Προς το περιεχόμενο

Μηπως πρεπει να τους μαθει καποιος μαθηματικα ???

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...ή ακομα καλύτερα, λες να ήταν το office τοσο γνωστό αν δεν ήταν η πειρατεία;...

Γι αυτό και τα σπαστήρια είναι κάτι kb (μόνο).

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
@bandito μόλις ερθει ο καιρός θα γίνει κι αυτο... προς το παρόν δεν χρειάζεται' date=' υπάρχουν τα αντίγραφα μια χαρα. Ενας ακόμα στο παράνομο 60% , τι πειράζει; Αλλωστε τους τα χω σκάσει μια φορά στο notebook.. Να πάρω και μια εγκατάσταση για το πλυντήριο & το φούρνο μικροκυμάτων,μελλοντικά, πως το βλέπουν;

Γιαννη συμφωνώ με τις χαμηλές τιμες και απορω δεν θα κέρδιζε τα ιδια ή/και περισσότερα; Αλλα προφανως το θέμα ειναι τα μεγάλα πρόστιμα και ο εκφοβισμός της αγοράς γιατι με τον ντόρο που γίνεται, ακούγεται + διαφημίζεται η MS συνεχώς ενω οι μικρές εταιρίες που καταστρέφονται πραγματικά, το πολυ πολυ να εξαγοραστούν απο καμια MS και να ζει και να βασιλεύει.

Το ιδιο και με τα μουσικά cd, λενε οτι οι τιμές ειναι χαμηλες (20ε !!) γκρινιάζουν & φωνάζουν αλλα τα δισκάδικα ειναι γεμάτα κόσμο, οι τσάντες γεμάτες τσιφτετέλια και τα ράφια άδεια απο ποιοτική μουσική. Οι παλιότεροι μπορουν να ψάξουν στα κεντρικά πχ. για παλια καλα ροκ αλμπουμ ...κι αν βρουν ας μου σφυρίξουν κλεφτικα!! ο Ρουβας 2 stands γέμισε... Στα p2p ολοι ψάχνονται για 60s, 70s και 80s συγκροτήματα οχι για ρουβάδες.... τελος πάντων μη σας ζαλίζω....[/quote']

προς το παρόν δεν χρειάζεται, υπάρχουν τα αντίγραφα μια χαρα. Ενας ακόμα στο παράνομο 60% , τι πειράζει;

Ακου "διαφυγόντα κέρδη".... Λες και θα αγόραζα το office αν δεν το εβρισκα δωρεαν... ή ακομα καλύτερα, λες να ήταν το office τοσο γνωστό αν δεν ήταν η πειρατεία; μπαααααααα........

Ηθικόν δίδαγμα: Η microsoft είναι γίγαντας και δυνάστης και αισθανόμαστε υπερήφανοι που την εχουμε κάνει εμείς. Επίσης, ενώ μπορουμε να μην την βοηθάμε, και να τονώσουμε τον ανταγωνισμό δεν το κάνουμε γιατι το τζάμπα microsoft ειναι καλυτερο απο το τσάμπα openoffice για 10 γραμμές κάθε 6 μήνες, αλλα επίσης η Microsoft τα πουλάει ακριβα και εχει τον παγκόσμιο πλούτο, και ειναι στους διαπλεκόμενους, και εμείς την βοηθάμε τσάμπα και γουστάρουμε. Cyclic arguments rule

go figure...

Δημοσ.

"Τα αγαθά copies κτώνται !!!" :) :) :) :)

Ήταν sign κάποιου από το forum και μου άρεσε πολύ !!!

Δημοσ.

axx katakaimeni microsoft .den lypaste vre to bill. to billako .oxi ton kailla ,ton gates.

loustrako ton vlepo kai ayton .

pantos ego pisteyo an aytoi pou exoun aythentika programata ixeran ton tropo na evazan peiratika to 63 tha ginotan 93% .

Δημοσ.

Βέβαια, το ποσοστό μπορεί να κατέβηκε από αυτούς που αγοράζουν laptops και τους αναγκάζουν να αγοράσουν και τα windows τα οποία βολεύουν τις εταιρίες...

