Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση νέου υπολογιστή -=Συμβουλές=-

ALR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για την καλύτερη λύση για έναν φίλο μου που θέλει να κάνει τώρα ένα pc.Ασχολείται περισσότερο με το ίντερνετ,αλλά παίζει και παιχνίδια.

Το pc δεν είναι για την δουλειά του αλλά για το χαβαλέ του.

Έχω μερικά( εώς πολλά) πράγματα στο μυαλό μου για τα οποία έχω καταλήξει ,αλλά θα ήθελα συμβουλές,για το που πρέπει να επικεντρώσω την προσοχή μου.Τι θα ήταν υπερβολικό ή τι χρειάζεται περισσότερο ώστε να φτάσω στην ιδανική σύνθεση.

Όλες οι γνώμες είναι καλοδεχούμενες και σας ευχαριστώ εκ των προταίρων.

Δημοσ.

έχεις δίκιο.Σκεφτόμουν κάτι με max τα 1000 ευρώ χωρίς την οθόνη,mouse κτλ.(μόνο η κεντρική μονάδα δηλαδή).

Δημοσ.

Ετσι στα γρήγορα:

DFI lan party SLi-D 159ευρω [chipshop]

AMD athlon64 3200+ winchester 174euro [e-shop]

2x512 twinmos 150euro [multirama]

gigabyte 6600GT 178euro [e-shop]

200Gb maxtor sata 98euro [hardshop]

Tt shark 117euro [hardshop]

psu enermax 485W 105euro [e-shop]

DvD-RW Nec 3520 49.50euro [e-shop]

Ξεχασα να βαλω τίποτα??????

Συνολο 1036 τελική! [Δεν αντεξα την εκανα παλι την υπερβαση στο ποσο...:D:D]

Αν θες να βγει λιγότερα βαζεις ενα πιο φθηνό τροφοδοτικό [Καλης ποιότητας εννοειται] κι ενα πιο μικρό δίσκο.και εισαι περιπου στα 980euro τελική+τα μεταφορικά πας στο χιλιαρικο...

Δημοσ.

Ουάο !

Ευχαριστώ και για τις τιμές !

Λογικά όμως ο φίλος μου θα προτιμήσει κάποιο συνοικιακό μαγαζί και θα βγεί ακριβότερο αλλά δεν πειράζει γιατί περίπου τόσο υπολόγιζα πάνω κάτω και γώ.

Σε αυτά που ανέφερες σίγουρα θα βγάλω το τροφοδοτικό μιας και δεν έχει τόσες μεγάλες απαιτήσεις και ..δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια για την καρτούλα της Gigabyte..Τι λές ;

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό για μένα ίσως είναι κ το σημαντικότερο σε high end σύστημα γιαυτο δεν αξίζει να το αλλάξεις,το σύστημα του phovos είναι αρκετά καλό και η καρτουλα γραφικών είναι καλή δες εδώ http://www.guru3d.com/article/Videocards/160/8/ Για να πέσει η τιμή θα σου έλεγα να βάλεις 512 mb μνήμη (GEIL GE5123200BL VALUE RAM 512MB) στα 52ε από e-shop ένα 160αρι σκληρό κ την μητρική DFI LANPARTY UT NF4 Ultra-D 137ε από e-shop που γίνεται SLI άνετα http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2322

Δημοσ.

Οταν ειπα να βαλεις ενα πιο φθηνο psu φυσικά δεν εννοουσα να βαλεις κανενα Q-tek!!

Με 80-85 euro υπαρχουν πολυ καλα τροφοδοτικά π.χ ενα tagan 480w κανει περίπου στα 85ευρω...

Mad man: Στη dfi ultra μπορεις να κανεις το mod και να την αναγνωρίσει σα SLi αλλά απο κει και περα κατα πόσο θα δουλεψει το SLi ειναι άγνωστο[Οποτε καλυτερα στα σίγουρα]

Σιγουρα μπορεις να ρίξεις αρκετα τη τιμή με value μνημες αλλά ειναι μαμακια να εχεις τετοια μητρική και να μην εχεις μνημες να τη δουλεψεις...Αν αποφασίσεις για τετοιες μνημες προσεξε γιατι η DFI δεν υποστηρίζει kingston & corsair

Τη gigabyte τη δουλευει ενας φίλος και ειναι αρκετα καλή.Δε του εχει παρουσιασει τίποτα τόσο καιρο...Και οι επιδόσεις της ειναι αξιοπρεπεις!

Δημοσ.

Το enermax είναι καλύτερο κ η διαφορά πολύ μικρή οπότε γνώμη μου πήγαινε σαυτο , κατά 80% θα δουλέψει γιατί κ η DFI την έχει χαρακτηρίσει σαν semi-SLI, 6-7 που έχουν πέσει στα χέρια μου δούλεψαν κανονικά αλλά δεν βάζω κ το χέρι μου στη φωτιά,το θέμα είναι κατά πόσο θα του χρειαστεί αφού δεν είναι φανατικός Gamer , οι value μνήμες είναι σαφώς για να πέσει η τιμή και η GEIL είναι μνήμες με παθητική ψύξη κ καλούς χρονισμούς για value, για καλές μνήμες θα έλεγα 512mb GEIL GLX5123200UP ULTRA X RAM 512MB η OCZ PC3500 Platinum (ακριβές όμως) και αγορά 512mb αργότερα. Πάντως ότι κ να πάρει από αυτά που λεμέ δεν θα μείνει απογοητευμένος

Δημοσ.

