Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 h grammh mou pantws einai sto onoma mou
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Τι ακριβως βλεπεις δυσκολο? το τηλεφωνο "μου" δεν εχει καμια σχεση... ποσοι φοιτητες δηλαδη πιστευεις οτι εχουν τηλεφωνο στο ονομα τους?Απλα θα αιτηθουν την δυνατοτητα' date=' και θα δωσουν το δικο μου νουμερο (που δεν ειναι καν στο ονομα μου) για να γινει η αναβαθμιση της γραμμης. Το μονο που θα βγαινει στο ονομα τους, θα ειναι το μηνιαιο παγειο των 20 ευρω, το οποιο θα αναλαβω εγω ... Που κολλησες δεν καταλαβα ... μηπως νομιζεις πως πρεπει να ειναι στο ονομα του αιτουντα ADSL και η τηλεφωνικη γραμμη? (γενικα, οχι μονο φοιτητων) Επαναλαμβανω: Ποσοι φοιτητες ακριβως, πιστευεις πως εχουν γραμμη στο ονομα τους ???[/quote'] Εννοειται οτι η γραμμη πρεπει να ειναι στο ονομα του φοιτητη για να ανοιξει ο οτε σε αυτη την υπηρεσια του DSL. Αν ηταν ετσι... ζητω που καηκαμε! Παρε ενα τηλεφωνακι στο 134 και μαθε πληροφοριες σχετικα με το θεμα... Aν η γραμμη ειναι σε αλλο ονομα ο οτε ζηταει τον ιδιοκτητη της γραμμης να ερθει να υπογραψει. Τουλαχιστον ετσι γινεται αν πας σε καποιο καταστημα oteshop.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Επισης δεν ενδιαφερει καθολου τον οτε για το αν και ποσοι φοιτητες εχουν γραμμη στο ονομα τους. Η εταιρια ακολουθει μια παγια πολιτικη εδω και αιωνες να πω? την οποια δε νομιζω να αλλαξει.
vagelisv Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 den 3erw an kapios to exei anaferei idi alla deite auto: http://www.forthnet.gr/templates/formtemplate.aspx?p=129219
javaneze Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2005 Το 134 δεν το καλεσα, αλλα οταν ειχα καλεσει στην Τελλας για να μαθω για το πακετο "Tellas IZI", ανεφερα οτι η τηλεφωνικη γραμμη δεν ειναι στο ονομα μου, και η κοπελα μου ειπε πως δεν υπαρχει προβλημα, γιατι ουτως ή αλλως, στο ονομα μου θα εβγαινε η συνδρομη Tellas. Ουτε καν για συγκαταθεση του ιδιοκτητη της γραμμης (της μανας μου δλδ) δεν ειχε ζητησει. Μου φαινεται παραλογο, και ειμαι σιγουρος, πως αποκλιεται ο ΟΤΕ να εχει απαιτηση να εχει ο φοιτητης γραμμη στο ονομα του. Τωρα αντε να θελει και την γραπτη συγκαταθεση μου για να κανει την αναβαθμιση στην γραμμη του σπιτιου που δηθεν τον φιλοξενει. Αμφιβαλω να ειναι πιο περιπλοκο. (οσον αφορα την γραμμη τουλαχιστον) @vagelisv το λινκ που δινει αναφερει τη κακια λεξη ογκοχρεωση... λετε να ειναι τετοια φαβα και του ΟΤΕ?
