baglig Δημοσ. 18 Μαΐου 2005 Δημοσ. 18 Μαΐου 2005 Καλησπέρα σας, θέλω τη βοήθειά σας σχετικά με ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο τοπικό δικτυού. Καταρχήν να σας ενημερώσω ότι έχω OTEnet ODSL Office 128/384 με Modem/Router το JetSpeed 500i και server δικτύου Microsoft Windows 2003 Server τα οποία είναι DNS και DHCP Server. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι μετά την εγκατάσταση του modem/router και αφού πήγα σε κάθε υπολογιστή του δικτύου και έβαλα στις ρυθμίσεις του TCP/IP manual τους DNS Server της ΟΤΕnet από εκείνη τη στιγμή και μετά για κάθε υπολογιστή αντιμετωπίζω πρόβλημα με την αξιοπιστία εισόδου στο δίκτυο. Για να είμαι ποιο αναλυτικός και ακριβής πηγαίνοντας στη Θέσεις Δικτύου και προσπαθώντας να συνδεθώ σε άλλους υπολογιστές που έχουν κοινόχρηστους φακέλους ή και στους φακέλους του server μου βγάζει μήνημα ότι δεν έχω το δικαίωμα να συνδεθώ και ότι πρέπει να πληκτρολογήσω username και password (μόνο με τα στοιχεία του administrator του δικτύου μου επιτρέπει να μπω), όπως επίσης μερικές φορές μου βγάζει και σφάλμα όταν προσπαθώ να συνδεθώ με το outlook στον Exchange Server 2003 του δικτύου. (δεν μου εμφανίζει πάντα τα παραπάνω προβλήματα, το 70% έχω αυτά τα προβλήματα ενώ το άλλο 30% δουλεύουν κανονικά όλα) Τι μπορώ να κάνω για αυτο? Σας ενημερώνω ότι έχω απενεργοποιήσει το DHCP Server του modem/router και οι υπολογιστές παίρνουν IP από τον server του δικτύου. Όπως επίσης δεν έχω ρυθμίσει το jetspeed 500i σαν DNS relay agent (πρέπει να το κάνω και αν ναι ποια είναι η IP για την ΟΤΕnet?) . Πρέπει να κάνω κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις στα Windows 2003 Server? Πρέπει να κάνω και κάποιες άλλες ρυθμίσεις στο modem/router? Χρειάζομαι την βοήθεια για την σωστή ρύθμιση του δικτύου. Ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 Δημοσ. 19 Μαΐου 2005 kane mia dokimi ama mporeis.otan pas na sindetheis px ston server sou bgazei dose username kai password .prin sindetheis ftiaxe ena account sto server me to onoma tou ipologisti pou paei na sindethei.mono sto server auto.ama bgaleis ta dns apo to pc tote ola einai ok?ta dns den ine panta ipoxreotika idika ama ta exeis dilosei sto jetspeed.alla ipes oti exeis kai dns server opote giati na ta doseis xirokinita?
platongr Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Βάλε σε όλους τους clients ξανά σαν πρώτο dns αυτόν του τοπικού σου δικτύου και σαν δεύτερο έναν της otenet (ή βάλε και σαν 3ο και έναν δεύτερο της otenet). Έτσι, όταν χρειάζετε να δουλέψει ο dns για authentication ή οτιδήποτε άλλο μέσα στο LAN θα τσεκάρει τον πρώτο dns και θα είναι ok. Όταν χρειάζετε internet, θα τσεκάρει τον πρώτο, δεν θα βρίσκει τίποτα, και θα συνεχίζει στον δεύτερο που θα είναι αυτός της otenet. Άλλη λύση είναι να αφήσεις μόνο τον dns του lan και να ρυθμίζεις τον dns server έτσι ώστε όλα τα requests που δεν βρίσκουν απόκριση από αυτόν, να τα κάνει forward στον dns της otenet
baglig Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Βάλε σε όλους τους clients ξανά σαν πρώτο dns αυτόν του τοπικού σου δικτύου και σαν δεύτερο έναν της otenet (ή βάλε και σαν 3ο και έναν δεύτερο της otenet).Έτσι' date=' όταν χρειάζετε να δουλέψει ο dns για authentication ή οτιδήποτε άλλο μέσα στο LAN θα τσεκάρει τον πρώτο dns και θα είναι ok. Όταν χρειάζετε internet, θα τσεκάρει τον πρώτο, δεν θα βρίσκει τίποτα, και θα συνεχίζει στον δεύτερο που θα είναι αυτός της otenet. Άλλη λύση είναι να αφήσεις μόνο τον dns του lan και να ρυθμίζεις τον dns server έτσι ώστε όλα τα requests που δεν βρίσκουν απόκριση από αυτόν, να τα κάνει forward στον dns της otenet[/quote'] eyxaristo poly! tha to dokimaso kai tha se enimeroso!
tech25 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 Δημοσ. 20 Μαΐου 2005 i akomi kalitera Platongr, 1o DNS ton server (pou tha exei dilomenous forwarders) kai deytero ton 195.170.2.1. tis otenet. Domain exeis stisei? giati an exeis domain, to minima gia username kai password den tha eprepe na yparxei (ektos an eisai user kai zitas administrative shares)....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.