Προς το περιεχόμενο

Μηπως πρεπει να τους μαθει καποιος μαθηματικα ???

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πειρατικό το 60% του λογισμικού στην Ελλάδα, εκτιμά η Business Software Alliance

Το ποσοστό της πειρατείας λογισμικού στην Ελλάδα το 2004 υπολογίζεται σε 62%, σημειώνοντας μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (63%), σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό του συνδέσμου εταιρειών Business Software Alliance (BSE). Η αξία των πειρατικών προγραμμάτων που διακινούνται παράνομα στη χώρα αυξήθηκε πέρυσι σε σχέση με το 2003, αγγίζοντας τα 106 εκατ. δολάρια.

«Παρά τη μικρή υποχώρηση του ποσοστού της πειρατείας στην Ελλάδα, το ποσοστό του 62% υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεπερνώντας ακόμα και τις πρόσφατα ενταγμένες πρώην Ανατολικές χώρες», δήλωσε ο νομικός σύμβουλος της BSΑ στην Ελλάδα, Γεώργιος-Ανδρέας Ζάννος. «Από τα στοιχεία της BSA φαίνεται ότι οι εταίροι μας αντιλαμβάνονται διαφορετικά από εμάς τη σημασία της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας για μια ανταγωνιστική οικονομία, που ενθαρρύνει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, προσελκύοντας εγχώριες και ξένες επενδύσεις».

Η έρευνα της IDC για το 2004 έδειξε ότι στην περιοχή της Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής το ποσοστό πειρατείας μειώθηκε στο 39%, έναντι 41% το 2003. Ωστόσο, τα διαφυγόντα κέρδη για τις τοπικές και διεθνείς εταιρείες παραγωγής λογισμικού αυξήθηκε κατά 3 δισ. δολάρια, αγγίζοντας τα 15,7 δισ. δολάρια.

Η Beth Scott, Αντιπρόεδρος της BSA για την Ευρώπη, Μ. Ανατολή και Αφρική, σχολίασε: « Η BSA έχει εργαστεί σκληρά για να αναστρέψει την κατάσταση, αλλά δεν μπορεί να το κάνει μόνη της. Χρειαζόμαστε τη συνδρομή των κυβερνήσεων, είτε μέσω βελτιωμένης νομοθεσίας για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, που θα προωθεί την καινοτομία στους δημιουργικούς κλάδους, είτε μέσω της δημόσιας υποστήριξης και κινητοποίησης για την ενίσχυση του σεβασμού για τα πνευματικά δικαιώματα».

Πηγη:http://www.in.gr

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

de katalavaino to point sou...

to erotima "Μηπως πρεπει να τους μαθει καποιος μαθηματικα ???" einai diko sou, i meros tis dimosieusis pou anadimosieueis?

Δημοσ.

Γιάννη εκτός από home users μετράνε και εταιρίες και υπηρεσίες φαντάζομαι γι αυτό το ποσοστό είναι τέτοιο...

Δημοσ.

Ακομα κι αν δεχτω οτι οι υπηρεσιες κλπ εχουν νομιμι software δεν νομιζω σε ποσοστο να ειναι το 40 περιπου τοις εκατιο.Ασε που αν κρινω απο τη δουλεια μου (και μιλαμε για την μεγαλυτερη ΑΕ εστω με το δημοσιαο ακομα κυριο μετοχο ) Δεν υπαρχει ουτε μια αδεια χρησης σε δεκαδες pc τουλαχιστον στο χωρο μου... :smile: :smile: :smile: :smile:

Δημοσ.

Οπως το ειπες μόνος σου, "με το δημόσιο ακόμα κύριο μέτοχο".... Εκεί όπως καταλαβαίνεις γίνονται διάφορα, γιατί εν τέλει "γιάννης κερνάει, γιάννης πίνει"....!

Εδω πάντως σε μένα (σε όμιλο αρκετών δεκάδων δις τζίρου ετησίως) έχουμε άδειες για σχεδόν τα πάντα.. Και λέω σχεδον, γιατί Office, Windows & Antivirus ειναι ολα καλυμμένα..

Τώρα 2-3 photoshop που παίζουν σε κάποια PC ειναι άλλη ιστορία... :)

Δημοσ.
...Ασε που αν κρινω απο τη δουλεια μου (και μιλαμε για την μεγαλυτερη ΑΕ εστω με το δημοσιαο ακομα κυριο μετοχο ) Δεν υπαρχει ουτε μια αδεια χρησης σε δεκαδες pc τουλαχιστον στο χωρο μου... :smile: :smile: :smile: :smile:

Κρύβε λόγια ... :shock: :shock: :shock:

B) B) B)

Δημοσ.
Ακομα κι αν δεχτω οτι οι υπηρεσιες κλπ εχουν νομιμι software δεν νομιζω σε ποσοστο να ειναι το 40 περιπου τοις εκατιο.Ασε που αν κρινω απο τη δουλεια μου (και μιλαμε για την μεγαλυτερη ΑΕ εστω με το δημοσιαο ακομα κυριο μετοχο ) Δεν υπαρχει ουτε μια αδεια χρησης σε δεκαδες pc τουλαχιστον στο χωρο μου... :smile: :smile: :smile: :smile:

Γιάννη εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου, αν και ξέρω πολλές δημόσιες υπηρεσίες, (ακόμα και ΣΔΟΕ) που έχουν παράνομο λογισμικό.

