awddwa Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Έχω έναν 200αρη SATA δίσκο και θέλω να μαζέψω πάνω του όσες πιο πολλές ταινίες γίνεται. Στην αρχή πήγα να βάλω NTFS, αλλά ένας φίλος μου ότι ίσως το FAT να είναι καλύτερο για αυτήν την περίπτωση. Τα αρχεία θα είναι λίγα και μεγαλά, με εξαίρεση τους υπότιτλους και τις τυχόν εικόνες. Εμένα θα με βόλευε το FAT γιατί θα μπορούσα να γράφω σε αυτό κι από το linux που έχω. Το θέμα είναι αν το FAT υποστηρίζει τέτοιους δίσκους και κατά πόσο είναι σταθερό (δεν θέλω να χάσω δεδομένα). Έχει κανείς παρόμοιες εμπειρίες να μας πει την γνώμη του; [Δεν έχω ιδέα σε ποια ενότητα θα έπρεπε να πάει αυτό το θέμα. Ζητάω συγγνώμη εκ των προτέρων αν κάποιος αναγκαστεί να το μετακινήσει].
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 8a sou proteina na MHN xrishmopoihseis to fs FAT32. To NTFS prosferei megalyterh asfaleia sta dedomena , kai epishs den exei kai polla limitations opws to fat32.
panos78 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Το ότι ο σκληρός σου είναι SATA δεν έχει να κάνει με τι σύστημα αρχείων θα τον διαμορφώσεις. Όπως είπε και ο Skywalkgr, το NTFS δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια. Όσο για τα Linux, μπορείς κάλλιστα να έχεις NTFS και να βλέπεις τους οδηγούς του Linux με το Τοtal COmmander. Για την αντίστροφη διαδικασία, οι νεότερες εκδόσεις SUSE αναγνωρίζουν και το NTFS χωρίς κανένα πρόβλημα Φιλικά
EKTELESTES Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 to vasikotero ap'ola: to fat 32 exei provlhma me arxeia megalytera twn 4gb ( alla akoma k 1gb tha diavazei poli pio arga apo ntfs - apelpistika arga..) opote an exeis tpt isos, k genika megala arxeia ( h kana vob klp kollhmeno) tha sou vgalei to ladi to fat32. Ntfs ksana k ksana.
random Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 1. Το βασικό ειναι η αδυναμια του fat32 σε αρχεια > 4 Gb. αλλα σ ενδιαφερει αν σκοπευεις να αποθηκευεις dvd iso's, ή απο δικα σου vids apo camera/tuner και δεν θα ξερεις το μεγεθος απο πριν. 2. το συνολικο μεγεθος partition, αν θες 1 μονοκόμματο, υπάρχουν ορια υπερ του ntfs. 3. σε περιπτωση crash/διακοπών ρευματος με ntfs ειναι λιγότερες οι πιθανοτητες corrupted/lost files. Οχι φοβερες δαφορές, εχω ενα σερβερ με fat16, και εχει φαει παρα πολλα ξαφνικα shutdown, και απλα μετα, κανει καθε φορα checkdisk on boot. δεν εχω χασει αρχεια (ακομα ) Δεν ξερω αν γραφει σε ntfs το linux, αλλα αν δεν υπάρχει τρόπος, θα αγνοουσα τα μειονεκτηματα του fat32, για να μπορω να τα βλεπω απο παντού. ψαξε το ... linux write ntfs
capthookb Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 To Linux ap'oti ksero diavazei Fat32 kai NTFS sigoura. Tora gia Fat32 de gnorizo an grafei. Se NTFS "grafei" alla prepei na yparxei idi ena arxeio kai na min metavlithei to megethos tou. Kati tetoio eixa diavasei kapou kai den to dokimasa. Episis na po oti einai yparxei kindinos apoleias dedomenon ean epixeirithei eggrafi se NTFS apo Linux, mias kai den einai pliros ypostirigmeno apo tous kernels.
awddwa Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά θα βάλω NTFS. Το όριο των 4GB δεν με ενδιαφέρει, αλλά γενικά δεν το εμπιστεύομαι το FAT (πολύ τεκμηριωμένη γνώμη ). Απλώς για τη χρήση που θέλω (θα γεμίσω μια φορά τον δίσκο και μετά μόνο ανάγνωση) έλεγα μήπως έχει κανένα πλεονέκτημα λόγω της απλότητας του. Όσο για γράψιμο NTFS κάτω από Linux, captive NTFS λέγεται το project κι έχω ακούσει ότι είναι πιο αργό κι απ' τον θάνατο (φανταστείτε να περιμένω να γράψω 200 GB με αυτό). Το γεμίσμα του δίσκου θα γίνει σίγουρα μέσα από Windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.