aspirin Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 ο οτε ακόμα και με την προσφορά αυτή, κερδισμένος θα βγεί. Οπότε δεν θα κάτσει να ασχοληθεί αν έχεις γραμμή στο όνομα σου. Αν ήταν έτσι τότε θα συνέβαινε το ίδιο με τις dial up συνδέσεις που δίνουν **μερικά** πανεπιστήμια. Είναι άδικο να απαιτείται να έχεις γραμμή στο όνομα σου, αλλά από την άλλη είναι μια πολύ καλή δικλίδα ασφαλειάς για τη περίπωση που κάποιος άσχετος με την ακαδημαική κοινότητα ωφεληθεί από την προσφορά. Άλλωστε κ τα 5gb είναι μία ασφάλεια. Ο άλλος που θα πληρώνει 20 ευρώ το μήνα και δεν είναι φοιτητής, τί να κάνει τα 5γβ??? Ενώ ο φοιτητής είναι υπερ-ευχαριστημένος και κάνει άνετα τη δουλειά του. Άρα στο παιδί που λέει πιό πάνω ότι θα βάλει κάποιο φοιτητή για αναβάθμιση της γραμμής καλύτερα να το ξανασκεφτεί. Τα χρήματα που θα κερδίσει είναι λίγα.
Japan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Stis kanonikes syndeseis mporeis na valeis adsl se grammi allounou arkei na exeis tin sygatathesi tou, alla stin sygekrimeni prosfora, pros apofygi pagapontion den tha to epitrepsoun. Chryssa
PeiramatoZwo Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δίαβασα ότι η κυβερνητική επιτροπή πρότεινε κόστος 10 ευρώ, χωρίς περιορισμούς και χρήση του δικτύου ΕΔΕΤ για να μπαίνουν οι φοιτητές στο διαδίκτυο. Οι παροχοί λένε 18 ευρώ με 5 gb περιορισμό και όχι στην χρήση του ΕΔΕΤ. Για να δούμε τι θα γίνει. Επίσης θα ισχύει για όσο καιρό είσαι φοιτητής συν 1 χρόνο. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=631652&lngDtrID=252
Japan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 An ginei xrisi tou diktyou tis EDET, oi paroxoi tha xasoun PARA pollous pelates. Pistevo oti ena mi aksiokatafronito pososto ton mi etairikon xriston einai foitites. Opote an ginei meso tis EDET... Eno meso kapoiou provider me periorismo den xanei oute pelates oute xrimata. Chryssa
lallasgr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Den pisteyw o OTE na symfwnisei 10 estw 20 euro kai aperioristo downloading...An ginei ayto se 2-3 xronia tha kleisei o OTE...Tha pitaroun ta dslam se athlio simeio kai tha prepei na anabathmisei tis grammes tou...An to kanei omws ayto tha mpei mesa me polla lefta xrwstoumena...Ta lefta ayta omws den tha mporesei na ta symplirwsei me tipota me aytes tis times...Anamoni bebaia mexri tin teliki apofasi kai na bgei mia teliki timi kai blepoume meta...
2fast4u Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Ο ΟΤΕ έχει ήδη συμφωνήσει να δώσει τη γραμμή με 5 ευρώ/μήνα + ΦΠΑ = 6 ευρώ/μήνα. Από εκεί και περά το ΕΔΕΤ λέει άλλα 4 ευρώ (θα πάνε στον ISP που θα κάνει το ΑΑΑ), οπότε συνολικά 10 ευρώ για flat-rate (όχι ογκοχρέωση) 512/128 kbps. Αντιθέτως οι ISP πιέζουν την κυβέρνηση και τον ΟΤΕ, να δεχτεί τα διπλάσια σχεδόν χρήματα (18 ευρώ/μήνα) για ογκοχρέωση. Αντί να αγνοήσει τους ISP η κυβέρνηση κάθεται και το σκέφτεται. H Vivodi δίνει με 26 ευρώ/μήνα flat-rate 512/128 σε κανονικούς χρήστες, ενώ για τους φοιτητές ζητάνε οι ISP 12 ευρώ/μήνα με ογκοχρέωση! Δηλαδή όχι μόνο δεν έκαναν μείωση, αλλά αύξησαν δραματικα τις τιμές. Έχω ήδη στείλει δύο e-mail στην κυβέρνηση σχετικά με το θέμα. Είναι στο χέρι των φοιτητών να αποφύγουν την εκμετάλλευση των ISP. Στείλτε e-mail με τα παράπονα σας στις διευθύνσεις: [email protected] (πολιτικό γραφείο Κυβέρνησης) [email protected] (Υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας) για να δούνε ότι ο κόσμος καταλαβαίνει τι γίνεται πίσω από την πλάτη του. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση. [Εγώ έκανα ήδη τις κινήσεις μου.] Όσο πιο πολλά e-mail στείλουμε, τόσο περισσότερο θα καταλάβουν τα λάθος τους και θα βοηθήσουμε να σταματήσει η καταχρηστική χρέωση των ISP για όλους (όχι μόνο τους φοιτητές). Αν πιέζουν οι ISP που έχουν οικονομική δύναμη, ας πιέσουμε κι εμείς σαν πολίτες που έχουμε τη δύναμη της ψήφου (και όχι μόνο).
