Προς το περιεχόμενο

Κλασικές σκηνές κ ατάκες - και σε ποιά ταινία πρωτοεμφανίστηκαν

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα ήθελα να φτιάξουμε ένα θέμα όπου να μπορούμε συζητάμε για κάποιες σκηνές που είναι κλασικές στην ιστορία του κινηματογράφου και τις έχουμε δει ένα κάρο φορές σε παρωδίες και να μάθουμε μέσα από αυτό, από ποιές ταινίες είναι.

Παράδειγμα: Έχω δει πολλές φορές μια σκηνή όπου ο πρωταγωνιστής πρέπει να πάει σε ένα μέρος που το ξέρει μόνο υποσυνείδητα, και παίζοντας υπνωτισμένα με το φαγητό του (με τον πουρέ του συγκεκριμένα) ανακαλύπτει ποιό είναι το μέρος (δηλαδή φτιάχνει με τον πουρέ ένα ηφαίστειο και καταλαβαίνει ότι πρέπει να πάει στο ηφαίστειο τάδε). Μπορεί κάποιος να μου πει από ποια ταινία είναι αυτή η σκηνή;

Έχω δει αυτή τη σκηνή σε αναπαράσταση από τους Simpsons μέχρι τα "Εγκλήματα".

Η ατάκα: "Life is a bitch. And so am I", από που είναι;

Θα πω κι άλλα αν μου έρθουν.

Δημοσ.

Δεν ξέρω για την ατάκα, αλλά θυμάμαι το συγκεκριμένο σκηνικό που αναφέρεις παραπάνω με το ηφαίστειο. Στο Close Encounters of the Third Kind ο πρωταγωνιστής ζωγραφίζει συνέχεια ένα βουνό στο οποίο πρέπει να πάει (και το οποίο δεν έχει δει ποτέ) μετά από μια εμπειρία με ένα εξωγήινο σκάφος. Δεν είναι το ίδιο, αλλά μοιάζει πολύ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Thanks. Konnak εννοείται ότι δεν θα ήταν ακριβώς το ίδιο αφού είναι παρωδίες. Αλλά ήταν ολοφάνερο ότι η σκηνή αυτή ήταν αναφορά σε κάτι άλλο.

Το σκέφτηκα σε κάποια στιγμή ότι μπορεί να είναι αυτό, μια και δεν την έχω δει την ταινία και είναι πολύ διάσημη.

Δημοσ.

Οι περισσότερες ταινίες των Zucker-Abrahams είναι φίσκα σε τέτοιες σκηνές! Ξέρετε, Μια τρελή τρελή πτήση 1/2/3, Στραβοί πιλότοι σε F16 1/2 κλπ κλπ.

Δημοσ.

Χμμμ. Ας προσθέσω και εγώ μία τριπλή αναφορά. Σε κάποιο από τις τρελές σφαίρες δείχνει τον Leslie Nilsen να σκοτώνει πολλούς κακούς σε μία σκάλα, με πολύ αργή κίνηση, ενώ ένα παιδικό καροτσάκι πέφτει στις σκάλες ανάμεσα στις σφαίρες.

Η ταινία ήταν αναφορά στο Οι αδιάφθοροι του Brian De Palma, απο το 1987. Εκεί εμφανίζεται μιά παρόμοια σκηνή με καροτσάκι στις σκάλες.

Αυτό που δεν ξέρουν οι πολλοί είναι ότι και η σκηνή στους Αδιάφθορους ήταν και αυτή με την σειρά της αναφορά στο Θωρηκτό Ποτέμκιν του Sergei M. Eisenstein από το 1925 !!!

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθάβω το θέμα, για να ρωτήσω το εξής:

SPOILER για το επεισόδιο του SouthPark 501-Scott Tenorman must die

Το τέλος του επεισοδίου δεν είνα κάπως οικείο; Εκτός βέβαια από την ιστορία από τα θρησκευτικά (που ούτε και αυτή τη θυμάμαι καλά, αλλά τέλος πάντων) που κάποιος βάζει κάποιον να φάει τα παιδιά του, δεν υπάρχει κάποια ταινία που να έχει αντίστοιχο φινάλε; Ειδικά η ατάκα του Cartman : "Do you like it? Do you like it, Scott? I call it, Mr. and Mrs. Tenorman chilli" κάτι μου λέει οπωσδήποτε... Έχει εντοπίσει κανείς κάτι;

Δημοσ.

Απορία νούμερο 2 για σήμερα: Σε ποιά ταινία πρωτοακούστηκε η ατάκα που λέγεται εν ώρα σεξουαλικής πράξης "Say my name"; Ε;

Δημοσ.

παντως,πρωτος ο κορκολης πρεπει να ειπε την ατακα την ωρα της πραξης:"τι εισαι,πες μου τι εισαι,εισαι η πουτ****** μου?"

Δημοσ.
Απορία νούμερο 2 για σήμερα: Σε ποιά ταινία πρωτοακούστηκε η ατάκα που λέγεται εν ώρα σεξουαλικής πράξης "Say my name"; Ε;

Στο Scary Movie.

Δημοσ.
Στο Scary Movie.

Ε,όχι βέβαια. Το scary movie είναι παρωδία. Προφανώς από κάπου το έχουν πάρει. Ειδικά από τον τρόπο που το λένε, είναι ολοφάνερο.

Δημοσ.
Ok then from American Pie.

παλι πλάκα μας κάνεις αλλιώς δεν εξηγείται ...

btw η σκήνη είναι απο μια παλαιότερη ταινία - αλλα δε μπορω να τη θυμηθω

------------------------------EDIT----------------------------------

νομίζω είναι αυτή http://www.imdb.com/title/tt0091637/

--------------------------------------------------------------------

Δημοσ.

Γιατι να κανω πλακα?Μηπως το American Pie ειναι παρωδια?Στην ταινια που ανεφερα υπηρχε μια σκηνη που πηδιουνται και λεει

Michelle: What's my name? Say my name, bitch!

Jim: Michelle! Michelle.

Δημοσ.

mert το american pie παρωδεί την ταινία που είπα -

η ίδια σκηνη υπάρχει και εκει - αν προσέξεις το ονομα της Kim Basinger είναι Michelle :wink: :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...