Προς το περιεχόμενο

EIZO L568 TFT 17": Τι λέτε;;;

Kostas75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
yparxei kati pio oikonomiko gia 17ara gia oles tis xrhseis ?

h dvi pou xrhsimeyei kyriws ? pou tha deis diafora ?

0 pixels dinei mono h lg?

h poio fthnh me dvi einai ayth SAMSUNG 17'' SM174T

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=891&Nav_Section_Id=5&Catalog_Id=1&Product_Id=196795&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Το DVI' date=' με απλά λόγια, είναι το νέο πρότυπο επικοινωνίας μεταξύ του PC και του LCD monitor.

Η επικοινωνία γίνεται πλέον ψηφιακά και όχι αναλογικά, με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Διαφορά [b']υπάρχει[/b] και εξαρτάται απο τα μηχανήματα που έχεις (οθόνη, κάρτα γραφικών κ.τ.λ.). Πλέον τα νέα high-end monitor έχουν μόνο DVI.

H Samsung 17'' SM174T για τα χρήματά της καλή είναι.

Αν δεν μπορείς να διαθέσεις παραπάνω χρήματα, η Samsung είναι μια καλή επιλογή.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Αν ο κατασκευαστής λέει 25 και κάποιο έντυπο λέει 14 τότε άποιος έκανε λάθος και αν κάποιος έκανε λάθος αυτός είναι το περιοδικό. Όπου μάλλον δεν ξέρουν τί τους γίνεται.

Το PC Magazine μπορεί να τα λέει μια χαρά, μπορεί και όχι.

Είναι γνωστό ότι το Response Time είναι μια πονεμένη ιστορία και ο καθέ κατασκευαστή δίνει ότι νούμερα τον συμφέρει - ΑΛΗΘΙΝΑ μεν, αλλά αφορούν άλλες... μετρήσεις.

Το ISO επιβάλλει το Response Time να μετριέται καθώς το pixel περνάει από την ανενεργή κατάσταση στην απολύτως ενεργή και ξανά στην ανενεργή. Μάυρο - άσπρο - μαύρο δηλαδή. Από μαύρο έως άσπρο είναι το Rise Time και από άσπρο μέχρι μαύρο είναι το Fall Time. Η πρόσθεσή τους δίνει το ISO Response Time και συνήθως είναι τα γνωστά μας 25ms.

Τώρα είναι νέα η μόδα. Οι κατασκευαστές δεν δίνουν το ISO RT αλλά την καλύτερη τιμή που μπορούν να μετρήσουν από το γκρί εως το άσπρο και ξανά έως το γκρί. Θα το δείτε ως G2G Time σε ψαγμένα sites αλλά οι κατασκευαστές απλά "παραλείπουν" να το αναφέρουν. Και φυσικά η τιμή αυτή είναι σαφώς μικρότερη καθώς και πιο βελτιώσιμη με την χρήση "overdrive" που κάνει η κάθε εταιρεία. Καλά κάνουν φυσικά και εξελίσσουν τον χρόνο έστω και σε αυτό το ΦΑΣΜΑ (γκρί - άσπρο και όχι μαύρο - άσπρο) αλλά τα 12 και 8ms που βλέπουμε σε κάτι νέα φρούτα ΔΕΝ είναι το ISO RT που καίει τις TFT εδώ και πολύ καιρό.

Η EIZO αναφέρει στα χαρακτηρηστικά της L568 25ms (Typical) το οποίο είναι απλά τίμιο κατά την γνώμη μου (αναφέρει το ISO RT) και φυσικά αν συγκριθεί με τα G2G Times των άλλων κατασκευαστών να είναι εξίσου ανταγωνιστική και να αποδίδει πολύ λιγότερα των 25ms - ίσως και όχι.

