Προς το περιεχόμενο

SVCD to DVD.. μήπως παω γυρεύοντας για topic locked?? :)

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα μία αναζήτηση στο forum, αλλά με keywords DVD SVCD δε μου έβγαλε τίποτα, προφανώς επειδή είναι πολύ μικρές οι λέξεις.. Έψαξα και "manually" τα topics του DVD authoring, αλλά δεν βρήκα κάτι που να με βοηθήσει. Συγκεκριμένα, βρήκα οδηγούς για μετατροπή απο DVD σε (S)VCD, αλλά όχι για το ανάποδο. Και επειδή είναι η πρώτη φορά που να επιχειρήσω να κάνω κάτι τέτοιο, σκέφτηκα να ζητήσω βοήθεια για να γλιτώσω όχι μόνο χρόνο, αλλά και να μην κατεβάσω 30 προγράμματα που δε θα μου κάνουν τη δουλειά, γιατί κατά πάσα πιθανότητα ελάχιστες θα είναι οι φορές που θα χρειαστεί να κάνω την ίδια διαδικασία..

Συγκεκριμένα, έχω μία ταινία που είναι σε 3 SVCD's, σε ανάλυση 480x576.. Βρήκα και υποτιτλους ακριβώς χωρισμένους στα ίδια σημεία.. Αυτό που θέλω λοιπόν, είναι να κάψω την ταινία σε DVD, και να περάσω τους υπότιτλους, χωρίς μενού κλπ. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να ενώσω πρώτα το αρχείο MPG σε ένα μεγάλο, ή μπορώ να χρησιμοποιήσω τα αρχεία έτσι όπως είναι, γιατί στην πρώτη περίπτωση μπορώ να χρησιμοποιήσω τα αρχεία υποτίτλων όπως είναι, στη δεύτερη θα χρειαστεί όχι μόνο ένωση τους, αλλά και επανασυγχρονισμό. Αν μπορεί κανείς, ας μου πει τον πιο απλό τρόπο για να γίνει η "δουλειά" μου, και αν γίνεται χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσω μεγάλα προγράμματα, γιατί με την ISDN μου θα υποφέρω, και όπως είπα, δεν προβλέπω να μου χρειαστεί πολλές φορές..

Ελπίζω να μην κλειδωθεί αμέσως το τοπικ, ή τουλάχιστον να υπάρξει παραπομπή σε σχετικό τόπικ ή site.. Ευχαριστώ..

Δημοσ.

Θα χρησιμοποιήσεις το AVI2DVD του Trustfm όμως νομίζω ότι πρέπει πρώτα να μετατρέψεις τα mpeg του SVCD σε AVI. Το AVI2DVD μπορεί να ενώσει πολλαπλά αρχεία βίντεο με τα ανάλογα Subs τους χαλαρότατα!

Δημοσ.

Γιατί να στο κλειδώσει κάποιος;

Μην κάνεις καμία μετατροπή.Πάρε ένα copy+paste από "αλλού" και το βράδυ θα κοιτάξω να σου πω ποιό απλή μέθοδο...

********Λοιπόν,mount το πρώτο με VirtualDaemon και extract το mpg με VcdGear η IsoBuster.Κατόπιν unmount και ξαναmount το δεύτερο με την ίδια διαδικασία extract.

Ένωση των δύο mpg(TMPGEnc)με header svcd VBR.Κατόπιν ταίριασμα των υποτίτλων(Time Adjuster-δέχεται mpg) και κατασκευή του sup με το Srt2Sup.

Φτιάχνουμε το mpg που έχουμε(το ενωμένο) σε φορμά dvd.Προς τούτο παίζουμε η με MainConcept η TMPGEncXpress.Να βγει γύρω στα 4κάτι gb...

Σπάσιμο του τελικού dvdένιου mpg σε mpv+mpa.Η TMPGEnc(mpeg tools,demultiplex) η με MpegVcr και κάνουμε rename το mpv σε m2vΠανεύκολη διαδικασία.

