Sadako Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δεν ξέρω αν κανείς έχει ασχοληθεί με το θέμα καθαρισμού ήχου, είτε απο φυσίματα είτε απο ενοχλητικά "clicks" κτλ.. Εγώ τη δεδομένη στιγμή, το χρειάζομαι για καθαρισμό του ήχου απο ένα βίντεο το οποίο έκανα capture απο αναλογική πηγή (VHS). Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά για να καλύψω την περίπτωση να ζητηθούν διευκρινίσεις, θα αναφέρω πως ακριβώς έκανα το capture, τη συνδεσμολογία, και τα προγράμματα που χρησιμοποίησα. Αν δεν παίζουν αυτά ρόλο, μπορεί όποιος κάνει τον κόπο να ασχοληθεί να πάει στην επόμενη παράγραφο. Λοιπόν. Συνέδεσα το βίντεο με τον εξής τρόπο: Απο τη θύρα SCART του βίντεο, έβγαλα (μέσω αντάπτορα) 2 βύσματα RCA για τον ήχο, που ενώνονταν σε ένα 3mm (νομίζω αυτό είναι, είναι τέλος πάντων αυτά τα συνηθισμένα που έχουν τα ακουστικά-το μικρό), το οποίο συνέδεσα στο Line In της κάρτας ήχου(δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά να πω εδώ ότι στο line in έχω έναν "σταυρό", για να έχω μόνιμα και τον ήχο απο το TV Tuner). Και ένα τρίτο RCA που έβγαλα απο το scart του βίντεο για την εικόνα, το έβαλα στην composite του TV Tuner μου (Pinnacle PCTV). Αυτά όσον αφορά τη συνδεσμολογία. Δοκίμασα κάποια προγράμματα για το capture, και κατέληξα στο Intervideo WinDVR 3. Η εικόνα είναι σχετικά καλή. Το θέμα είναι με τον ήχο, ο οποίος έχει ένα συνεχές πολύ ενοχλητικό φύσημα. Το βίντεο το είχα κάνει ήδη με το AutoGK σε XviD, οπότε αφαίρεσα τον ήχο με το Vdubmod, και απο κει προσπάθησα να τον καθαρίσω με κάποια προγράμματα. Σε κάποιες παλαιότερες περιπτώσεις, είχα κάνει κάποια δουλειά με το CoolEdit, με το Noise reduction plugin, τόσο με το "noise reduction", όσο και με το "hiss reduction" (όποιος έχει χρησιμοποιήσει το Cooledit ή το Adobe Audition που είναι η συνέχεια του, κατάλαβε τι εννοώ). Αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Εντάξει, δε με ενδιαφέρει πια να είναι και ποιότητα CD, αλλά τουλάχιστον να μην είναι ενοχλητικό στα αυτιά μου. Όταν λοιπόν κάνω noise reduction (με ένα profile που έχω πάρει απο την αρχή του βίντεο πριν αρχίσει να μιλάει), ναι μεν μειώνεται το βουητό, αλλά ο ήχος ακούγεται λες και είναι απο το βάθος, και όποτε λέει "σσςς" ακούγεται πολύ έντονα. Δοκίμασα να μειώσω λιγότερο τον ήχο, αλλά πάλι δε μου άρεσε. Μπορεί κανείς να μου προτείνει κανέναν άλλο τρόπο να βελτιώσω το αποτέλεσμα? Κάτι έχω ακούσει για DirectX plugins που μπορείς να βάλεις το πρόγραμμα, αλλά λίγο που έψαξα δεν έβγαλα άκρη.. ΥΓ1. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το recording level του ήχου στο WinDVR που κάνω το capture, και αν είναι καλύτερο γενικά να το έχω χαμηλά ή ψηλά αυτό, εγώ τώρα το έχω στο 70%.. ΥΓ2. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει ή έχει εμπειρία στο θέμα, μπορώ να ανεβάσω κάποιο μικρό sample απο το αρχείο ήχου, αν κανείς έχει τη διάθεσει να "σπαταλήσει" λίγο απο το χρόνο του και να ασχοληθεί..
Sadako Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δηλαδή δεν έχει ασχοληθεί ΚΑΝΕΙΣ?? μήπως το έβαλα σε λάθος κατηγορία?? :-| Αλλά που αλλού να το έβαζα??
VasKag Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 δοκιμασε να κανεις ενα test capture χωρις τον "σταυρο" που εχεις βαλει. δοκιμασε να μειωσεις και το reccording level απο το windvr. εγω το εχω στο 25% και ακουγεται μια χαρα.
tonis22pap Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Basika den exw asxolithei pote me to thema alla gia dokimase me to adobe Premiere prepei logika na exei epiloges gia thn periptwsh sou. Exw akousei episeis kai gia to WAVE LAB omws kai g ayto den kserw kati parapanw
geovard Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2005 Κανένα πρόγραμμα όσο 'έξυπνο' καί να είναι δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις υψηλές συχνότητες πού αντιστοιχούν στα σκρατς σκριτς από πολλές τέτοιες πού περιέχονται στον ήχο πού θες να κρατήσεις.Εξαλείφοντας λοιπόν το θόρυβο αφαιρείς αναγκαστικά καί πρίμα από τον επιθυμητό ήχο καί έτσι ακούς χαμηλότερες συχνότητες γι αυτό ο ήχος σου φαίνεται ότι έρχεται μέσα από πηγάδι. Εδώ λοιπόν ισχύει αυτό πού λέγεται ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς κάποιο κόστος.
djargad Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2005 Kai to Nero Wave Stdio exei kapoies endiaferouses epiloges (declickers klp klp)...
Kontos_Harry Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2005 ... έχω έναν "σταυρό", για να έχω μόνιμα και τον ήχο απο το TV Tuner). Και ένα τρίτο RCA που έβγαλα απο το scart του βίντεο για την εικόνα, το έβαλα στην composite του TV Tuner μου... Μάλλον εκεί ίσως μου μυρίζει προβλημα.... Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσεις από τη πηγή...Πχ όταν πας να γράψεις τον ήχο έχεις αυτό το θόρυβο? άκουσε την έξοδο με ακουστικά...ρύθμισε όλα τα παρεββαλλόμενα μέρη μέχρι να ακούς ικανοποιητικά την ταινία πρίν τη γράψεις...άκουσε μέσω της κάρτας ήχου αυτό που πρόκειται να γράψεις...δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι εγγραφής και φέρε την στο επιθυμητό αποτέλεσμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.