SV1EOD Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 SV1EOD δε τo έδεσα και σκοινί κορδόνι ότι θα είναι μιση ώρα!αν είναι 45 λεπτά μη με κρεμάσεις!:razz: απλά υπολόγισα πως θα είναι πιο γρήγορος από τον δικό μου και ο δικός μου κάνει εγγυημένα μέσο ορο γύρω στη μια ώρα. Σε καμμία περίπτωση δεν θα σε κρέμαγα για τέτοια αιτία. Εξάλλου που να τρέχω μέχρι το Ηράκλειο ή την Σαλαμίνα(μην ξεχνάς ότι ανέβηκαν και τα εισητήρια). Αυτό που θέλω να σου δώσω να καταλάβεις είναι ότι ενώ μπορείς να ακριβολογήσεις(φαίνεται ότι είσαι το λιγότερο αρκετά σχετικός) δεν το κάνεις και μπορεί να μπερδεψεις άλλους (που δεν είναι ακόμα γνώστες) διαβάζουν αυτό το φορουμ για να βασίσουν την επιλογή τους σε υπεύθυνες γνώμες οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις δεν τους δίνονται. Αυτά και ελπίζω να μην παρεξηγήσεις το πνεύμα με το οποίο σου γράφω.
predator Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 οχι ρε it's ok, αλλα νομιζω ανεφερα πως ειναι στο περιπου η ωρα, δεν εκατσα και με το χρονομετρο να τη μετρησω!:razz: cheers!:wink:
red30 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Μιας και ειναι ανοικτό το θεμα να σας γράψω τις εντυπώσεις μου, λοιπον εχω τεστάρει την διαδικασία (με ripped δισκάκι ~7,5gb απο το decrypter) ως εξης: * P4-3GHz (northwood) με 1GB Ram + Raid SATA ===> ~20min για deep Analyze+Encode (απλο) * P4-3GHz (northwood) με 1GB Ram + Raid SATA ===> 50-70min για deep Analyze+Encode (Smooth) * P4cel-2,4 με 256 ram σε 1 hd ===> ~1h:10min για deep analyze+encode (απλο) * P4cel-2,4 με 256 ram σε 1 hd ===> ~2h:50min για deep analyze+encode (Smooth) Οχι celeron παιδια ειναι κριμα εκτος αν υπάρχει οικονομικός περιορισμός! Εχω επίσης την εντύπωση (το επιβεβαίωσα και σε κάποια φορουμ εξω) οτι για το shrink δουλεύει γρηγορότερα με P4 αντι για Athlon , δεν φαντάζομαι να εχει βεβαια την <τρομερή> διαφορά....
SV1EOD Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 * P4-3GHz (northwood) με 1GB Ram + Raid SATA ===> ~20min για deep Analyze+Encode (απλο)* P4cel-2' date='4 με 256 ram σε 1 hd ===> ~1h:10min για deep analyze+encode (απλο) [/quote'] Αυτό μάλιστα είναι εντυπωσιακό. Λιγότερο από το 1/3 του χρόνου από την μία πλατφόρμα στην άλλη. Εξακολουθεί βέβαι να τίθεται το ερώτημα ποιός είναι ο παράγοντας που κάνει την διαφορά. Ο επεξεργαστής, οι μνήμες ή ο δίσκος. Ίσως να παίζει ρόλο και ο συνδυασμός τους γιατί δεν νομίζω ότι είναι 3 φορές πιο γρήγορος ο ένας επεξεργαστης από τον άλλον. Αν δεν σου κάνει κόπο φίλε red30 μπορείς να δεις πόσο θα έκανε ο P3-3Ghz με 256 μνήμη για το ίδιο δισκάκι?
red30 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Με 256 δεν μπορω να το δοκιμάσω γιατι δεν εχω προχειρο dimm αλλα με 512 που το δοκίμασα τότε (τοσο ειχα) εκανε *περίπου* το ιδιο , δηλ οταν εβαλα τa extra 512 δεν ειδα διαφορά στο χρόνο της συμπίεσης Εξαρτάται βέβαια και απο την συμπίεση που κάνεις ετσι; Αν εχεις κόψει extras κτλ και η ταινία ειναι στο 85-90% τότε κάνει πιο γρήγορα, εγω συνήθως κρατάω κάμποσα extras με μέγιστη συμπίεση και την ταίνια στο 75-80% περίπου , αλλα πειράζω πολλα στα μενου . Ο Cel 2.4 παντως δεν τρέχει τιποτε αλλο την ωρα της δουλειάς (το μηχάνημα το εχει καλος φίλος και το επισκέπτομαι τακτικά) δεν μπορεί δηλαδη να ανοίξει πράγματα ταυτόχρονα, ενω στο δικό μου κάνει δουλίτσες αν θελω. (λόγω hyperthreading???) Ο δίσκος παίζει κι αυτος ενα ρόλο, αλλο Ata100 80αρης και αλλο 2x120 SATA Raid... Αν διαβάζω πχ. απο ενα σκέτο δίσκο και συμπιέζω στον ίδιο , συνήθως αργει κατα 10-15% περισσότερο, αισθητή διαφορά στη μια ώρα συμπίεση δηλαδη.
red30 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Μια μικρή διόρθωση γιατι πήρα τηλ. και ρώτησα: Στον Celeron υπολογίστε ΜΕΙΟΝ 8 λεπτά περίπου στους υπολογισμούς, γιατι τα γράφει απ'ευθειας απο το shrink σε δισκάκι (8x).
Marcos Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Δημοσ. 21 Μαΐου 2005 Παιδιά, στο encoding αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι το μέγεθος της cache πάνω στην CPU. Επίσης σημαντικό είναι να υποστηρίζει ο επεξεργαστής πολλά instruction sets (MMX, 3DNow!, SSE2, SSE3, κλπ). Αναφορικά με τη μνήμη δε νομίζω ότι πάνω απο 512Μb θα κάνει διαφορά. Διαφορά θα κάνει η ταχύτητα της RAM / FSB throughput (memory bandwidth στα benchmarks). Σ' αυτό παίζει ρόλο και η Mobo. Συμφωνώ με αυτά που λέτε περί SATA RAID. Υπάρχει και το εξής θέμα. Όταν θα πέσουν οι τιμές στα DL δισκάκια (που θα πέσουν) θα κάθεσαι να κάνεις shrink? Προσωπικά θα προτιμώ να έχω αυτούσια DVDs
overclocker Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Την διαφορά την κάνει πρώτα η CPU και μετα όλα τα άλλα παίζουν ρόλο. Δηλαδή αν βάλεις έναν P4 3Ghz με FSB στα 533 και 1MB L2 κόντρα σε έναν P4 3Ghz με FSB στα 800 και 2ΜΒ L2 πάνω στην ίδια μητρική με τα ίδια περιφεριακά τότε η δεύτερη CPU θα κάνει μερικά λεπτά λιγότερο για να ολοκληρώση την διαδικασία. Εγώ για παράδειγμα με έναν Centrino 1,6Ghz με 512MB Ram και 60GB @ 7.200rpm κάνω γύρω στα 55 λεπτά για Deep Analyze+Encode (Smooth) ενώ ένας AthlonXP 2200+ με 1GB Ram και Raid SATA κάνει για την ίδια ταινία 65 λεπτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.