Προς το περιεχόμενο

ΑDSL 15€ 512/128 για τους φοιτητες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με φοιτητικό ΟΝDSL kit 768/192 και αυτή τη στιγμή που σας γράφω, κατεβάζω από την Μικρομαλάκο και απο εφτιπι της Ασερ συνολικά το φανταστικό νούμερο των 9κιλομπαϊτ/δεπτ. Φυσικά δε συζητάω καν για p2p, τα connection timeouts πάνε και έρχονται... Ούτε να σας πώ πόσα ΛΕΠΤΑ έκανε να ανοίξει η ιστοσελίδα του παρόντος θέματος. Τουλάχιστον σιγά σιγά (γρήγορα γρήγορα!) μέσα σε ένα μήνα έπεσα κάτω από το critical bandwidth που ορίζει η ΟΤΕΝΕΤ (τα "πολλά" 16kb/s) για να δεκτούν επιτέλους το αίτημά μου για βλάβη! Γιατί στα 20-30kb/s που είχα πρίν 1 μήνα που ενεργοποιήθηκε η σύνδεση, η ταχύτητα θεωρήθηκε από την ΟΤΕΝΕΤ ότι κυμαινόταν σε "φυσιολογικές" τιμές! Θυμήθηκα μετά από 5 χρόνια πώς είναι να έχεις ταχύτητες dialup. Υπέροχες αναμνήσεις που πήγαινα γυρεύοντας για να τις ξαναζήσω...

Μ Ε Γ Α Λ Η βλακεία που πριν ένα μήνα άφησα την Βιβο (shared LLU) με τις ατελείωτες ευθείες στα 225κιλομπαϊτ/δεπτ (σταθερή ταχύτητα για μήνες ολόκληρους και ας μη προλάβαινα να αγοράζώ δίσκους και DVD) για να πάω στο φοιτητικό για λίγο ποιο φθηνά και για πρόσβαση σε βιβλιοθήκες (που τελικά ελάχιστα απολαμβάνω αφού το ΕΑΠ δε προσφέρει πρόσβαση παρα μόνο σε ελάχιστες βιβλιοθήκες). Όταν είπα σε προϊστάμενο της ΟΤΕΝΕΤ ότι πριν ένα μήνα είχα 225kb/s ευθεία γράμμη down ανά πάσα στιγμή με την Βίβο, μου είπε... "αποκλείεται!! Ούτε εγώ με 2mbit OTENET δεν έχω τέτοιες ταχύτητες"! Φυσικά του απάντησα.. "Βάλε Βιβο τότε..." Ε Λ Ε Ο Σ !

Από αύριο ΕΕΤΤ και πάλι ΕΕΤΤ μέχρι να πάρω πίσω τα χρήματα μου. Ελπίζω να πάρουμε πίσω τα χρήματα και από το ΕΑΠ (το κατά τα άλλα "ισότιμο 19ο ΑΕΙ" της χώρας που θα έπρεπε να παρέχει δωρεάν εκπαίδευση και πρόσβαση σε όλες τις βιβλιοθήκες όπως τα υπόλοιπα ΑΕΙ) μήπως αισθανθώ επιτέλους σε αυτή την χώρα ότι είμαι φορολογούμενος (υπέρμετρα ήδη!) φοιτητής/πολίτης με δικαιώματα/απαιτήσεις.

Όχι τα προπληρωμένα 144 ευρώ, ούτε 1 από τα ευρώ μας δεν αξίζουν οι "έξυπνοι" που τα φαντάζονται όλα αυτά. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση.

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αυτό ο καινούριο οτι έχουμε 2mb σύνδεση και τσάμπα τι είναι? τι γίνεται? ξέρεις κανείς?

Ανακοινώσεις: http://diodos.gsrt.gr/PressReleases.aspx?mode=1'>http://diodos.gsrt.gr/PressReleases.aspx?mode=1

Δελτία Τύπου: http://diodos.gsrt.gr/PressReleases.aspx

Δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο...

Δημοσ.

Δωρεάν σύνδεση 2 Gbps του δικτύου του με αυτό του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) προσφέρει ο ΟΤΕ, στο πλαίσιο του προγράμματός του Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες της ελληνικής πολιτείας για διάδοση του γρήγορου Internet στους νέους.

Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ χορηγεί στο ΕΔΕΤ σύνδεση χωρητικότητας 2 Gbps μεταξύ του δικτύου του (BRAS Κωλέττη) και του κόμβου του ΕΔΕΤ. Με τη χορηγία αυτή καλύπτονται οι ανάγκες περίπου 25.000 -και διαρκώς αυξανόμενων- εγγεγραμμένων φοιτητών στο πρόγραμμα "ΔΙΟΔΟΣ", το οποίο διευκολύνει τους σπουδαστές και τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση με προνομιακούς όρους, στο χαμηλότερο δυνατό κόστος, ενώ εκτιμάται ότι το ΕΔΕΤ θα έχει όφελος περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ για έξι μήνες.

Η χορηγία του ΟΤΕ προς το ΕΔΕΤ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματός του Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο "Σχέση Ευθύνης", ενώ λειτουργεί συμπληρωματικά στις διαρκείς προσπάθειες του ΟΤΕ για διάδοση της ευρυζωνικότητας σε νέους ανθρώπους, όπως η προσφορά δωρεάν σύνδεσης Conn-X σε 4.500 αριστούχους φοιτητές, οι αναβαθμίσεις ταχυτήτων πρόσβασης, η προσφορά νέων ακόμα υψηλότερων ταχυτήτων και οι επενδύσεις σε υποδομές.

και αυτό τι εννοεί?

Δημοσ.

Τα παραπάνω που έγραψες, με αυτό:

...οτι έχουμε 2mb σύνδεση και τσάμπα...

τί σχέση έχουν; Η ανακοίνωση κάνει λόγο για χορηγία από τον ΟΤΕ στο ΕΔΕΤ ζεύξης 2GBps μεταξύ του κεντρικού BRAS Αθηνών (αυτός είναι του Κωλέττη που αναφέρεται, αν δεν κάνω λάθος) και του δικτύου του ΕΔΕΤ, ώστε να μην υπάρχει bottleneck στο συγκεκριμένο σημείο. Σχεδόν όλοι (εκτός ΔΙΟΔΟΣ Vivodi - Shared LLU) μέσω της υποδομής του ΟΤΕ συνδεόμαστε στο ΔΙΟΔΟΣ και το δίκτυο του ΕΔΕΤ...

• Super Moderators
Δημοσ.
o ΕΔΕΤ τι είναι? δηλαδή εμείς δε θα έχουμε 2mb?ε? τσάμπα χαρά έκανα?

pou evgales to symperasma gia ta 2mbit? akoma kai sthn anakoinwsh leei 2GBIT...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας παίδες.... Μόλις τελείωσα την ανάγνωση και του τελευταίου μηνύματος μα η απορία μου δεν έχει ληθεί.

Σαν μελλοντικός χρήστης του φοιτητικού Ιντερνετ και συγκεκριμένα ενός πακέτου της OTEnet θέλω να ρωτήσω αν τελικά υπάρχει περιορισμός στο downloading από rapidshare ή μέσω dc++, emule κτλ.

Υπάρχει κανείς που να έχει κάνει σύνδεση OTEnet και να φοιτεί στο Αριστοτέλειο για να μου πει αν αντιμετωπίζει κάποιον από τους περιορισμούς που έχουν οι υπολογιστές στο δίκτυο του πανεπιστημίου μιας και αναφέρεται ότι η πρόσβαση μέσω της dsl γραμμής είναι αυτή που έχεις και από τους υπολογιστές του πανεπιστημίου ;

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν σε ενδιαφέρει μεγάλο download rate, imho οι μόνες συμφέρουσες προσφορές αυτήν τη στιγμή είναι οι Shared LLU της HOL και της Vivodi, με την προϋπόθεση ότι καλύπτεσαι από τα «ιδιόκτητα» δίκτυά τους. Περίμενα κι εγώ με τις πρόσφατες μειώσεις τιμών από ΟΤΕ κάποια κινητικότητα στο ΔΙΟΔΟΣ, αλλά φαίνεται πως οι περισσότεροι πάροχοι το έχουν παρατημένο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...