universe Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Για άλλη μια φορά,μας δείχνουν πόσο μας υπολογίζουν,και ενω το νέο 19% ΦΠΑ ισχύει απο 1/4,οι κύριοι βρήκαν τρόπο να αρπάξουν ότι μπορούν. Ετσι αν ο λογαριασμός έχει εκδοθεί απο 1/4 και μετά την βάψαμε.Πληρώνουμε με 19 έστω και αν έχουμε κάνει κατανάλωση τον γενάρη. Πολύ δίκαιο έτσι? Για τον πΟΤΕ δεν εχω να πω τιποτα,άλλωστε είναι γνωστή η αισχρή του κατάσταση.Φυσικά οι κύριοι αυτοί τρίβουν τα χέρια τους,παρ'όλ'αυτά δεν είναι και κανείς στο πόστο του για να ενημερώσει και κανένα χριστιανό που ψάχνεται. Γνωστή ιστορία,δημόσιος υπ.,12 το μεσημέρι,σιγά μην είναι εκεί,μάλλον θα τρώει κάνα τόστ,καφέ,κουράζονται τα παιδιά,ενα break είναι ότι πρέπει,έτσι να περάσει και η μέρα... Αλλά για τους πανέξυπνους πολιτικάντηδες που υπέγραψαν μια τέτοια εγκύκλιο,εχω να πω μόνο ότι είναι λαμόγια.Μάλλον...ΛΑΜΟΓΙΑ με κεφαλαία. Αν είναι δυνατόν,ήθελα να είχα μπροστά μου αυτόν τον απατώνα που σκέφτηκε αυτό το κόλπο.Γιατι μονον κόλπο θα μπορούσα νατο χαρακτηρίσω,κόλπο σε βάρος όλων εμάς όμως. Δεν φτάνει που δεν υπάρχει φράγκο πουθενά,δεν φτάνει που ο κόσμος ψάχνεται να βρεί καμμιά δουλίτσα μπας και τα βγάλει πέρα και δεν βρίσκει,δεν φτάνει που πας για δουλειά και σου λένε χωρίς ικα,χωρίς δώρα,αν θές,αν δεν θές βρες αλλού. Εχουμε και τους απατεωνίσκους απο πάνω που υποτίθεται παλεύουν για να μας κάνουν να ζούμε καλύτερα,και αυτοί απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,κάθε φορά τα κάνουν μπουρδέλο,έρχονται μετά οι άλλοι,ξανά τα ίδια,ξανα τα ίδια.Και τωρα παλι τα ιδια,ασπρισαν τα μαλλια μας και δεν αλλαξε τιποτα πανω σε αυτο.Τι διάολο πρεπει να γινει? Και τώρα εκει που ο κόμπος έφτασε στο χτένι,ο κοσμάκις παραληρεί στο δρόμο,έρχονται με ένα καινούργιο κόλπο να μας τα πάρουν,έμεσα. Λυπάμαι που το λέω,αλλά αυτοί οι τύποι είναι κοινοι ΑΠΑΤΩΝΕΣ. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που πλουτίζουν συνέχεια ενω οι πολλοί πεινάνε,ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που μας κοροιδευουν ολα αυτα τα χρονια,ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που δεν ντρέπονται καθόλου και το μονο που ζητανε ειναι ΨΗΦΟ για να μην χασουν την μασα και τη δοξα.Ποτε δεν ασχολήθηκα με τους πολιτικούς,ουτε και θέλω ποτε να το κανω,αλλα όταν απροκλειτα και θρασυτατα μας δουλευουν και μας κλεβουν,εεεεεε ολα εχουν ορια. Ε λοιπον Το μόνο που έχω να πω ειναι ενα μεγαλο ΑΙΣΧΟΣ,και ΝΤΡΟΠΗ στους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που μας κοροιδευουν τοσα χρονια. ΑΙΣΧΟΣ στους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που πλουτιζουν σε βάρος μας,ΑΙΣΧΟΣ για τα λαμογια που βρισκουν παντα τροπους να μας πινουν το αιμα,αδικα και υπουλα. Ζηταω συγνωμη για το φριξιμο αλλα δεν αντεχω το αδικο.Νομιζω κανεις δεν το αντεχει ετσι δεν ειναι?