Γεγονός είναι ότι τουλάχιστον εγώ, πλησιάζω το 37% (ήδη είμαι στα μέσα του δρόμου), απλώς αντικαθιστώντας όλα τα non-free με open-source αντίστοιχα και είμαι ήσυχος (ούτε activation ούτε τίποτα).. Μπορεί να χάνω ίσως λίγο από την ευκολία των εμπορικών, αλλά σε κάθε νέα έκδοση (δηλ. κάθε μήνα σχεδόν) έχω πραγματικά νέα features...

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

pantos ego pisteyo an aytoi pou exoun aythentika programata ixeran ton tropo na evazan peiratika to 63 tha ginotan 93% .

Αν αυτοί που πάλευαν με τα 'πειρατικά' προγράμματα γυρνάγανε λίγο στο δωρεάν και νόμιμο' date=' θα είχαν ΚΑΙ τη συνείδησή τους ήσυχη ΚΑΙ την ευχαρίστηση ότι δεν παλεύουν να γιγαντώσουν τις ήδη γιγαντομένες επιχειρήσεις - αλλά βέβαια τότε πώς θα γκρινιάζαμε; [i']Και τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους[/i] που λέει ο ποιητής;

Τον Απρίλιο του 2005 έκανα format και προσπάθησα να μην εγκαταστήσω κάποια εμπορικά προγράμματα (τα οποία κατείχα εδώ και καιρό σε αμφίβολης νομιμότητας εκδόσεις) και στη θέση τους να βάλω opensource.

Το αποτέλεσμα:

- Αντί για Microsoft Word 2004 (που έχω) >>> AbiWord

(αν ήθελα όλο το Office, θα'βαζα OpenOffice.org - απλά το AbiWord με βολεύει περισσότερο από το OpenOffice.org Writer).

- Αντί για CloneDVD >>> DVD Shrink. Εκπληκτικό.

- Αντί για AnyDVD >>> DVD43. Μια χαρά κάνει τη δουλειά του.

- Αντί για FlashFXP >>> FileZilla. Ισάξιο και πιο όμορφο.

- Αντί για MSN Messenger/ICQ/Yahoo! Messenger >>> Gaim. Πολύ βολικό και εξυπηρετικότατο.

- Αντί για Internet Explorer >>> Mozilla Firefox. Όχι ισάξιο, πολύ καλύτερο.

- Αντί για Outlook Express >>> Mozilla Thunderbird. Επίσης πολύ πιο καλό από το OE.

- Αντί για Acrobat Reader >>> Foxit! PDF Reader (εντάξει, το μόνο που δεν είναι opensource - αλλά είναι freeware!).

- Αντί για Acrobat Pro (δημιουργία PDF) >>> PDF Creator driver (τυπώνω μέσα από το AbiWord - αν είχα το OpenOffice.org, θα είχα εγγενή υποστήριξη Export to PDF).

- Αντί για Windows Media Player (που ΔΕΝ έχουν τα Windows μου) και PowerDVD >>> Media Player Classic. Δεν το αλλάζω με τίποτα.

- Αντί για Real Player/Quicktime Player >>> K-Lite Codec Pack (με Quicktime Alternative και Real Alternative codecs).

- Αντί για Photoshop (σιγά που το χρειαζόμαστε) >> The Gimp. Λίγο δύσχρειστο (θα μου πείτε 'ενώ το Photoshop έχει βραβείο λειτουργικότητας'...) αλλά κάνει μια χαρά δουλειά.

Αυτά τα ολίγα. Ο τολμών νικά - οι υπόλοιποι απλά βρίσκουν δικαιολογίες.

Δημοσ.
Αν αυτοί που πάλευαν με τα 'πειρατικά' προγράμματα γυρνάγανε λίγο στο δωρεάν και νόμιμο' date=' θα είχαν ΚΑΙ τη συνείδησή τους ήσυχη ΚΑΙ την ευχαρίστηση ότι δεν παλεύουν να γιγαντώσουν τις ήδη γιγαντομένες επιχειρήσεις - αλλά βέβαια τότε πώς θα γκρινιάζαμε; [i']Και τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους[/i] που λέει ο ποιητής;

Τον Απρίλιο του 2005 έκανα format και προσπάθησα να μην εγκαταστήσω κάποια εμπορικά προγράμματα (τα οποία κατείχα εδώ και καιρό σε αμφίβολης νομιμότητας εκδόσεις) και στη θέση τους να βάλω opensource.