Μετά,τα γνωστά,δηλ Ifoedit(Rejig για τα ntsc),author new(m2v+mpa+sup,αν θέλουμε βάζουμε και κεφάλαια με celltimes.txt),SupRemap για διόρθωση χρωμάτων(δευτερόλεπτα....),μπάνισμα στο φτερό με soft player και αν όλα πάνε καλά(γιατί να μην πάνε....),κάψιμο με Nero.Τώρα τελευταία προτιμώ το Recode,ας μην χρειάζεται σμίκρυνση,βγάζει πιό συμβατό dvd...

Αυτά σε ένα απόγευμα( με καλό μηχάνημα) για τους βιαστικούς...

Δημοσ.

marie, απλά το είπα, γιατί υπέθεσα ότι όλο και κάπου αλλού θα είχε συζητηθεί το θέμα, δεν πιστεύω ότι είμαι ο πρώτος που χρειάστηκε να κάνω μία τέτοια μετατροπή, και "φοβήθηκα" μήπως θεωρηθεί "καταχρηστικό".. Θα κοιτάξω λίγο αυτό που έκανες copy-paste, αν και αυτά τα "γνωστά" που λέει μου είναι τελείως άγνωστα :) .. Θα περιμένω μήπως βρεις όπως λες κανέναν πιο απλό τρόπο.

Είδα ότι έχω το Adobe Encore DVD 1.5.. Μήπως μπορεί να γίνει απο κει η δουλειά? Αν και όταν πήγα να κάνω drag & drop τα mpg αρχεία, μου έλεγε ότι δεν δεχόταν αρχεία με ανάλυση 480x576

Δημοσ.

Μετά απο λίγο ψάξιμο, βρήκα κάποιους τρόπους να το κάνω αυτό, με ένωση κατ'αρχάς των 3 svcd-mpg αρχείων με το womble mpeg-vcr, και απο και πέρα βρήκα 2 τρόπους. Ο ένας ο πιο απλός είναι να βάλω το ενωμένο αρχείο στο Mainconcept και να το κάνω encoding σε DVD fomat για να γίνει και το resizing και μετά στο DVDlab PRO να περάσω και τους υπότιτλους. Ο άλλος που μου είπαν, είναι με το avisynth, με το οποίο μπορώ να χρησιμοποιήσω και κάποια φίλτρα για την βελτίωση της εικόνας και απο κει να βάλω στο .avs script στο mainconcept...

Με το avisynth όμως έχω το εξής πρόβλημα. Αφού έγραψα το script, πήγα να κάνω ένα preview με κάποιο πρόγραμμα (bsplayer & media player), και το βίντεο κολλούσε στο πρώτο frame, ενώ ο ήχος συνεχιζόταν κανονικά. Αφαίρεσα κάποιες γραμμές απο το script για να δω τελικά τι φταίει, ώσπου άφησα τελικά μόνο τη γραμμή με το DirecyShowSource, όπου δηλώνεις σε ποιο αρχείο .mpg θα δουλέψει. Και όταν το έβαλα αυτό να παίξει (το .avs script), πάλι διάβαζε σαν τρελός ο σκληρός, και το βίντεο έπαιζε όπως να'ναι. Τη μία έτρεχε και την άλλη κολλούσε.. Μήπως έχω κάποιο πρόβλημα με το DirectShow? Και αν ναι, πως μπορώ να το διορθώσω(εκτός απο format)??

Με το mainconcept mpeg encoder, επειδή δεν το έχω δουλέψει και πάρα πολύ, υπάρχει κανένας τρόπος να βελτιώσω το βίντεο?? Ή κάποιες ρυθμίσεις έστω για να έχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα?? πχ, στα detailed settings που έχει "Field encoding" και "Deinterlacing" τι είναι καλύτερο να βάλω??

Και για το DVDlab, κατέβασα την τελευταία έκδοση (1.52), που δεν είναι και πολύ...εχμμ..εύθραυστη. Μήπως μπορώ να βρώ πουθενά καποια παλαιότερη έκδοση??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...