Προς το περιεχόμενο

ΑDSL 15€ 512/128 για τους φοιτητες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Είναι σημαντικό να έχει Internet of φοιτητής, αλλα όχι και τόσο σημαντικό. Προσπαθώ να σκεφτώ σε τι θα του είναι χρήσιμο:

όσο χρήσιμο είναι για τους άλλους, τόσο θα είναι κ για τους φοιτητές. Δεν κατάλαβα. Οι φοιτητές δεν είναι άνθρωποι? Πείτε το απλά ρε παιδιά ότι θα πιτάρουν τα dslam και δεν σας θέλουμε. Αυτό είναι όλο κ όλο.

Δημοσ.
όσο χρήσιμο είναι για τους άλλους, τόσο θα είναι κ για τους φοιτητές. Δεν κατάλαβα. Οι φοιτητές δεν είναι άνθρωποι? Πείτε το απλά ρε παιδιά ότι θα πιτάρουν τα dslam και δεν σας θέλουμε. Αυτό είναι όλο κ όλο.

Έτσι όπως το λες, είναι ότι δικαιούνται όπως όλοι, οπότε και δεν υπάρχει "ιδιαίτερος" λόγος που χρειάζονται το Internet, άρα θα πρέπει να πληρώσουν στην ίδια τιμή όπως όλοι.

Στην κοινωνική ομάδα των φοιτητών παρέχονται "εφκολινσεις" που θα τους βοηθήσουν στην σταδιοδρομία τους (εισιτήρια, σίτιση, καλαίσθητη διασκέδαση, κτλ).

Επισημαίνω πως δεν είπα να απαγορευτεί το Internet στους φοιτητές, αλλα ψάχνω τους λόγους που κάνουν σημαντική την χρηματοδότηση του.

Αυτό με τα DSLAM είναι μια πραγματικότητα. Αν αυξηθούνε απότομα οι συνδρομητές δίχως ο ΟΤΕ να κοιτάξει αναλόγως τα DSLAM τότε η ποιότητα των υπηρεσιών θα πέσει για όλους. Αυτή είναι μια βασική αρχή, "δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα", είτε λίγοι (βασικά, λιγότεροι) θα έχουνε ποιοτικό Internet, είτε πολλοί (βασικά, περισσότεροι) θα έχουνε μη-ποιοτικό Internet. Εκτος φυσικά και αν ο ΟΤΕ επενδύσει.

Δείχνεις εχθρικότητα προς σε εμενα, ένα άλλο μέλος τις κοινωνίας διότι όπως έχει η κατάσταση με βλέπεις ως απειλή για το συμφέρον σου, ενώ αυτός που πραγματικά δεν κάνει αυτό που θα έπρεπε είναι ο ΟΤΕ. Ο πΟΤΕ είναι ο πραγματικός "εχθρός". Εγώ λέω, "γιατί όχι?", μπορεί να μην τους χρειάζεται λόγο τις ιδιότητας τους, αλλα όλοι οι φοιτητές να αποκτήσουν φτηνότερο (διότι "φτηνό" δεν είναι) Internet, αλλα θα πρέπει μαζί με το "φοιτητικό" Internet να απαιτήσουμε και περισσότερα DSLAM, αλλιώς θα είναι άχρηστο. Βασικά, θα πρέπει να απαιτήσουμε ο ΟΤΕ να αυξάνει τα DSLAM ανάλογα με τον αριθμό των συνδρομητών.

Το μέτρο έχει πάρει πλέον τον δρόμο του. Αναμένουμε εξελίξεις.

Δημοσ.

Εγώ πάντως είμαι φοιτητής τέσσερα χρόνια, έχω dsl εδώ και 2 χρόνια και συνεχίζω να πιστεύω ακράδαντα ότι το dsl ο φοιτητής δεν το χρειάζεται.Απλά είναι ένα μέτρο που μας βολεύει φυσικά όλους τους φοιτητές και θα μας δώσει επιτέλους τη δυνατότητα να νιώσουμε την πάυλα που τόσα χρόνια έχουμε να κατεβάσουμε όλο το σύμπαν σε ένα μήνα μέσα.