javaneze Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Stis kanonikes syndeseis mporeis na valeis adsl se grammi allounou arkei na exeis tin sygatathesi tou, alla stin sygekrimeni prosfora, pros apofygi pagapontion den tha to epitrepsoun. Αυτο το λες "for a fact", ή απλα κανεις υποθεσεις? για να προσεχουμε τι λεμε αν δεν ειμαστε σιγουροι ... αν εχεις καποια επισιμη πηγη, μοιρασου την μαζι μας. :???:
Japan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Edo sto Student Pack gia 4 euro ekptosi theloun ypoxreotika grammi sto onoma tou foititi, gia adsl den tha to zitisoun? Chryssa
NaGR Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 An ginei xrisi tou diktyou tis EDET' date=' oi paroxoi tha xasoun PARA pollous pelates. Pistevo oti ena mi aksiokatafronito pososto ton mi etairikon xriston einai foitites. Opote an ginei meso tis EDET... Eno meso kapoiou provider me periorismo den xanei oute pelates oute xrimata. Chryssa[/quote'] nai alla min 3exnas oti o isp tha pairnei 4€ stin ousia tsampa afou tha dromologei ton xristi mexri to aix kai meta tha ton vgazei to edet ekso etsi o isp glitonei poli kinisi pou malista einai to vasiko kostos afou tin diasyndesi me to aix outos i allos tin exei se kalo vathmo, tin exodo tou sto www einai pou xreiazetai na anavathmisei gia tin endexomeni epipleon kinisi
2fast4u Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2005 Στην περίπτωση που στείλετε μερικά e-mail και καταλάβει η κυβέρνηση ότι συμφέρει όλους μας το ΕΔΕΤ, o ISP θα κάνει μόνο το "ΑΑΑ" (authentication, authorization, accounting) και όλη η κίνηση θα πηγαίνει μέσω ΕΔΕΤ. Δηλαδή μόνο τα λιγοστά bytes που αφορούν την ταυτότητα (κωδικό, username κλπ) θα πηγαίνουν στον ISP. Η κίνηση θα πηγαίνει κατευθείαν από τον BBRAS του OTE στο ΕΔΕΤ και όχι μέσω ISP (δηλαδή δεν θα επιβαρύνεται το bandwidth του ISP με το ΑΙΧ). Στείλτε κανένα e-mail. Έχω στείλει ήδη δύο επιστολές και ετοιμάζω τώρα τρίτη. Αν δεν κουνηθούμε, καλά θα κάνουν να μας πατήσουν κάτων οι ISP και να πείσουν την κυβέρνηση να βάλει ογκοχρέωση και ακριβή χρέωση. Τα 3 + ΦΠΑ ευρώ (περίπου 4 ευρώ τελικά) που θα παίρνει ο ISP, δικαιολογούνται ως το κόστος για τα λιγοστά bytes και κυρίως το helpdesk και το τμήμα πωλήσεων που θα αναλάβει την όλη χρέωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.