makaveli Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Καλημέρα! Μία ερώτηση που με πεδεύει εδώ και ερκετή ώρα! Θέλω όταν πατιέται το Left Αrrow να γίνεται μία ενέργεια και αυτό με γλώσσα vbscript ή javascript! Πώς γίνεται να το κάνω αυτό? Απόσο έχω ψάξει ως τώρα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ascii value εφόσον δεν βγάζει κάποιο! Υπάρχει μήπως τρόπος να χρησιμοποιήσω scancodes? Thanx προκαταβολικά!
Eminem Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Να βάλεις στο Left Arrow τον κώδικα Shell.Run ("τοποθεσία .vbs αρχείου") Ξέρεις να γράφεις vbs αρχεία, έτσι;
makaveli Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Ξέρω να γράφω vbs κώδικα κυρίως σε asp σελίδες! Εγώ ουσιαστικά θέλω με το που πατάω το αριστερό βελάκι σε κάποιο textfield να κάνω μία ενέργεια που δεν έχει και τόση σημασία να την αναφέρω! Πώς θα αναγνωρίσει ότι πατήθηκε το left arrow? Ενώ πχ όταν πατηθεί ένας αλφαριθμητικός χαρακτήρας ή ακομα και special character μπορείς να το κάνεις με το ascii value! Τώρα για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω τι θέλεισ να μου πείς! Ελπίζω να σε κατατόπισα λίγο καλύτερα!
random Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 ψαξε google με μερικά απο "cursor arrow keys pressed vbscript left control keypress onkey" πχ. 2 αποτελεσματα http://www.georgehernandez.com/xProgramming/VB/zMisc/Keyboarding.htm http://msdn.microsoft.com/workshop/author/dhtml/reference/events/onkeydown.asp
leukonas Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Ayta ta pliktra den paragoun ascii.Mporeis omos na pekseis me to keycode. Sthn visual basic sto event keyup mia formas bale ton parakato kodika msbox keycode 37 kai 39 ine apo ta belakia aristera kai deksia antistoixa.Elpizo na kaneis ti doulia sou.
makaveli Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Ευχαριστώ φίλε τελικά με keycode απ'οτι φαίνεται θα κάνω την δουλειά μου! Ενδεικτικά ο κώδικας (από google) για vbs για όσους τον θέλουν: <script language="VBScript"> sub code() c = window.event.keyCode msgbox "Code: " & c & " = " & chr© end sub </script> <button onKeydown="vbscript: code()"> Klik </button>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.