Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση LAN σε laptop + desktop χωρίς monitor

nikolaos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν Athlon 1800 XP (desktop) και ένα laptop (με windows xp).

Δεν έχω μαζί μου monitor για το desktop και έτσι σκέφτηκα να εγκαταστήσω ένα LAN μεταξύ των δυο υπολογιστών για να ελέγχω το desktop μέσω του laptop.

Η καλύτερη λύση θα ήταν βέβαια να πάρω ένα μόνιτορ για το desktop μου αλλά για λόγους που δεν μπορώ να αναλύσω αυτό δεν είναι δυνατόν, έτσι καταφεύγω στο να ρωτήσω αν γίνεται καμια "πατέντα" με το laptop.

Πρόβλημα 1:

Το δίκτυο δεν το έχω εγκαταστήσει ακόμη, έτσι θα πρέπει να βρω τρόπο να έχω "οπτική" πρόσβαση στον desktop για να γίνει η εγκατάσταση.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω εναλλακτικά την οθόνη του laptop για να βλέπω εναλλάξ το desktop και το laptop, όπως με Fn+F6 η οθόνη του laptop πάει σε ένα τυχον συνδεδεμένο προβολικό;

Πρόβλημα 2:

Το desktop είναι άμεσα συνδεδεμένο με printer, scanner, IR-receiver και pocket pc cradle. Πώς μπορώ να βλέπω στο laptop τα μυνήματα σφαλμάτων που θα έβλεπα στο desktop?

Πρόβλημα 3:

Γενικά, με ένα LAN μεταξύ 2 υπολογιστών, ξερει κανείς ένα καλό πρόγραμμα για remote access του ενός στο άλλο;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Και οι δύο απαντήσεις πολύ καλές, διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του κάθε προγράμματος αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα και το κοινό: Remote Access από τον έναν υπολογιστή στον άλλον. Αυτό που θα σου πρότεινα (μιας και μιλάμε για δίκτυο δύο υπολογιστών και LAN) να βάλεις από ένα RealVNC και στους δύο και είσαι μία χαρά :)

Δημοσ.

Net support.

To telio programa gia na dulevis 2 i ke parapano computers mesa se ena network, pano se mia othoni. prepi omos na egatastisis to programa se ola ta computers ke meta apo ena computer mporis ke kanis search ke vriskis ta ala computers opu mporis na ta parakolouthisis, na ta klidosis, na ta kanis shut down i na ta controlaris

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

nai vasika an exei eksodo gia tv (oles exoun akoma kai i palia mou geforce 2) valti sti tileorasi mexri na ftiakseis ta settings... Meta aplo lito katanoito einai kai to remote pc gia lan. i pare kammia metaxeirismeni othoni me 30-50 euro. Vriskeis kai 17" metaxeirismeni se tetoies times...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...