Προς το περιεχόμενο

SQL και image

rebel2000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια εφαρμογή η οποία θα εμφανίζει σε ένα παράθυρο κάτι στοιχεία βιβλίων και θέλω να φαίνεται σε μικρογραφία και το εξώφυλλο του βιβλίου.

Χρησιμοποιώ Builder 5.0 και SQL server 2000.

Οι φώτο θα αποθηκεύονται στη βάση ή απλά θα δίνετε η διαδρομή του αρχείου? Επειδή όταν βάζω data type image το πεδίο μετά λέει : cannot edit this cell.

Πώς μπορεί να γίνει?

Δημοσ.

θα βάλεις ένα πεδίο πχ image το οποίο θα είναι char.

Απο κει και πέρα με οποιο πρόγραμμα φτιάχνεις τη σελίδα σου θα δημιουργείς κάθε φορά μια εικόνα με όνομα αρχείου όπως το image που έχεις στη βάση σου.

Δημοσ.

Δοκίμασα να το βάλω char και εκεί να δώσω το path του αρχείου αλλά στον Builder απο το DΒimage δίνω τη καταχώρηση που περιέχει το path και τπτ....

Δημοσ.

Παίδες σορρυ δεν ξέρω τι είναι αυτα τα builder Και dbimage που χρησιμοποιείτε. Εγώ το εκανα όπως είπα και παραπάνω. Έχεις πχ ενα πεδίο με ονομα file. Για την πρώτη καταχώρηση η τιμή του file είναι πχ image1.jpg

Όταν θα διαλέγεις ένα βιβλίο πχ Ντα Βιντσι θα διαβάζει απο τα πεδία syggrafeas Και ekdoseis. Εκει που τα εμφανίζεις θα βάλεις και μια φωτογραφία η οποία θα έχει πηγή το file. Αυριο όταν μπορέσω θα βάλω και ενα Php αρχείο με παράδειγμα (δεν ειμαι στον υπολογιστή μου τώρα γι αυτο)

Δημοσ.

Αυτό που προτείνει ο andrip είναι να αποθηκεύονται οι εικόνες στον δίσκο και στην βάση δεδομένων να αποθηκεύεται μόνο η διαδρομή των εικόνων.Και εγώ αυτό θα πρότεινα αφού γενικά κοστίζει η αποθήκευση αρχείων binary στην βάση δεδομένων.Το γεγονός ότι δεν μπορείς να κάνεις edit το πεδίο είναι λογικό αφού δεν είναι πεδίο ακεραίου ή string αλλά πεδίο που αποθηκεύονται αρχεία σε δυαδική μορφή.

Δημοσ.

Loipon, o ti tixi! Simera to kaname sto mathima! Boreis na valeis eikones tis opoies exeis apothikefsei se ena fakelo! Ta vimata einai ta ekseis... :

1. Ftiaxnoume ena pinaka ston SQL Server ston opio vazoume ta pedia kodikos ws tipo int kai Eikona ws tipo char 40 i iperossotero (einai i diadromi tou arxeiou. Sinepws an einai megali afksiste to analoga...)

2. Kanoume ti sindesi me ton BDE Admin ws sinithws...

3. Bazoume se mia forma ta gnwsta, TDatabase, TTable, TDataSource. Ta sindeoume fisika!

4. Bazoume dio DBEdit kai dio label, to ena "kodikos" kai to allo "Path". Sindeoume ta DBEdit episis!

5. Vazoyme apo ta Additionals to Image sti forma.

6. Diplopatame mesa sti forma mas kai grafoume to eksis :

if(DBEdit2->Text!="")

Image1->Picture->LoadFromFile(DBEdit2->Text);

7. Pernoume ena DBNavigator kai to vazoume sti forma, to sindeoume kai diplopatame epanw tou. Grafoyme afton ton kwdika :

if(DBEdit2->Text!="")

Image1->Picture->LoadFromFile(DBEdit2->Text);

8. Pigenoume sto Dialogs kai pernoume to OpenPictureDialog, to afinoume sti forma kai to diplopatame, mesa grafoume :

DBEdit2->Text=OpenPictureDialog1->FileName;

9. Meta pernoume apo to Standards ena koubi, to afinoume sti forma kai to diplopatame, mesa grafoume :

OpenPictureDialog1->Execute();

E, meta aplws to trexoume kai kanoume ti douleia mas! :D

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

re paides exo kai ego ena problhmataki...kserei kaneis kodika me ton opoio na mporo na kano upload mia eikona se enan allo server apo ayton pou douleyo??to akno alla mou zhtaei username kai password...den antimetopizetai apla ayto to thema?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...