Από κει και πέρα, δε νομίζω πως υπάρχουν πολλές σχολές στην Ελλάδα που να απαιτούν τόσο εκτενή χρήση του διαδικτύου από τους σπουδαστές τους (για να μη γίνω υπερβολικός και πω πως δεν υπάρχει καμία).Αν το θες για τη σχολή σου και μια 56ρα είναι υπεραρκετή.Τουλάχιστον εγώ θα προτιμούσα να γίνει χωρίς χρονοχρέωση η dial up και να μην τάζουμε λαγούς και πετραχίλια για να μαζέψουμε κουκιά.Βέβαια, ποιός θα συμφωνούσε να γίνει αυτό όταν ζούμε στην εποχή των mbit στο εξωτερικό ε;Είμαστε και μεις ευρωπαίοι και (ως φοιτητές κιόλας) έχουμε την αξίωση να μας παρέχει το κράτος super duper συνδέσεις για να λιώνουμε στα chat, να κατεβάζουμε ολημερίς και ολονυκτίς τσόντες, παιχνίδια, τραγούδια και ταινίες.Γιατί όποιος μου πει ότι θέλει τη dsl για τη σχολή του και μόνο απλά δε θα τον πιστέψω...Γι' αυτό λοιπόν λέω πως δεν το χρειάζεται ο φοιτητής το dsl, γιατί θα χαλιόταν αφάνταστα αν του παρείχαν flat rate dial up σύνδεση, με την οποία θα μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε, κάτι που μου δείχνει ότι στην τελική το θέλει για να βγάλει το άχτι του.

Και επειδή εγώ σαν φοιτητής δε θέλω το κράτος να μου δίνει τη δυνατότητα να βγάζω το άχτι μου στο ίντερνετ, αλλά την ίδια ώρα να πέφτει το ταβάνι του κτιρίου στο οποίο κάνω μαθήματα και κανείς να μην αντιδράει, αν με ρωτούσε κανείς θα έλεγα να επιγκεντρώναμε την προσοχή μας σε πιο ουσιώδη πράγματα και εκεί να ρίχναμε παραπάνω λεφτά από τον προυπολογισμό.Ναι, ξέρω ξέρω το ίντερνετ είναι πολύ ουσιαστικό για το φοιτητή, από αυτό εξαρτάται η σταδιοδρομία του, η τεχνική του κατάρτιση για το αντικείμενό του και η τελική διαμόρφωση της προσωπικότητάς του ως φοιτητή.Με τον ίντερνετ μπορείς να κάνεις πολλά και δημιουργικά πράγματα, αλλά γιατί πρέπει κατ' ανάγκη αυτό να είναι ευρυζωνικό; :wink:

Και γιατί το ευριζωνικό να μη δωθεί τσάμπα στις μικρομεσαίες επιχειρίσης από τις οποίες πραγματικά εξαρτώνται πολλά;Δε λέω (και εγώ φοιτητής είμαι) πως οι φοιτητές είναι γουρούνια και δεν έχουν κανένα ρόλο παρά μόνο να τρώνε λεφτά, αλλά θα προτιμούσα προσωπικά να γίνει αυτό που είπα πριν.

Και να πω κλείνοντας, πως όχι το πρόβλημά μου δεν είναι ότι φοβάμαι μήπως σέρνεται η γραμμή μου, την οποία θα συνεχίσω να πληρώνω κανονικά.Από αυτά που έχω δει δεν θα είναι κοινά τα dslam των μεν με των δε, οπότε δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα.

Δημοσ.

Αφού τελικά προκρίθηκε η λύση του ΕΔΕΤ το οποίο γι'αυτό τον σκοπό δημιουργήθηκε (ακαδημαική χρήση ) δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα?Στην πράξη απλώς οι φοιτητές θα τυχουν έκπτωσης από τον ΟΤΕ στο πάγιο της DSL (όπως πχ τυχαίνουν και έκπτωσης στις μεταφορές) ,δηλαδή τόσο καιρό που αρκετές σχολές έδιναν πρόσβαση isdn δεν ήταν κατακριτέο ενώ τώρα είναι?