Καλά σίγουρα δεν θα μείνει απογοητευμένος !Και όντως φανατικός gamer δεν είναι ,οπότε κάτι τέτοιο θα κάνω για να μειώσω όσο μπορώ το κόστος..

Πάντως επεξεργαστή intel δεν ακούω κάποιον να συστήνει έτσι ; Γιατί αυτό ;

Βασικά θέλει 2 χ 512 ..και η μια GEIL που προτείνεις ξεφεύγει !

Δημοσ.

Επεξεργαστή intel δεν θα σου πρότεινα για πολλούς λογούς κ κύριος για της επιδόσεις τους . Το καλύτερο θα ήταν μια μέση λύση αν δεν δουλεύει και πολύ βαριές εφαρμογές, γιατί εκτός από την ποσότητα σημαντικότατα είναι και τα Timings της μνήμης γιαυτο θα έλεγα 512mb τώρα κ 512 αργότερα , η GEIL όντος ξεφεύγει αλλά με Timings 2-5-2-2 (όταν μια απλή έχει 2.5-8-4-4) και τρομερά περιθώρια για Overclocking δες εδώ http://www.insanetek.com/index.php?page=geiluxpc3200 και εδώ http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2174&p=1 αξίζει κ θα δεις διαφορές. Για επεξεργαστή πάρε AMD athlon64 3200+ με πυρήνα Venice ο 3000+ έχει έρθει στην Ελλάδα για τον 3200+ δεν ξέρω πάρε ένα Τηλ να ρωτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Έχω ακόμα μια απορία.Στο κατάλογο του eshop βλέπω 2 Gigabyte 6600GT.Η μία είναι PCI-E και η άλλη ΑGB.

Μπορείτε να μου πείτε τις διαφορές των 2 καρτών ;

Δημοσ.

Η επιλογή εξαρταται απο τη μητρική αλλες εχουν pci express slot, alles exoun AGP.

αν οι 2 καρτες εχουν το ιδιο chip, ιδια μνημη στην ιδια συχνοτητα, θα εχουν ιδια αποδοση σε οποια slot τη βαλεις.

πιθανον η agp vga να ειναι κατα τι πιο φτηνή αφου προσπαθουν να τις εξαντλησουν. και οι μητρικές με pci-e να ειναι λιγο πιο πανω σε τιμη.

Αν λες να αναβαθμισεις αργοτερα την γραφικών, παρε pci-e

θα ειναι πιο ευκολο να επιλεξεις καινουρια, και να πουλησεις την παλιά σα μεταχειρισμενη αφου σε λιγο mporei na mh βρισκεις μητρικες με agp.

Δημοσ.

Τελικά κατέληξα σε ένα σύνολο που ξεφεύγει μεν σε τιμή αλλά πιστεύω οτι ξεσκίζει!

κουτί vb1000ws thermaltake sorpano

CPU AMD ATHLON64 3200+ 2.2 GHZ BOX

RAM GEIL ULTRA X RAM 2X512

Mητρική DFI LAN PARTY UT NF4 ultra-D

γραφικά : GIGABYTE GEFORCE PCX6600GT PCI-E 128MB

HDD: MAXTOR 200GB

DVD-R DL NEC

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ : TAGAN

ΨΥΚΤΡΑ CPU : CM HYPER 6

ΟΘΟΝΗ : LG 19 CRT

Πληκτρολόγιο + ποντίκι : Logitech dekstop 3100 wireless

Σημείωση : Η οθόνη ήθελα να ήταν lcd αλλά είναι επιθυμία του φίλου μου όπως και το μειωμένο κόστος στο τροφοδοτικό(για αυτό και δεν επιλέγω enermax).

Από κει και πέρα πως το βλέπετε το μηχάνημα ;

Δημοσ.

3200+ 2.2Ghz???clawhammer θα βάλεις?Μηπως ήθελες να γραψεις 3500+?

Αφου τελικά καταλήγεις στην ultra ρίξε και μια ματια στην ABIT FATAL1TY [Πολύ δυνατη μητρική,ισως καλύτερη απο τη DFI]

Ποιο tagan θα βαλεις?420/480...?

GEIL ultraX pc3200??Αν ειναι να πας στα 200+ για μνημες θα πρότεινα ocz pc3200 Gold VX[Με τη προυπόθεση ότι θα παρεις DFI...]

Δημοσ.

το μηχάνημα είναι μια χαρά θα κάλυψη τον φίλο σου για πολύ καιρό, τροφοδοτικό όχι κάτω από 480w γιατί μπορεί να έχεις πρόβλημα στο μέλλον , @phovos οι GEIL ULTRA X και OCZ 3200 PLATINUM R2 είναι οι καλύτερες 400αρες μνήμες (Με πολύ μικρή διαφορά καλύτερη η Geil) δες και τα links

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...