senios4 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Γειά σας. Λίγη βοήθεια όποιος μπορεί. Θέλω να τρέξω ένα executable μέσα από PHP. Χρησιμοποιώ PHP και Apache. Όταν γράφω μια απλή εντολή ( π.χ. echo exec ('cd'); ) εκτελείται κανονικά και βλέπω στο browser μου το path τσο οποίο βρίσκομαι. Κάπου διάβασα όμως ότι h exec έχει bug και με πάνω από ένα ορίσματα δε λειτουργεί σωστά. Τι θέλω να κάνω; Θέλω να τρέξω ένα προγραμματάκι που έχω και εισάγει υδατογράφημα σε μια εικόνα. Έχω λοιπόν το insert.exe που βάζει το υδατογράφημα στην εικόνα. Σε Windows θα έγραφα απλά στην command line: "insert path\blah-blah.jpeg path\blah-blah-new.jpeg" και το υδατογράφημα θα εισαγόταν κανονικά. Αυτό όμως τώρα θέλω να το κάνω μέσω της php. Τι κάνω; Γράφω απλά: echo exec ('insert "path\blah-blah.jpeg" "path\blah-blah-new.jpeg"'); Αυτό το έχω κάνει αλλά δε λειτουργεί. Α και κάτι ασήμντο. ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΟΟΟΟΟΟΟΝ Ευχαριστώ...
Dikemou Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 dokimase me " anti gia ' an de piasei dokimase tin system() http://uk.php.net/manual/en/function.system.php an kai otan to breis pes mas ki emas na kseroume
GrMikeD Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 mipws na ftiakseis mesw tis php ena temporary batch file .bat pou na periexei tis anagaies entoles kai meta apla na to trekseis me tin exec?
senios4 Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2005 Αυτο με το batch file το έχω δοκιμάσει. Έχω φτιάξει ένα batch φιλε που έχει μέσα την εντολή που θέλω να εκτελεστεί. Αλλά και πάλι δε γίνεται τίποτα όταν απλά τρέχω το batch φιλε μέσα απο την php. Δεν ξέρω τι μπορέι να φταίει. Τώρα για τη system θα δοκιμάσω και θα σας πω...
senios4 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Ούτε με τη system λειτουργεί... Καμιά άλλη ιδέα; Μήπως κάνω κάτι στραβά; Ακόμα και με .bat file δοκίμασα. Τίποτα. Aρχικό Path είναι το C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs. Μήπως παίζει τίποτα με τα paths; Τα απαραίτητα αρχεία μου βρίσκονται στο παραπάνω path και μέσα στο /insert_wat/Debug/. Να τι γράφω... <?php system ("/insert_wat/Debug/embed.bat"); ?> Τι φταίει;;; :(
senios4 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Λοιπόν μόλις μετέφερα τα απαραίτητα αρχεία στο parent directory Και δούλεψε. Δηλαδή όταν ατ αρχεία είναι στο C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs λειτουργεί. Όταν τα έχω όμως στο directory C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\insert_wat\Debug\ και το τρέχω όπως παραπάνω δε λειτουργεί... Τι να φταίει;
senios4 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Και κάτι άλλο για όποιον άγιο άνθρωπο βρεθεί να με βοηθήσει... Τρέχω μια εντολή της βιβλιοθήκης imagemagick που μετετρέπει μια εικόνα από .gif σε .tif. Το αρχείο είναι για παράδειγμα το map.gif. H εντολή στην PHP: exec ('convert "map.gif" "map.tif"'); Λειτουργεί άψογα... Όμως εγώ θέλω να έχω διάφορα δυναμικά αρχεία. Έτσι κάθε φορά έχω το όνομα του αρχείου αποθηκευμένο στη μεταβλητή $name. H εντολή στην PHP: exec ('convert "$name" "map.tif"'); δε λειτουργεί καν. Κάτι μπορεί να γίνεται με τα αυτάκια άλλα έχω δοκιμάσει τα πάντα. Καμιά ιδέα;;;
senios4 Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2005 ΧΑΧΑΧΑ μονος μου μιλαω μονος μου απανταω. Ευρέθη η λύσις!!!! Μετά από αρκετό ψάξιμο... Η εντολή exec ("convert \"$name\" \"map.tif\""); ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.