kostastnt Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Έχω ένα κουτί που φοράει τα εξής πράματα... Έναν ανεμιστήρα 80εκ. που βάζει αέρα από μπροστά Έναν ανεμιστήρα 80εκ. που βγάζει αέρα από πάνω Δύο ανεμιστήρες 80εκ. που βγάζουν αέρα από τα πλάγια στο ύψος της ψύκτρας στον επεξεργαστή Έναν ανεμιστήρα 80εκ. που βγάζει αέρα από πίσω και αυτός στο ύψος της ψύκτρας του επεξεργαστή Το τροφοδοτικό έχει δύο ανεμιστήρες===> έναν από πίσω και έναν που βγάζει αέρα μέσα από την κούτα Ψύκτρα στο chipset της μητρικής Δύο ανεμιστήρια κάτω από τον σκληρό Ψυκτράκια πάνω στις RAM Τώρα στον επεξεργαστή: Φοράει μία ψύκτρα Subzero 4g. Επίσης του έχω βάλει και αρκετή Arctic Silver 5 χωρίς να τρέξει έξω από τον επεξεργαστή. Ξέχασα, ο επεξεργστής είναι P4 3Ghz με 1ΜΒ L2Cache με πυρήνα Prescott. Οι θερμοκρασίες είναι σε idle: 36 Cpu, 29 κούτα. Μετρημένα με το Motherboard Monitor και με το Bios (έχουν μεταξύ τους μια μικρή απόκλιση 2-3 βαθμών). Όταν είναι σε full-load χτυπάει σταθερά 65 η CPU και 34 η κούτα). Τί εχω κάνει λάθος και έχω τέτοιες θερμοκρασίες? Να προσθέσω ότι δεν έχω κάνει overclock και η mobo asus p4c800e-dlx έχει το τελευταίο BIOS. Τι μπορώ να αλλάξω για να μην έχω τέτοιες θερμοκρασίες? Ευτυχώς δεν κάνει μόνο του restart λόγω θερμοκρασιών. Πόσο αντέχει η CPU με τέτοιες θερμοκρασίες? Συγγνώμη για το μεγάλο post, αλλά μου μπήκαν "ψύλλοι στα αφτιά" με τόσα που διάβασα για τις θερμοκρασίες.
georgeadams Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Κοίτα, οι 65 βαθμοί για τον P4 είναι μεν υψηλοί, αλλά μέσα στα όρια νορμάλ λειτουργίας του. Όταν λες πως έβαλες "αρκετή" Arctic Silver 5, τί ακριβώς εννοείς? Το σωστό είναι να βάλεις μια πολύ λεπτή, σχεδόν διάφανη στρώση...
kostastnt Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Αυτό έκανα... Είναι ψιλοδιάφανη στρώση στο 80% της CPU... Αν πάρω ένα σύστημα υδρόψυξης κοντά στα 200-250 Ευρώ, στα πόσα θα είναι η θερμοκρασία περίπου??? Σκεφτόμουν για κανά Aquarius 3 ή χειροποιήτο...
georgeadams Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δεν ξέρω. Ας περιμένουμε να μας διαφωτίσει κάποιος κάτοχος P4 (εγώ έχω Athlon64) Για να σου πω και την αλήθεια, αυτό το SubZero που έχεις, δεν μου γεμίζει και πολύ το μάτι. Μήπως αν δοκίμαζες κάτι πιο "νορμαλ", πχ καμιά Thermalright XP-90 ή XP-120 ??
giorgos th. Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 gia to aquarius den tha to elega.ena axristo xontrokouti einai kata tin gnomi mou.mia udropsiksi ftiagmeni apo diafora parts tou emporiou tha apodosei poli kalitera kai fthinotera.
gtgreat Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 katarxin nomizo oti prepei na dokimaseis ta fans sta plagia na fysane mesa .skepsou oti exeis ena mono fan 80mm pou fernei aera mesa kai ola ta alla travane to aera ekso .san na leme vazeis mesa 10 kryo aera kai prospatheis na vgaleis exo 50.allakse tin fora se auta ta dio kai kane check an exeis diafora therm. me to nero tha exeis gyro stous 5-10 vathmous analoga to systima. to metrima tis therm den einai akrives apo ta diafora progr. (sisoft sandra mou edixne 112 C motherboard therm,haha), alla se voithane na deis an mia allagi pou kaneis einai petiximeni h oxi.
deathlok Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 mia xara eisai an den se endiaferei i isixia i to overclocking den iparxei kai logos na doseis 200 euro gia idropsiksi afou to mixanima sou opos einai tha doulevei gia oli tou tin ofelimi zoi aproblimatista
gregkle7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 το πιο σωστο ειναι να κανεις την αλλαγη που λεει ο gtgreat και μετα βλεπεις αν χρειαζεσαι κατι αλλο (πχ. ψυκτρα επεξεργαστη)
kostastnt Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Θα το δοκιμάσω να αλλάξω την φορά των πλαϊνών ανεμιστήρων και θα πω αποτελέσματα... Για overclocking δεν πολυενδιαφέρομαι, αλλά δεν θα με χάλαγε να τρέχει στα 3.3-3.5Ghz... Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!
kostastnt Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Παιδιά τέλεια!!! Άλλαξα την φορά των ανεμιστήρων και τώρα σε full-load το maximum που πιάνω είναι CPU:60 και κούτα:27... Πολύ καλύτερα τώρα... Σας ευχαριστώ όλους!!! Θα δοκιμάσω και άλλο, με κανά benchmark να δω πως παέι...