predator Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 τι σχέση έχει τo thread αυτό στο section "internet" και στην insomnia γενικότερα? βρες ένα forum γενικής συζήτησις και πόσταρε εκεί φιλε!
leukonas Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Πολύ σωστά όλα αυτά που έγραψες αλλά δυστηχώς δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να κάνει κάτι για αυτό γιατί πολύ απλά είμαστε στην ΕΛΛΑΔΑ.
universe Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 ksereis ta fraga pou plhrwnw sto internet ta pairnoun aytoi file predator,isws kai sy na ta xwneis.
chill Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Αν και δεν αρέσκομαι στον να παίρνω το μέρος του ΟΤΕ, αντιθέτως σε κάθε ευκαρία που μου δίνεται του ρίχνω και ένα μπινελίκι. Όμως ο Φ.Π.Α. είτε είναι 18% είτε 19% δεν θα πάει στον ΟΤΕ αλλά στο μεγαλύτερο λαμόγιο του τόπου, το Κράτος. Θα μου πείτε ο ΟΤΕ μέρος του Κράτους είναι καθότι ΔΕΚΟ αλλά, προφανώς και εκείνος δεν κάνει του κεφαλιού του απλά εκτελεί τις εντολές του αφεντικού. Το μπουρδε......ε συγνώμη το κράτος έχει ανάγκη από χρήματα (μάλλον για να αντικαταστήσει τα κόκκινα φωτάκια στα σύνορα ) οπότε είτε με το αδικαιολόγητο 19% είτε με κάποια άλλη μέθοδο αυτά που είναι να μας πάρει, θα μας τα πάρει.
universe Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δεν ειναι λογικη αυτη ομως,ετσι δεν ειναι?Αλλο η λαμογια και αλλο να σου λενε τοσο πηγε τωρα.Τελος παντων ουτως η αλλως τα κοροιδα δηλαδη εμεις,παντα την πληρωνουν. Επισης ο ΠΟΤΕ ειναι ικανος να βγαλει ολους τους λογαριασμους 1/4 ετσι δεν ειναι?Τι πιο λογικό.
DrLo Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Φίλε πρωτού να αρχίζεις να γράφεις, κάνε κανα search. http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=108752&highlight=%D6.%D0.%C1 εκεί θα δεις ότι πολύ σωστά έκανε ο ΟΤΕ (και πίστεψέ με δεν έχω κανένα λόγω να τον υπερασπίζω) Θα πρέπει να ξέρεις, όπως και όλοι μας, ότι η τιμή ενός προϊόντος είναι αυτή χωρίς ΦΠΑ και αυτή χρεώνεσαι. Ο ΦΠΑ υπολογίζεται τη στιγμή που τιμολογείται το προϊόν ή η υπηρεσία. Αν εσένα αυτό δε σου φαίνεται λογικό τότε δε θα πρέπει να έχεις την απαίτηση από τον ΟΤΕ (και όλες της άλλες ΔΕΚΟ και ιδιωτκές εταιρείες) να σου δίνουν ρέυμα με πίστωση και να ζητάς πιο συχνά τομολόγηση του προίοντος ώστε να μη σε πιάσει αύξηση του ΦΠΑ. Στον χώρο της κινητής δηλαδή όσοι έλαβαν λογαριασμό με ημν/νία μετά 1/4 έπαθαν το ίδιο με τον ΟΤΕ. Όσοι είχαν καρτοτηλέφωνα πλήρωναν τον ΦΠΑ ξεχωριστά για κάθε τηλέφωνο οπότε δεν την "πάτησαν". Αν χρησιμοποιούσες δηλαδή χρωνοκάρτα δεν θα είχες πρόβλημα (εκτός από το πάγιο). Εσύ επέλεξες αυτόν τον τρόπο πληρωμής. Μπορεί να μη το φανταζόσουν αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Υ.