Οι μεγάλες εταιρίες όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, που προμηθεύονται υλικό & λογισμικό μαζικά, παίρνουν άδειες χρήσεις Corporate. (τώρα έχει αλλάξει λίγο αυτό)

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, παίρνουν 1-2 CD με τα οποία κάνουν εγκατάσταση στα μηχανήματα που έχουν.

Δεν σημαίνει ότι κάνουν σε όσα θέλουν, αλλά μέχρι σε όσα έχουν αγοράσει άδειες χρήσεις.

Μαζί με τα CD λοιπόν, αγοράζουν και έναν αριθμό αδειών χρήσης.

Αν θα παρατηρήσετε, θα δείτε ότι σχεδόν κανένα μηχανάκι (αξαιρούνται τα καινούργια με XP) δεν έχει πάνω του αυτοκόλλητο COA.

Το πρόβλημα έγκειτε στην περίπτωση που η όποια μεγάλη εταιρία, πάρει μεμονωμένα 1-2 για κάποιο υποκατάστημά της.

Για να μην πληρώνει σε μεταφορικά, service κλπ, κάνουν τις αγορές τους από τα εκεί τοπικά καταστήματα που δυστυχώς για τους μαγαζάτορες, δεν βάζουν πάντα νόμιμο λογισμικό.

Αν ψάξετε λίγο στο site της Microsoft Hellas, θα δείτε ότι έχουν τσακώσει πάρα πολλά μαγαζιά που εγκαθιστούν παράνομο λογισμικό και απλά σας λέω ότι εκεί τα πρόστιμα είναι τρελά.

Φύλαγε τα ρούχα σου, για να έχεις τα μισά....

Δημοσ.

Εμενα μου κάνει εντύπωση αυτο εδω:

Το ποσοστό της πειρατείας λογισμικού στην Ελλάδα το 2004 υπολογίζεται σε 62%' date=' σημειώνοντας μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (63%), σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό του συνδέσμου εταιρειών Business Software Alliance (BSE). [b']Η αξία των πειρατικών προγραμμάτων που διακινούνται παράνομα στη χώρα αυξήθηκε πέρυσι σε σχέση με το 2003, αγγίζοντας τα 106 εκατ. δολάρια. [/b]

εμ! λογικό δεν ειναι αφου τόσα χρονια κλαίγονται οτι δεν βγαίνουν και αυξήσανε τις τιμες. Τωρα τα ξανα-υπολογίζουν και τα βγάζουν παραπάνω απ'οτι ηταν πριν..... Και κανεις να μην ειχε πειρατικά, αυτοι θα παρουσιάζουν 10-15% πειρατεία μονο και μόνο με τις μαθηματικές αλχημείες τους!

Ακου "διαφυγόντα κέρδη".... Λες και θα αγόραζα το office αν δεν το εβρισκα δωρεαν... ή ακομα καλύτερα, λες να ήταν το office τοσο γνωστό αν δεν ήταν η πειρατεία; μπαααααααα........ ;)

Δημοσ.
εμ! λογικό δεν ειναι αφου τόσα χρονια κλαίγονται οτι δεν βγαίνουν και αυξήσανε τις τιμες. Τωρα τα ξανα-υπολογίζουν και τα βγάζουν παραπάνω απ'οτι ηταν πριν..... Και κανεις να μην ειχε πειρατικά, αυτοι θα παρουσιάζουν 10-15% πειρατεία μονο και μόνο με τις μαθηματικές αλχημείες τους!

Οι λόγοι της αύξησης οφείλετε πλέον και στους παράγοντες ADSL, CD-RW, DVDRW κα.

Με τα P2P προγράμματα είναι πλέον πολύ πιό εύκολο να βρεις κάτι που ψάχνεις και φυσικά να το γράψεις σε ένα CD/DVD.

Ακου "διαφυγόντα κέρδη".... Λες και θα αγόραζα το office αν δεν το εβρισκα δωρεαν... ή ακομα καλύτερα, λες να ήταν το office τοσο γνωστό αν δεν ήταν η πειρατεία; μπαααααααα........ ;)

Προτιμώ να το αφήσω ασχολίαστο, γιατί θα αρχίσουμε πάλι τα ίδια.

Δημοσ.