Το αποτέλεσμα:

- Αντί για Microsoft Word 2004 (που έχω) >>> AbiWord

(αν ήθελα όλο το Office, θα'βαζα OpenOffice.org - απλά το AbiWord με βολεύει περισσότερο από το OpenOffice.org Writer).

- Αντί για CloneDVD >>> DVD Shrink. Εκπληκτικό.

- Αντί για AnyDVD >>> DVD43. Μια χαρά κάνει τη δουλειά του.

- Αντί για FlashFXP >>> FileZilla. Ισάξιο και πιο όμορφο.

- Αντί για MSN Messenger/ICQ/Yahoo! Messenger >>> Gaim. Πολύ βολικό και εξυπηρετικότατο.

- Αντί για Internet Explorer >>> Mozilla Firefox. Όχι ισάξιο, πολύ καλύτερο.

- Αντί για Outlook Express >>> Mozilla Thunderbird. Επίσης πολύ πιο καλό από το OE.

- Αντί για Acrobat Reader >>> Foxit! PDF Reader (εντάξει, το μόνο που δεν είναι opensource - αλλά είναι freeware!).

- Αντί για Acrobat Pro (δημιουργία PDF) >>> PDF Creator driver (τυπώνω μέσα από το AbiWord - αν είχα το OpenOffice.org, θα είχα εγγενή υποστήριξη Export to PDF).

- Αντί για Windows Media Player (που ΔΕΝ έχουν τα Windows μου) και PowerDVD >>> Media Player Classic. Δεν το αλλάζω με τίποτα.

- Αντί για Real Player/Quicktime Player >>> K-Lite Codec Pack (με Quicktime Alternative και Real Alternative codecs).

- Αντί για Photoshop (σιγά που το χρειαζόμαστε) >> The Gimp. Λίγο δύσχρειστο (θα μου πείτε 'ενώ το Photoshop έχει βραβείο λειτουργικότητας'...) αλλά κάνει μια χαρά δουλειά.

Αυτά τα ολίγα. Ο τολμών νικά - οι υπόλοιποι απλά βρίσκουν δικαιολογίες.

Ολα αυτα γιατι εχεις ενα "ατιμο" κλασικο pc...Αν ειχες mac ?????

:smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

Δημοσ.

Από περιέργεια και μόνο, μπορεί κάποιος να μας πει τι γίνεται με την πειρατεία στα Mac?

Παρεπιμπτόντως, κι εγώ έχω κάνει μια προσπάθεια να μην χρησιμοποιώ πειρατικό software. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο 4-5 πειρατικά προγράμματα και πιθανώς να αφαιρέσω 2 από αυτά στο μέλλον. Αλλά που και που κατεβάζω προγράμματα για φίλους που ζητάνε, για να πω την αμαρτία μου.

Δημοσ.
Ολα αυτα γιατι εχεις ενα "ατιμο" κλασικο pc...Αν ειχες mac ?????

:smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

abiword, openoffice, gaim, firefox, thunderbird, gimp iparxoun idi gia macosx. gia ta ipoloipa sigoura tha iparxoun alternatives, aplos de ta ksero auti ti stigmi...

@paredwse tsekare to OOO 2beta, na dei tora pos einai to writer tou :D

Δημοσ.

Θεωρω πως ακόμα κι αν χρησιμοποιούμε free προγράμματα, το πρόβλημα της MS και των μεγάλων γενικά θα εξακολουθεί να ειναι η "πειρατεία". Για ευνόητους λόγους βλ. εμμεση διαφήμιση και μοιροκλαματα: "κλαψ-λυγμ, δεν έχω η καημένη η εταιριούλα", τσιμπάει ο φιλότιμος ο αγοραστής και τα ακουμπάει... ;) Συγχωρέστε με αν πιστεύω οτι η υπόθεση "πειρατεία" περα των πραγματικών στοιχείων ειναι ενα θέμα που το χειρίζεται το marketing καθε εταιρίας προς όφελός της.

Απο την άλλη οτι και να κάνουν 50-100 έλληνες , την κίνα στην πειρατεία δεν τη φτάνουμε :P :p

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...