Δημοσ.

Όχι, καλά κάνουν και δίνουν!Μέσα και γώ!Απλά βαρέθηκα να βλέπω τόσο κόσμο να κάνει σα λυσσασμένος γιατί θα του έδιναν dsl με ογκοχρέωση, κάτι που σαφώς καλύπτει τις παιδευτικές του ανάγκες...

Δημοσ.
Τουλάχιστον εγώ θα προτιμούσα να γίνει χωρίς χρονοχρέωση η dial up

Αααααακριβώς!

Και επειδή εγώ σαν φοιτητής δε θέλω το κράτος να μου δίνει τη δυνατότητα να βγάζω το άχτι μου στο ίντερνετ, αλλά την ίδια ώρα να πέφτει το ταβάνι του κτιρίου στο οποίο κάνω μαθήματα και κανείς να μην αντιδράει, αν με ρωτούσε κανείς θα έλεγα να επιγκεντρώναμε την προσοχή μας σε πιο ουσιώδη πράγματα και εκεί να ρίχναμε παραπάνω λεφτά από τον προυπολογισμό.

Ε μα... Εδώ καράβια χάνονται και βαρκουλες αρμενίζουνε. Απλά, η κυβέρνηση θα κάνει καλύτερο marketing με το Internet. Ας μην ξεχνάμε οτί από τα 18 ψhφίζουμε :D

Και να πω κλείνοντας, πως όχι το πρόβλημά μου δεν είναι ότι φοβάμαι μήπως σέρνεται η γραμμή μου, την οποία θα συνεχίσω να πληρώνω κανονικά.Από αυτά που έχω δει δεν θα είναι κοινά τα dslam των μεν με των δε, οπότε δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα.

Αυτό θα έλυνε το πρόβλημα. Θα είναι όμως το ίδιο καλά τα DSLAM των φοιτητων?

δηλαδή τόσο καιρό που αρκετές σχολές έδιναν πρόσβαση isdn δεν ήταν κατακριτέο ενώ τώρα είναι?

Οπως είπε ο Bigi444444, το θεμά είναι πως η DSL δεν είναι απαρέτητη. Με μία dial-up κάποιος που δεν κατεβάζει είναι μια χαρά. Εγώ έβαλα DSL μόνο και μόνο για την χρέωση. Η dial-up δεν με χαλάει σαν ταχύτητα για home-usage. Νόμιζα στην αρχή οτι μια ISDN δεν έχει χρονοχρέωση, αλλά τελικά έκανα λάθος. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με την DSL δεν απασχολέις και το τηλέφωνο άμα κάθεσαι πολλές ώρες ;)

Δημοσ.

Ρε παιδια επειδη δεν εχω χρονο να διαβασω ολες τις σελιδες τα 15 ευρω θα ειναι συνολικο κοστος ή οχι ??? Περασε φετος η κορη μου και λεω αν συμφερει να της κανω στο ονομα της συνδεση παρα να την εχω εγω μιας και μπαινει κι αυτη με τις ωρες στο internet.Ευχαριστω. :smile: :smile:

Δημοσ.

sth lukobrush 8a eisai kala giannh esu, emeis oi upoloiph sto kentro ths a8hnas me ta hdh pita dslam ti 8a kanoume? toulaxiston na dwosun meiwmenh timh kai gia thn 512 giati den mas blepw kala...

Δημοσ.

dld re pedia ego apo avrio pou eine deftera gia na kano mia etisi gia dsl pou tha pao....ke ti tha tous po gia na ekmetaleftho tin kinisi afti pros tous fitites?

ektos aftou...afou ine anexartitos forea tilepikinonion ke isp....opou ke na pao to idio pragma tha kanoun?oi o kathe isp ine ipoxreomenos na me dextei....dld,iparxei as poume periptosi na "katsei" na pane oloi oi fitites mono sti forthnet,i mono stin otenet klp?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...