Γ : Θα ήθελα πολύ να ήξερα ποιοί από αυτούς που φωνάζουν τώρα θα ήταν πρόθυμοι να πλήρωναν παραπάνω στην περίπτωση που ο ΦΠΑ έπεφτε (ναι έχει συμβεί σε άλλα είδη) edit : εκεί θα δεις ότι ο ΟΤΕ έβγαλε λογαριασμούς 31/3
universe Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 μμ δηλαδή εσυ DrLo συμφωνεις με αυτο το 'κολπο' .Moυ κάνει εντύπωση αυτό δεδομένου ότι αναστέναξε το σύμπαν με αυτό το θέμα,και εδώ στο nετ αλλα όχι μονο.Οκ φίλε μου,δικαίωμα σου,όμως εγώ και μάλλον αρκετοι ακόμα δεν συμφωνούνμε αυτά τα γκανγκστερικά κολπάκια.Θα μου πεις και τι μπορεις να κανεις,όσο μπορω να φωναζω θα το κάνω,όπως και μερικοί άλλοι. Αλλωστε όπως θα ξέρεις δεν μας αφήνουν περιθώρια να κάνουμε και τιποτα άλλο.Βλέπεις οι μάγκες που τα οργανώνουν αυτά ειναι οργανωμένοι χρόνια τώρα.Εχουν γίνει μάστορες στο ρουφηγμα. Και δεν εχω επιλέξει κανέναν τρόπο πηρωμής αγαπητέ DrLo.Απο πότε διαλέγουμε κιόλας να το ξέρω.Εχω ένα τηλ. και αυτό είναι.Πληρώνω κανονικά,αλλά είπαμε.. Και δεν κατάλαβα,αυτός δλδ που έχει κάρτα και πληρώνει κάθε φορά,είναι ο έξυπνος και οι άλλοι είναι κορόιδα?Δεν κατάλαβα τον σκεπτικό. Εξ'άλλου όλοι αυτοί που φωνάζουν φίλε δεν το κάνουν γιατί ηδονίζονται,αλλά μάλλον γιατι τους φέρονται τουλάχιστον άδικα. Ο πΟΤΕ οκ ακολουθεί ότι του πουν να κάνει,οπως η ΔΕΗ κλπ.,εγώ μιλάω για τους εγκέφαλους της 'σπείρας' αν θές. Αν εσύ είσαι οκ με όλ'αυτά τότε εύγε σου,καμμία αντιρηση ο καθένας όπως βολέυεται. Ελλάδα είμαστε άλλωστε,πιος στηρίζει όλους αυτούς,εμείς.Πιος πληρώνει τον προιστάμενο που ψάχνεις 5 μέρες να τον πετύχεις να σου δώσει εξηγήσεις?Εμείς. Σίγουρα θα έβγαλε και λογαριασμούς ο πΟΤΕ 31/3,αυτό έλειπε,να κρατάμε και τα προσχήματα. Πάντως κλείνω εδώ το θέμα λέγοντας ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας.Γι'αυτό λένε όλοι,ε Ελλάδα είμαστε ,τι περιμένεις.Τιποτα δεν περιμένω,απολύτως τίποτα,απλά δεν πρόκειται να κάτσω ούτε γώ,ούτε και άλλοι με σταυρωμένα τα χέρια.Αν τώρα αγαπητοί μου φίλοι κάποιοι δεν δίνουν δεκάρα για όλα αυτά,δεκτόν και αυτό,ίσως αυτοί να τα έχουν,η δεν ξέρω τι άλλο. Ομως φτάνει η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ, ως εδω.
