεν γυριζει το ρολοι.Και καλα και τους δινω την 100αρα στη Δ.Ε.Η. αν ειναι χαλασμενο ρολοι δεν θα μου τοπουνε αφου θα ζητησω τα λεφτα μου πισω...και ειναι καμποσα πιστεψτε με! File mou, afou opws les kai esi OTAN kleineis ton geniko DEN girna to roloi,paei na pei pws kapoia siskevi sou pou einai sindemeni exei katanalosi. Enas proxeiros elegxos pou mporeis kai monos sou na kaneis einai na vgaleis OLES tis siskeves apo prizes kai vazontas mia-mia na deis apo pia siskevi erxetai i katanalosi.Afto vevaia prepei na to kaneis kai me tis sta8era sindemenes siskeves(kouzines,8ermosifones klp.) Vevaia an fwnakseis kapoion ilektrologo mporei me apla vimata(me epagwgiko amperometro) na dei poia siskevi sou travaei... Egw 8a elega na kaneis MONOS ena geniko elegxo(opws sou lew pio panw) kai an den mporeseis na vreis kati,na katafigeis stin lisi ilektrologou...
Japan Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Dokimase kai kati allo... Min kleiseis ton geniko tou spitiou. Kleise tous diakoptes olon ton domation kai anevaze tous enan enan. Logika me olous katevasmenous tha einai sa na exeis katevasei ton geniko opote den tha gyrizei kai to roloi. Anevase kathe domatio ksexorista na deis an gyrnaei kai me ti diafora apo ta alla domatia. An se kapoio domatio gyrnaei pio grigora apo ta alla ekei einai i zimia. Eidallos ftaiei o metritis. Chryssa
makisathanos Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Νομίζω ένας καλός ηλεκτρολόγος είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Θα σου κοστίσει φτηνότερα και θα ξέρεις σίγουρα τι παίζει.
EGiorgos Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Πιστεύω να σου είναι γνωστό ότι οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το δίκτυο(μπρίζα) και είναι κλειστές (σε standby που λένε) καταναλώνουν ενέργεια. Όχι πολύ αλλά τόσο όσο για να δεις ότι γυρίζει ο μετρητής. Καμία σχέση δηλαδή με τα 180€. Για αυτό φρόντισε να είναι εντελώς κλειστές(υπάρχει συνήθως ένας διακόπτης σε κάθε συσκευή) και μετά κοίτα τον μετρητή. Δεν πιστεύω και δεν είναι δυνατόν να υπάρχει διαροή ρεύματος χωρίς να γίνει κάποια ζημιά η να υπάρχει βραχυκύκλωμα. Υποπτεύομαι ότι κάποιοι παίρνουν ρεύμα από το ρολόι σου.
sinnaig Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2005 fantasome eides analutika tous logargiasmous sou kai to megalo poso ths xreoshs einai gia thn deh etsi? ... giati ektos apo thn DEH den prepei na ksexname oti ston logargiasmo exei kai eeeeeena soro alles xreoseis! ... an einai ta lefta gia to reuma kai oxi kanenas allos foros... tote koita ta parapano. pantos etsi opos ta les an kapoios sou klebei reuma tha prepei na to kanei meta apo ton geniko sou pinaka... diladi na einai kapoios geitonas sou! ... bgale OLES tis suskeues apo tin priza... kleise kai tis asfaleies gia kouzina kai thermosifona... kai an akoma gurizei... mallon kapoios exei kanei tin douleia apo dipla sou... fonakse hlektrologo!
Paulous kriti Δημοσ. 27 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2005 Πηγα και τα εσκασα 387e 4μηνο και μου ειπαν απο ΔΕΗ να κλεισω τον γενικο και να τσεκαρω το ρολοι αν γυριζει υπαρχει προβλημα,αν δεν γυριζει θα μου παρουν τσαμπα τα 100e...Περιμενω τον ηλεκτρολογο μου μηπως και βρει την λυση του μυστηριου
cig4 Δημοσ. 27 Μαΐου 2005 Δημοσ. 27 Μαΐου 2005 Είμαι περίεργος να ακούσω την απάντηση του συναδέλφου :?
Paulous kriti Δημοσ. 27 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2005 Μετρηση που εκανα σημερα μεχρι να ερθει ο ηλεκτρολογος...Τα παντα κλειστα για 3 ωρες.Μονο ψυγειο δουλευε και οι αλλες συσκευες ιταν απλοσ στις πριζες...Το ρολοι εδειχνε 39246,5 κμετα απο 3 ωρες 39276,5 ειναι normal καταναλωση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.