Προς το περιεχόμενο

Mac or Pc?

zelkuth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ερωτημα μου καταλαβαινω οτι εχει μια μορφη ρητορισμου μεσα του. Ομως θα ηθελα τις γνωσεις και την αποψη σας στο παρακατω θεμα. Σε λιγο καιρο θα φυγω για αμερικη για σπουδες και εκει θα πρεπει να παρω καινουριο μηχανημα. Οι λειτουργιες που θα χρειαζομαι να κανω (περα απο τις κλασσικες ενος φοιτητη οπως word&excel) θα ειναι να εγκαταστησω μουσικα προγραμματα (cubse sx, reason klp) [τα οποια πιθανοτατα θα ειναι και μη αυθεντικα] καθως και να βλεπω/κατεβαζω ταινιουλες.

Το ερωτημα ειναι το εξης: αξιζει να το γυρισω σε mac (μεχρι σημερα μονο με pc εχω δουλεψει) για να αναζητησω περισσοτερη σταθεροτητα και λιγοτερες μπλε οθονιτσες? οτι ταινιες και προγραμματα εχω θα πανε χαμενα γιατι με την αγορα ενος mac ειναι φτου και απο την αρχη? θα μπορεσω να βρω και για MAC σπασμενα προγραμματακια να κανω τη δουλεια μου (δεν εχω καποια συγεκριμενα στο μυαλο μου τωρα, πχ.το AutoGK υπαρχει και σε mac?)

Οπως καταλαβαινετε τα ερωτηματα μου ειναι λειτουργικης φυσεως. Θα καλυτερεψω τη ζωη μου ή θα την κανω πιο δυσκολη?

Ευχαριστω και περιμενω να ακουσω τις αποψεις/συμβουλες σας :)

Δημοσ.

klasiko topic tou style intel or amd?

Auto pou exw na sou proteinw einai na pas ekei pou einai na pas.. na grafteis stin sxolh kai ekei tha deis me ti douleuoune..an douleuoune me mac pare mac . an douleuoune me pc pare pc.. den thelei kai polly mialo na skefteis kati tetio.

Δημοσ.

Με μουσική ασχολούμε από αρχής κόσμου πάντα με πισι,εδώ και μια βδομάδα όμως η Γυναίκα μου βαρέθικε την γκρίνια μου και μου πείρε Μακμινι..........ΦΩΣ....

Αν έχεις τα φράγκα 4000ε+ πάρε Μακ....αν όχι πάρε το πισι.

Δημοσ.

Οπως ειπα (και ισως να διεφυγε λιγο στην πορεια) η ερωτηση μου ειναι "λειτουργικης" φυσεως. Και για να το κανω ακομα πιο λιανα: Στο ιντερνετ βρισκω ενα σωρο καλουδια "σπασμενα" για να κανω τη δουλεια μου (οποια και αν ειναι αυτη) και σε χρονο dt μαλιστα. Ως κατοχος mac υπαρχει η ιδια ευκολια? εχω ακουσει οτι δυσκολα βρισκεις σπασμενα προγραμματα για mac και τοσα λεφτα για να αγοραζω καθε φορα αυτο που θελω δεν νομιζω οτι τα εχω (οπως και ο περισσοτερος κοσμος). Τα "σπασμενα" κολλάνε σε ενα mac οσο και σε ενα pc? (ολοι εχουμε τραβηξει κατι αναλογο κατα καιρους)

2coffeex απλα ρωταω αν θα πανε χαμενες γιατι δεν ξερω τι format διαβαζει και τι παιζει ο mac. Αν παιζει divx .avi klpkpl τοτε ολα οκ.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας

υσ. 4000ε? ο minimac δεν κανει κοντα στα 500$? αν και υποθετω οτι ολο το πακετο θα πηγε σαφως παραπανω. αλλα και 4,000?

Δημοσ.

Και γω πιστεύω ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας πάνω, να δεις τι περίπου φοράνε οι υπόλοιποι και αναλόγως να πράξεις. Είναι σημαντικό να δουλεύεις με τους άλλους πάνω στην ίδια πλατφόρμα. Του φούστη πια αν οι περισσότεροι απο κει δουλεύουν τα ίδια προγράμματα κάποια τρύπα θα έχουν βρει για να τα τσιμπάνε στη ζούλα. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι στην Αμερική όλα αυτά τα μπλιμπλίκια είναι αρκετά φτηνότερα

Επισκέπτης
Δημοσ.

@zelkuth: Ναι αξιζει να αγορασεις ενα μακ , εστω και ενα μινι για να δεις πως δουλευει. Αυτη τη στιγμη γραφω απο το μακ μου το οποιο τρεχει tiger 10.4.1 , και θα σου πω ενα πραγμα...σταθεροτατο :D Οι ταινιες σου θα σου παιζουν ολες στο μακ , οσο για προγραμματα θα βρεις σε torrents σιγουρα , dont worry.

Η τιμη που αναφερθηκε 4000ε δεν πιστευω οτι ισχυει. Αυτη τι στιγμη παιρνεις ενα imac με 1100ε ή ενα powermac g5 @1.8 στα 1500ε, το μινι εχει γυρω στα 550-570ε

Divx παιζει ανετα , υπαρχει ο codec και για μακ.

Το cubase SX,SE,LE και το reason 2,3 (για μακ φυσικα) τα εχω σε περιπτωση που δεν τα βρεις στο δικτυο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

To ms office κυκλοφορει κανονικοτατα και για μακ.

Δημοσ.

Το μόνο κακό στην αλλαγή είναι ότι πρέπει να βρεις πάλι από την αρχή ποιο πρόγραμμα κάνει τι.Ίσως για μερικούς να μην είναι δύσκολο αλλά προσωπικά το θεωρώ ενοχλητικό όταν έχω συνηθίσει/βολευτεί με έναν τρόπο λειτουργίας και τα βρίσκω όλα στο τσακ μπαμ. Software θα βρεις και σε torrents κλπ... ταινίες θα παίζεις και πλέον τα μεγαλύτερα προγράμματα βγαίνουν και για MAC users.

Κατα τα άλλα όσες φορές έχω δουλέψει σε MAC φυσάνε...

Δημοσ.

Thanks a lot guys! Μου δωσατε μια καλυτερη εικονα για το τι γινεται και τι να κανω

υσ.απ'οσο εχω δει ακομα και τα περισσοτερα computer labs των πανεπιστημιων ειναι με mac. Γενικα το δουλευουν αρκετα απ'οσο γνωριζω

Δημοσ.

Στην τιμή που λέω έχω υπολογίσει κάρτα ήχου (1000) ,οθόνη,G5 και έξτρα δίσκο.

Αν πας σε μίνι υπολόγισε ότι θες το μεγάλο (1,42 512 μνήμη) εξωτερικό σκληρό ,οθόνη και εξωτερική κάρτα ήχου με κόστος περίπου 1500ε.

Δεν μπορώ να σου πω εδώ τι γίνεται με τις πονηρές εκδόσεις που ζητάς.....το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι υπάρχει τρόπος.Σημβουλή μου είναι αν έχεις ήδη πισί πάρε το μίνι,αν όχι πάρε πρώτα πισί.

Δημοσ.

Αντι για καρτα ηχου λεω να χτυπησω Yamaha 01X που ειναι και κονσολα και καρτα ηχου (και την βρισκεις στο e-bay αμερικανικο και με 800$). Αλλα ηχεια και καρτες ηχου τα θεωρω ξεχωριστο παζαρι. Ευχαριστω παντως

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...