ωχ με μπέρδεψες , εσυ τωρα εισαι με μας ή με τους άλλους;

γιατι εμεις ειμαστε με τους άλλους!!! :P :p :P

Edit: απ'οτι διαβάζω μαλλον με τους άλλους , αλλα δυστυχως δεν εχουμε κοινο πορτοφόλι για να τα ακουμπάω στην MS , τι να γίνει ετσι ειναι η ζωή ;)

Για να πάρω δηλαδη original το office θα χρειαστεί να κόψω το φαί των παιδιών μου για να γράψω 10 σειρές κείμενο μια φορά το 6μηνο. Γι'αυτο αρκούμαι στο να διαφημίζω ΤΣΑΜΠΑ τη MS και τα προιόντα της κι οταν με πιέσει κι αλλο και με "ψάξει" ακόμα και μένα τον απλο χρήστη, θα δούμε τί μελλει γενεσθαι. Πάντως κανεις δεν μένει ατιμώρητος εφαρμόζοντας αλαζονικές πολιτικές και η MS το ξέρει καλα γι'αυτο και δεν ενοχλεί κανενα μας. Η χαφιεδο-BSA απο την αλλη 'κονομάει με το μιζαδοριλίκι, καλα κάνει κι αυτη....

Γνώμη μου , δε χαλάμε τις καρδιες μας , μόνο τις τσέπες μας! ;)

Δημοσ.

Ενας προβληματισμος μου πανω στο θεμα ...

Η καθε MS δεν θα κερδιζε πιο πολλα αν πουλαγε τα λειτουργικα της και τα προγραμματα της πιο φτηνα ??? Αν π.χ τα xp ειχαν 20 ευρω και το office 30-40 με τον πολλαπλασιο αριθμο νομιμων χρηστων δεν θα κερδιζε πιο πολλα ????? :neutral: :neutral: :neutral:

Δημοσ.

se mia poly apli erotisi tairiazei panta mia poly apli apantisi ...

OXI giati an evgazan perisotera 9a to eixan idi kanei ... :)

ps

akoma kai me tis times pou proteineis giati na dosei kapoios 60? otan to idio proion mporei na to vrei "dorean" ?

min mou peis gia to support ... min mou to peis ...

Δημοσ.
ωχ με μπέρδεψες ' date=' εσυ τωρα εισαι με μας ή με τους άλλους;

γιατι εμεις ειμαστε με τους άλλους!!! :P :p :P

Edit: απ'οτι διαβάζω μαλλον με τους άλλους , αλλα δυστυχως δεν εχουμε κοινο πορτοφόλι για να τα ακουμπάω στην MS , τι να γίνει ετσι ειναι η ζωή ;) [/quote']

http://www.distrowatch.com

Για να πάρω δηλαδη original το office θα χρειαστεί να κόψω το φαί των παιδιών μου

http://www.openoffice.org'>http://www.openoffice.org

για να γράψω 10 σειρές κείμενο μια φορά το 6μηνο.

http://www.openoffice.org

http://www.abisource.com

Δημοσ.

@bandito μόλις ερθει ο καιρός θα γίνει κι αυτο... προς το παρόν δεν χρειάζεται, υπάρχουν τα αντίγραφα μια χαρα. Ενας ακόμα στο παράνομο 60% , τι πειράζει; Αλλωστε τους τα χω σκάσει μια φορά στο notebook.. Να πάρω και μια εγκατάσταση για το πλυντήριο & το φούρνο μικροκυμάτων,μελλοντικά, πως το βλέπουν;

Γιαννη συμφωνώ με τις χαμηλές τιμες και απορω δεν θα κέρδιζε τα ιδια ή/και περισσότερα; Αλλα προφανως το θέμα ειναι τα μεγάλα πρόστιμα και ο εκφοβισμός της αγοράς γιατι με τον ντόρο που γίνεται, ακούγεται + διαφημίζεται η MS συνεχώς ενω οι μικρές εταιρίες που καταστρέφονται πραγματικά, το πολυ πολυ να εξαγοραστούν απο καμια MS και να ζει και να βασιλεύει.

Το ιδιο και με τα μουσικά cd, λενε οτι οι τιμές ειναι χαμηλες (20ε !!) γκρινιάζουν & φωνάζουν αλλα τα δισκάδικα ειναι γεμάτα κόσμο, οι τσάντες γεμάτες τσιφτετέλια και τα ράφια άδεια απο ποιοτική μουσική. Οι παλιότεροι μπορουν να ψάξουν στα κεντρικά πχ. για παλια καλα ροκ αλμπουμ ...κι αν βρουν ας μου σφυρίξουν κλεφτικα!! ο Ρουβας 2 stands γέμισε... Στα p2p ολοι ψάχνονται για 60s, 70s και 80s συγκροτήματα οχι για ρουβάδες.... τελος πάντων μη σας ζαλίζω....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...