kkarab Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Έχω ένα κουτί που φοράει τα εξής πράματα...Έναν ανεμιστήρα 80εκ. που βγάζει αέρα από πάνω Δύο ανεμιστήρες 80εκ. που βγάζουν αέρα από τα πλάγια στο ύψος της ψύκτρας στον επεξεργαστή Το τροφοδοτικό έχει δύο ανεμιστήρες===> έναν από πίσω και έναν που βγάζει αέρα μέσα από την κούτα Τώρα στον επεξεργαστή: Φοράει μία ψύκτρα Subzero 4g. Επίσης του έχω βάλει και αρκετή Arctic Silver 5 χωρίς να τρέξει έξω από τον επεξεργαστή. Ξέχασα' date=' ο επεξεργστής είναι P4 3Ghz με 1ΜΒ L2Cache με πυρήνα Prescott. Οι θερμοκρασίες είναι σε idle: 36 Cpu, 29 κούτα. Μετρημένα με το Motherboard Monitor και με το Bios (έχουν μεταξύ τους μια μικρή απόκλιση 2-3 βαθμών). Όταν είναι σε full-load χτυπάει σταθερά 65 η CPU και 34 η κούτα).[/color'] Katarxin me tosa fan to kouti den kanei ypervoliko thorivo?Prepei na exeis polu gera neura!O anemistiras pou vgazei aera apo pano,opos kai oi duo pou vgazoun aera apo ta plagia prepei na fugoun asizititi giati: o pano den afinei to trofodotiko na *anapneiei* eleuthera,oi duo plagia den afinoun to sustima yixis pou exeis valei na douleyei sosta gia ton idio logo(ean kapoios apo tous duo vrisketai akrivos pano apo tin yixtra tis cpu tote gurise to fan etsi oste na vazei aera.Na meinoun o mprostinos(sto uyos tou sklirou peripou) kai na valeis ENAN plagia xamila(na vazei aera) sto uyos tis AGP kai ton PCI thiron. Deuteron:O epexergastis kai to sustima yixis tou xreiazontai polu reuma kai statheri tasi gia na leitourgisoun sosta.To trofodotiko prepei na einai toulaxiston 450WATT kai eponumo.Exo dei se polla pc me P4 na uparxei provlima thermokrasias(eno i yixi einai sosti) to opoio EXAFANIZETAI otan allaxthei to PSU me kapoio kalutero(poiotika>eponumo kai posotika>watt).I thermokrasia tou koutiou den prepei na einai pano apo 22-26 C kai tis cpu 50-55 C.
sash Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Παιδιά τέλεια!!! Άλλαξα την φορά των ανεμιστήρων και τώρα σε full-load το maximum που πιάνω είναι CPU:60 και κούτα:27... Πολύ καλύτερα τώρα... Σας ευχαριστώ όλους!!! Θα δοκιμάσω και άλλο, με κανά benchmark να δω πως παέι... και πάλι πολύ δεν είναι, ειδικά με τόσους ανεμιστήρες? Μήπως έχει πρόβλημα με την ψύξη της CPU?
gtgreat Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 και πάλι πολύ δεν είναι, ειδικά με τόσους ανεμιστήρες? Μήπως έχει πρόβλημα με την ψύξη της CPU? prospathise tora na allakseis kai tin psiktra me to fan (ego exo mia si97 thermalright me enan 120x120 95cfm fan).pare kati me heatpipes an exeis perithoria se xrimata.den ksero apo intel heatsinks alla pare mia idea http://www.xoxide.com/insoc42pen4c.html http://www.xoxide.com/insoc370cool.html
kostastnt Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Κάνει θόρυβο, αλλά οι ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι σε ένα ρυθμιστήρι και το βράδυ τους κατεβάζω στις 1000rpm από 2000rpm... Όπως και του τροφοδοτικού τα φουρφούρια... Το τροφοδοτικό είναι Be-Quiet 450Watt, η CPU παίρνει δικό της ρεύμα από ένα μεγάλο κουτί που είναι σε PCI θύρα... Οπότε δεν παίζει να μην είναι ΟΚ το τροφοδοτικό... @kkarab Τους ανεμιστήρες τους γύρισα και είναι πιο καλά τώρα, όπως έγραψα και στο παραπάνω post... Ποιά είναι η καλύτερη ψύκτρα για την CPY μου? Ασχέτως τιμής... Και πάλι σας ευχαριστώ όλους!
perrys Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Δημοσ. 15 Μαΐου 2005 Λοιπόν φιλαράκο επειδή ήμουνα παθών άκου τι έκανα. Εχώ δυο ανεμηστήρες να βάζουν από μπροστά αέρα, και έναν στό πλάι στο ύψος του επεξεργαστή επίσης να βάζει αέρα , πίσω ένας βγάζει και ένας από πάνω να βγάζει . Πήρα και την xp 90 με έναν ENERMAX 90 για τον επεξεργαστή και artic cooling για την κάρτα γραφικών, και artic cooling 5. Εχουμε και το ίδιο motherboard kai οι θερμοκρασίες μου αυτήν την στιγμή είναι με θερμοκρασία δωματίου 23 βαθμούς , είναι CPU 44 κουτί 26. Μετά από δύο ώρες gaming κουτί 30-31 και cpu 50-52. Γράψε και τι κάρτα γραφικών έχεις γιατί ή θερμοκρασία ανεβαίνει και από εκεί. Τον πλαινο ανεμηστήρα κάντον να βάζει αέρα και όπως επίσης ο ανεμηστήρας του επεξεργαστή να τραβάει αέρα αφού έρχεται ο φρέσκος από έξω. Μεγάλο ρόλο παίζει και η θερμοκρασία δωματίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.