Devilblaster Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 `Εχω κοιτάξει τα post σχετικά με το θέμα του Connection Sharing και δεν έχω βγάλει άκρη. Θέλω να μοιράσω την σύνδεση σε 2 PC και δεν ξέρω πως γίνεται. Ούτε καταφέρων όμως να κάνω sharing έναν φάκελο μου στο άλλο PC.Δεν υπάρχει router, απλώς θέλω να κάνω το ένα PC server και νά δίνει πρόσβαση στο άλλο PC. Και τα δύο PC έχουν κάρτες Ethernet 10/100 , λειτουργικό Windows XP, το DSL modem είναι συνδεδεμένο στο ένα PC στην USB θύρα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.
melody Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Με 30?, βάζεις ένα switch και έχεις την καλύτερη λύση. Και μοίρασμα internet και αρχείων. Και internet χωρίς να είναι ΚΑΙ οι 2 υπολογιστές ανοιχτοί, γιατί αν βάλεις στο ένα PC και αυτό δίνει με τη σειρά του στο άλλο, θα πρέπει να τα έχεις ανοιχτά και τα 2.
nikos_gr Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Από τη στιγμή που το modem δεν είναι router δεν γίνεται με ένα απλό switch να έχεις internet με το υπολογιστή κλειστό δεν γίνεται. Αυτό που θές να κάνεις γίνεται και "χειροκίνητα" αλλά καλύτερα να τρεχεις τον wisard.Θα πας στα connections και θα τρεχεις το create a small home or office network στον host και στη συνεχεια και στον clinet.Είναι σχετικά εύκολο αρκει να διαβάζεις τι σου λέει. ;-)
Devilblaster Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 to exw kani auto alla telika den ebgala akri. Nai men ola fainontai entaksi alla telika to allo pc den mpori na mpei sto internet. Episis den mporw na stilw arxia apo to 1 pc sto. mporite na mou pite akribos ti ry8misis na kanw? thnx kai pali.
melody Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Το 2ο PC θα έχει dynamic IP, δηλαδή δεν θα του έχεις βάλει εσύ κάποια. Το 1ο PC θα έχει την 192.168.0.1 Κάντο έτσι και αν δεν δουλέψει τότε μπορεί να έχεις αλλο πρόβλημα. ΜΗΠΩΣ έχεις firewall και σου έχει περιορίσει το δίκτυο; Το βλέπω συχνά αυτο... >>>Από τη στιγμή που το modem δεν είναι router...... Γιατί να μην είναι; τα 2 πιο γνωστά (λόγω ΟΤΕ) Intracom & Alcatel δουλεύουν μια χαρά με switch. Δοκιμασμένο!
Devilblaster Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Ta exw kani ola auta alla kai pali den ginete tipota. Kamia idea gia to ti mpori na ftaiei?
CLIORR Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 Δημοσ. 16 Μαΐου 2005 mallon kapoia rithmisi tou router exo kai ego to idio problem kai den mporo na katebaso apo p2p
Dreamstorm Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δεν χρειάζεται να μπαίνεις σε περιττά έξοδα με switch κτλ...Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Πρώτα από όλα ελπίζω να έχεις το σωστό καλώδιο. (cross) Πας στο pc με την dsl και δίνεις στο tcp/ip: ip: 192.168.0.1 subnet:255.255.255.0 πας μετά στο άλλο pc: ip:192.168.0.2 subnet:255.255.255.0 gateway: 192.168.0.1 Φυσικά και οι δύο υπολογιστές στο ίδιο workgroup. Αν δεν είναι μπορείς να το αλλάξεις στο computer name και change domain. Το δίκτυο είναι έτοιμο το μόνο που μένει είναι να κάνεις share την dsl. Κοιτάς τις network connections->dsl σου->properties->advanced και internet connection sharing, επιλέγεις. Για shared folders/partitions απλά δεκί κλικ σε ό,τι θες , sharing and security share this folder το the network. (με ενεργό φυσικά το file, printer sharing) Καλού κακού κάνεις και ένα restart και είσαι έτοιμος. Tώρα αν δεν παίζει κάτι το πιο πιθανό είναι να φταίει κάποιο firewall και ειδικά άμα είναι των xp απλά το κλείνεις και βάζεις ένα πιο σοβαρό (outpost ας πούμε) και το ρυθμίζεις.
giorgio_g Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 o dreamstorm sta ipe akribos!!!! to kako ine oti ena PC eksrtate apo to allo!!!! ixa to idio problem ke i moni lisi itan to modem/router pou agorasa ke ksemperdepsa!!! re paidia poio switch afou afta ta kolomodem pou dinoun oi eteries exoun eksodo firewire!!!!
Devilblaster Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2005 Ok euxaristo paidia. Telika katafera na to kanw na doulepsi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.