Πάντως προβληματιζομαι.. Είμαι στα πρόθυρα να αγοράσω την 568 και με παραξένεψε το post του geist. Είναι πραγματικά τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζεις; Αν και δεν είμαι φανατικός gamer θα ήθελα να απολαύσω ένα παιχνίδι που θα παίξω μια στο τόσο.

Έχω εδώ και 4 χρόνια μια 15άρα Samsung SyncMaster 152s (25ms) και ακόμα και με αυτή δεν έχω παρατηρήσει κάτι το τραγικό στα παιχνίδια. Περί ορέξεως θα μου πεις...

Δημοσ.
Είμαι στα πρόθυρα να αγοράσω την 568 και με παραξένεψε το post του geist. Είναι πραγματικά τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζεις; Αν και δεν είμαι φανατικός gamer θα ήθελα να απολαύσω ένα παιχνίδι που θα παίξω μια στο τόσο.

Μη προβληματίζεσαι καθόλου..Κατ αρχήν με οποιοδήποτε σύγχρονο μόνιτορ μπορείς να παίξεις τα πάντα(με κάποιες υποχωρήσεις).Το θέμα είναι κατά πόσο σε ενοχλούν τα γνωστά αρνητικά που έχουν τα PVA panel στον τομέα αυτό.Ειδικά το 568 είναι καιρό στην αγορά και είναι δοκιμασμένο.Στο Doom που δεν τα πάει καλά είναι φυσιολογικό.Το Doom λόγω της "σκοτεινής" ατμόσφαιρας ταλαιπωρεί πολύ τα μόνιτορς(που το RT έχει μετρηθεί σε άλλες συνθήκες) και γι αυτό πολλά games-sites to χρησιμοποιούν για να τεστάρουν οθόνες.Τέτοιου είδους παιγνίδια

(FarCry' date='HL2)δεν γίνεται να τα [b']απολαυσεις[/b] με το 568.Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να τα παίξεις.Απλά θα πρέπει να ξέρεις τι σε περιμένει.Θέμα συνήθειας είναι.Κάποια στιγμή ίσως να μη δίνεις σημασία άλλο.Σε άλλου είδους παιγνίδια δεν έχει πρόβλημα.Η οθόνη είναι πολλή καλή αλλά δεν την κατασκεύασαν για games.Εγώ ο ίδιος παρόλο που ξέρω τα πλεονεκτήματα των

VA panels προτίμησα να πάρω 2 οθόνες με S-IPS(αφού πούλησα μια TN) γιατί ήθελα και στα παιγνίδια να μην έχω πρόβλημα.Μπορείς να περιμένεις λίγο αν δεν βιάζεσαι και να πάρεις κάποιο με S-PVA panel όταν θάρθουν στην Ελλάδα.

Μπορείς βέβαια να παραγγείλεις και από εξωτερικό αν βιάζεσαι.

Δημοσ.

Η 568 φανταζομαι (βαριεμαι να παω στο site της ΕΙΖΟ :) ) εχει panel PVA με 25ms responce time.

Δεν ειμαι φαντατικος gamer, αλλα μπορω να πω οτι παιζω μια χαρα με τη δικη μου 768 (19αρα με 25ms). Φυσικα η αντιληψη των σκιων ειναι εντελως υποκειμενικο πραγμα.

Το θεμα ειναι τι προτεραιοτητες βαζεις: ποιοτητα εικονας, οχι προβληματα με γωνιες, ωραια χρωματα, DVD ή οχι σκιες στα games.

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή σας γράφω μέσα από μια δανεική Acer AL1913.

Αυτή είναι 19άρα και φοράει MVA (ούτε καν PVA!)

Λοιπόν, τα χρώματά της είναι πραγματικά πάρα πολύ ωραία και για desktop χρήση είναι αρκετά καλή. (Δεν έχει DVI δυστυχώς και μια ελαφριά θολούρα παρατηρείται)

Όμως έβαλα το San andreas να παίξω και φρίκαρα!!!