jerry7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Συγνώμη δηλαδή γιατί θα τρελλαθούμε τώρα. Και δεν αναφέρομαι σε κανέναν προσωπικά - ΜΗΝ το πάρετε προσωπικά. Δηλαδή επειδή το τιμολόγιο αφορά χρεώσεις Ιανουαρίου αλλά κόβεται τον Απρίλιο πρέπει να έχει ΦΠΑ 18%; Από πότε ρε σεις νομίζετε ότι μπορείτε να απαιτείτε και να θεωρείτε ότι έχετε δίκιο σε όλα; Επειδή είστε "Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ"; Σκεφτείτε λίγο και μιλήστε μετά. Σπείρα, απατεωνιά, λαμογιά και άλλα τέτοια. Επειδή δηλαδή έτσι το θέλετε εσείς σημαίνει ότι έτσι είναι; Την ημ/νία της έκδοσης του τιμολογίου ο ΦΠΑ είναι 19%. Πολύ απλό. Τι δεν καταλαβαίνετε; Ο ΦΠΑ που θα μπει στο τιμολόγιο είναι 19%. Απλά πράγματα. Πληρώστε το και τελειώνει. Άντε, με συγχίσατε πάλι με τις ανοησίες σας. Και να ξέρετε ότι ο λαός παίρνει πάντα αυτό που του αρμόζει. Σε καραγκιόζηδες πολίτες αρμόζουν καραγκιοζηλίκια. Οι ίδιοι οι πολίτες κανονίζουν τις τύχες τους. Κι επειδή θα αρχίσετε διάφοροι, σκεφτείτε το πριν μιλήσετε. Σκεφτείτε τι κάνετε κάθε μέρα και τι ζητάτε. Σκεφτείτε αν κλέβετε το κράτος όταν μπορείτε ή αν θα το κάνατε αν μπορούσατε. Σκεφτείτε αν πετάτε τα χαρτάκια και τα τσιγάρα στο δρόμο και μετά παραπονεθείτε αν η Ντόρα ή ο Αβραμό δεν καθαρίζει. Σκεφτείτε αν περνάτε με κόκκινο το βράδυ και μετά παραπονεθείτε ότι δεν βρήκατε το δίκιο σας όταν κάποιος σας τράκαρε. Σκεφτείτε αν είδατε κάποιον να τρακάρει ξένο αυτοκίνητο και αν του πήρατε τα στοιχεία και μετά βρίστε αν σας τράκαραν παρκαρισμένο. Σκεφτείτε αν ποτέ τρακάρατε κάποιον εσείς κι αφήσατε σημείωμα. Αυτό που λείπει και μόνο είναι το μυαλό, οι καλοί τρόποι και η παιδεία. Αλλά απ' ό,τι φαίνεται περισσεύει πολύς "τσαμπουκάς" "Ελληναράς" μέσα μας.
DrLo Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 μμ δηλαδή εσυ DrLo συμφωνεις με αυτο το 'κολπο' .Moυ κάνει εντύπωση αυτό δεδομένου ότι αναστέναξε το σύμπαν με αυτό το θέμα' date='και εδώ στο nετ αλλα όχι μονο.Οκ φίλε μου,δικαίωμα σου,όμως εγώ και μάλλον αρκετοι ακόμα δεν συμφωνούνμε αυτά τα γκανγκστερικά κολπάκια.Θα μου πεις και τι μπορεις να κανεις,όσο μπορω να φωναζω θα το κάνω,όπως και μερικοί άλλοι.[/quote'] Προσπάθησα να σου εξηγήσω (αν ξέρεις πως δουλεύει ο ΦΠΑ θα το ήξερες) ότι αυτό δεν αποτελεί 'κόλπο' του ΟΤΕ τον οποίο στην καλύτερη περίπτωση τον αφήνει αδιάφορο. Και λέω στην καλύτερη περίπτωση γιατί ουσιαστικά ούτε αυτόν συμφέρει γιατί 1. Δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ οικονομικό όφελος από αυτό (19% εισπράττει - 19% αποδίδει) 2. Ακριβένει το προϊόν του, συνεπώς θεωρητικά μειώνεται η ζήτησή του 3. Πρέπει για ένα τουλάχιστον διάστημα να διακινήσει μεγαλύετρη ποσότητα χρημάτων, δηλαδή να έχει περισσότερο ρευστό στα ταμεία του. άλλωστε όπως σου είπα αν τον συνέφερε δε θα έβγαζε λογαρισμούς με ημνία 31/3. Αλλωστε όπως θα ξέρεις δεν μας αφήνουν περιθώρια να κάνουμε και τιποτα άλλο.