Προς το περιεχόμενο

LAN Πρόβλημα.

greekzero

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα με τo lan μου έχω βάλει 2 pc τo ένα στο επάνω σπίτι και τo άλλο στο κάτω με cross over καλώδιο κατευθείαν στις ethernet κάρτες τους μπαίνω με νnc με netmeeting κλπ από τo ένα pc στο άλλο τώρα τo πρόβλημα που έχω είναι τo εξής τo κάθε pc έχει δικό του internet adsl με δικό του router κλπ δηλαδή τo κάθε pc έχει 2 κάρτες ethernet που ξεχωριστά πάνε στον router του κάθε pc, όταν προσπαθώ να παίξω lan games μεταξή των δυο pc Μονο για τα games πρέπει να απενεργοποιήσω τις κάρτες που πάνε επάνω στους ρόυτερς για να δει τo ένα pc τo άλλο μέσο του game,έχω δοκιμάσει αρκετά παιχνίδια οποτε δεν φταίνε τα games αλλα τα pc μήπως υπάρχει κάποια λύση ώστε να μην απενεργοποιώ τις κάρτες του net για να παίξω games και να βλέπει τo ένα pc τo άλλο??ευχάριστω.

Δημοσ.

όχι δεν έχω πειράξει τίποτα από τα gateway και λοιπά μήπως γίνεται να δώσω από μια ip στο κάθε pc στις κάρτες να βάλω ένα subnet mask και να βάλω ένα default gateway? και αν ναι πως να είναι τα settings? default gateway κλπ?

Δημοσ.

χμ ανάλογα με το αν το adsl modem σου έχει και τον ρόλο του DHCP Server, παίζουν και τα πράγματα.

Θα πρέπει να μου δώσεις κάποια info ( ipconfig /all από τα 2 pc ) , και μερικά ακόμα.

Ρίξε μια ματιά στον Networking Guide που έχω δημοσιεύσει στο section Δίκτυα.

Αν δεν βοηθήσει, εδώ είμαστε.

Δημοσ.

αυτό κοιτάω τώρα τo network guide σου και κάτι άλλο όπως προανέφερα δεν πάει καμια κάρτα στους ρόυτερς τo καλώδιο καρφώνεται απευθείας από την μια κάρτα του ένα pc στου αλλου την κάρτα.

Δημοσ.

δηλαδή βάζω και στις δυο κάρτες subnetmask και θα δώσω στο κάθε ένα pc από μια ip με range από 192.168.1.5 έως 8?

gateway τι να βάλω? επειδή του router μου τo gateway έχει 192.168.1.1

Δημοσ.

Εφόσον έχεις router, μπορείς να κάνεις την πιο σίγουρη και αποδοτική λύση.

Κάθε PC συνδέεται μόνο στο Router μέσω Lan Cable.

Έπειτα βάζεις τις αντίστοιχες κάρτες δικτύου στα PC να τραβάνε αυτόματα IP & DNS Settings.

Κάνεις ipconfig /all

Αν παίρνουν σωστές IP και τα δύο PC είσαι ok...

OOPS.

Κάθε PC είπες έχει δικό του ADSL Router...

θα κάνεις αυτό που σου είπα, αφού πρώτα ρυθμίσεις τα DHCP Settings των Routers σου.

Θα βάλεις το ίδιο IP Range στον DHCP Server.

Θα κάνεις exclude την IP 192.168.0.5 ( παράδειγμα ) [ την οποία θα παίρνει το 2ο PC ] και στον άλλο router επίσης IP Range ίδιο με του άλλου, και εδώ exclude την IP του πρώτου PC ( π.χ. 192.168.0.4 ).

Σαν IP του Router 1 θα βάλεις μια IP ( π.χ. 192.168.0.1 ) και στο άλλο router την IP 192.168.0.2

Στο ένα PC θα βάλεις σαν default gateway θα βάλεις την IP του Router 1 ( 192.168.0.1 ) και στο άλλο PC σαν default gateway την IP του router 2.

Κατανοητό ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...