Τι ghosting τρελό είναι αυτό ρε παιδιά;;;

Με γρήγορη κίνηση του mouse δεξιά-αριστερά κατάφερνα να δω έναν άνθρωπο σε 3 είδωλα!!! Χωρίς υπερβολές!

Και τώρα είναι που άρχισα να ανησυχώ περισσότερο για την Eizo...

Φοράει μεν PVA αλλά θα είναι σημαντικά καλύτερο απ'το MVA που βλέπω τώρα? Η μόνη μου εμπειρία μέχρι στιγμής ήταν με TN (SyncMaster 152s που είπα παραπάνω) και δεν ήξερα για το ghosting που ακούω και λέτε μέχρι που είδα αυτό το MVA!

Βοήθειααααα!

(πάντως άλλη αίσθηση η 19άρα...

και το MVA ακόμα, από γωνίες, χρώματα και απαλότητα... υποκλίνομαι)

Δημοσ.

Ρολο στις σκιες δεν παιζει μονο το πανελ, αλλα και τα ηλεκτρονικα μερη (αν και δευτερευοντα). Οποτε ειναι λογικο μια αλλη οθονη να συμπεριφερεται διαφορετικα, ακομη κι αν εχει το ιδιο πανελ.

Δημοσ.

Ναι σίγουρα, αλλά τον χοντρό ρόλο τον παίζει το πάνελ και μετά, όπως λες κι εσύ, ο καθέ κατασκευαστής προσπαθεί να το αξιοποιήσει στο έπακρο με τα περιβάλλοντα ηλεκτρονικά και τις πατέντες του...

Απλά μου έκανε εντύπωση πόσο άσχημα συμπεριφέρεται το συγκεκριμένο...

Σε οτιδήποτε άλλο είναι πολύ αξιόλογη οθόνη και κάνει γύρω στα 290 ευρώ αλλά τόοοσο τεράστια διαφορά στα παιχνίδια;

Όση έχετε δουλέψει με την 568, είναι τόσο τραγική όσο παρουσιάζω την Acer;

Ghosting σε βαθμό να δείχνει 3 είδωλα;;

Δημοσ.

Oσο και να προσπαθήσει ο κατασκευαστής να αξιοποιήσει μια οθόνη το μόνο που θα καταφέρει είναι να κατασκευάσει μία ελάχιστα καλύτερη από κάποια άλλη ιδίου panel.Αλλά ότι και να κάνει δεν μπορεί μια ΤΝ να τις δώσει τα χρώματα της PVA ούτε μπορεί να κάνει την ΕΙΖΟ 568 να συμπεριφερθεί στα παιγνίδια σαν μια ΤΝ.

Υπάρχουν όρια στις τεχνολογίες των panels και εκεί σταματούν όλα.Και βλέπουμε ότι εξελλίσονται συνέχεια.Την ACER την έχω δοκιμάσει.Είναι καλή στα χρήματα που κοστίζει.Οχι βέβαια για παιγνίδια.NeTeD που να την δεις και sto HL2.Φρίκη!Αλλά σε όλα τα άλλα αρκετά καλή και πολλή φτηνή.

Δημοσ.
Oσο και να προσπαθήσει ο κατασκευαστής να αξιοποιήσει μια οθόνη το μόνο που θα καταφέρει είναι να κατασκευάσει μία ελάχιστα καλύτερη από κάποια άλλη ιδίου panel.Αλλά ότι και να κάνει δεν μπορεί μια ΤΝ να τις δώσει τα χρώματα της PVA ούτε μπορεί να κάνει την ΕΙΖΟ 568 να συμπεριφερθεί στα παιγνίδια σαν μια ΤΝ.

Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να παιρνουμε τα ακρα!

Ειπε κανεις οτι με τα ηλεκτρονικα μερη γινονται θαυματα; Και οτι γινονται να αντισταφουν τα χαρακτηριστικα των panels;

Οτι παιζουν κι αυτα το ρολο τους ομως, ειναι γεγονος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...