Βλέπεις οι μάγκες που τα οργανώνουν αυτά ειναι οργανωμένοι χρόνια τώρα.Εχουν γίνει μάστορες στο ρουφηγμα. Και δεν εχω επιλέξει κανέναν τρόπο πηρωμής αγαπητέ DrLo.Απο πότε διαλέγουμε κιόλας να το ξέρω.Εχω ένα τηλ. και αυτό είναι.Πληρώνω κανονικά' date='αλλά είπαμε.. Και δεν κατάλαβα,αυτός δλδ που έχει κάρτα και πληρώνει κάθε φορά,είναι ο έξυπνος και οι άλλοι είναι κορόιδα?Δεν κατάλαβα τον σκεπτικό. [/quote'] Όχι δεν είναι έξυπνος ο άλλος όυτε είπα ότι εσύ εισαι χαζός. Απλά πληρώνοντας μια φορά στους 2 μήνες σε αφήνει ανυπεράσπιστο από μια αποτομη αυξηση ΦΠΑ. Με το σύστημα των χρονοκαρτών πληρώνεις για κάθε τηλέφωνο που κάνεις και τον ΦΠΑ. Απλά είναι ένα σύστημα που σε προστατεύει από μια αυξηση ΦΠΑ αλλά και δε σου επιτρέπει να "οφεληθείς" από μια πιθανή μείωση οτυ. Τον τρόπο πληρωμής τον αποδέχεσαι τη στιγμή που κάνεις αίτηση στον ΟΤΕ. Θα μου πεις έχεις άλλη επιλογή ? Μπορεί και όχι αλλά αυτό είαι άλλο θέμα. Εξ'άλλου όλοι αυτοί που φωνάζουν φίλε δεν το κάνουν γιατί ηδονίζονται' date='αλλά μάλλον γιατι τους φέρονται τουλάχιστον άδικα. Ο πΟΤΕ οκ ακολουθεί ότι του πουν να κάνει,οπως η ΔΕΗ κλπ.,εγώ μιλάω για τους εγκέφαλους της 'σπείρας' αν θές. Αν εσύ είσαι οκ με όλ'αυτά τότε εύγε σου,καμμία αντιρηση ο καθένας όπως βολέυεται. Ελλάδα είμαστε άλλωστε,πιος στηρίζει όλους αυτούς,εμείς.Πιος πληρώνει τον προιστάμενο που ψάχνεις 5 μέρες να τον πετύχεις να σου δώσει εξηγήσεις?Εμείς. Σίγουρα θα έβγαλε και λογαριασμούς ο πΟΤΕ 31/3,αυτό έλειπε,να κρατάμε και τα προσχήματα. [/quote'] Όχι φίλε ούτε εγώ είμαι ΟΚ απλά ρίχνω τα φταίξιμο σε στους υπεύθυνους και όχι στον ΟΤΕ, ούτε είμαι από αυτούς που "περιμένω στην γωνία" τον ΟΤΕ για να του τα χώσω. Το ίδιο πρόβλημα θα είχα φαντάζομαι κι άλλοι με άλλες ιδιωτικές εταιρείες τηλεφωνίας και όχι μόνο αλλά τον ΟΤΕ έχουμε μάθει να βρίζουμε και να κατηγορούμε. Πάντως κλείνω εδώ το θέμα λέγοντας ότι είμαστε άξιοι της τύχης μας.Γι'αυτό λένε όλοι' date='ε Ελλάδα είμαστε ,τι περιμένεις.Τιποτα δεν περιμένω,απολύτως τίποτα,απλά δεν πρόκειται να κάτσω ούτε γώ,ούτε και άλλοι με σταυρωμένα τα χέρια.Αν τώρα αγαπητοί μου φίλοι κάποιοι δεν δίνουν δεκάρα για όλα αυτά,δεκτόν και αυτό,ίσως αυτοί να τα έχουν,η δεν ξέρω τι άλλο. Ομως φτάνει η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ, ως εδω.[/quote'] Δεν υπάρχει καμιά απατεωνιά με την ένοια της λογιστικής απάτης. Υπάρχει μια αψυχολόγητη απότομη αυξηση του ΦΠΑ από το κράτος σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια ανευρεσης ρευστού χωρίς να προβλευθούν τέτοιες συνέπειες. Δεν μου απάντησες όμως αν αντί για 19% είχε πάει 15% ο ΦΠΑ και έπερνες λογαρισμό με ημνια μέτά την 1/4 τα χρήματα που "θα γλίτωνες" θα ήσουν πρόθυμος να τα δώσεις αν όχι στον ΟΤΕ να τα χαρήσεις κάπου ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.