Προς το περιεχόμενο

PlayStation 2 hacking (modchip, memory cards κλπ) [PS2]

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 980
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγκατασταση FMCB στην καρτα μνημης του PS2.

Χαιρετω ολους , ως σημερινο μελος.

Προσπαθησα πολυ και αφου διαβασα οτι σχετικο βρηκα στην Insomnia ή σε οποιοδηποτε αλλο σχετικο σάιτ. , να εγκαταστησω το fmcb στην καρτα μνημης μου για να παιξω τα παλια , αγαπημενα , αντεγραμμενα μου παιχνιδια , σε ατσιπαριστη κονσολα μιας και η δικη μου μας αφησε που ειπε κι ενας φιλος...μα δεν τα καταφερα τελικα.

Παρακαλω θερμα , και βεβαια ΟΠΟΙΟΝ εχει το χρονο και την καλοσυνη , να με βοηθησει εξηγωντας μου σε καποιο προσωπικο μηνυμα ή οχι , αν θελει , αναλυτικα οσο γινεται τα βηματα που πρεπει να κανω για να μπορεσει η κονσολα να διαβασει τα αντεγραμμενα δισκακια.

Η δικη μου ειναι SCPH-39004.Κι ενας φιλος μου εχει μια slim SCPH-70004. Θα προτιμουσαμε να μην τις τσιπαρουμε. Γινεται?

Ευχαριστουμε εκ των προτερων για τη βοηθεια σας.

Δημοσ.

Τα παλια αντιγραμμενα σου παιχνιδια,τα ξεχνας. Το free mc boot ,θελει πατσαρισμενα παιχνιδια για να παιξει. Αλλωστε,στα αρχεια που κατεβασες,ηταν ηδη μεσα μια εφαρμογη patch... Πρωτα εγκαταστεις το free mc boot στην καρτα,μετα κατεβαζεις παιχνιδι, μετα πατσαρεις,μετα καις σε δισκο,και μετα παιζεις.

Δημοσ.

....το εκανα κι ετσι.

Χρησιμοποιησα ενα iso αρχειο που κατεβασα απο μια εξωτερικη πηγη κι ''εκαψα'' το fcmb σε cd. Ετρεξα το cd σε τσιπαρισμενη κονσολα φιλου με μια καρτα μνημης επανω , αυτη που ευελπιστουσα να κρατησω για μενα , και υποτιθεται εγκατεστησα στην καρτα την εκδοση 1.8 της εφαρμογης. Και η δικη μου κονσολα ομολογω ξεκιναει τη λειτουργια με το εικονιδιο του fcmb. Κατεβασα και απο τορεντ παιχνιδια , κατεβασα και την εφαρμογη ESRDiscPatcher , ετρεξα σε αυτη την εφαρμογη το iso του παιχνιδιου που κατεβασα , η εφαρμογη εγραψε οτι ολοκληρωσε το πατσαρισμα , εγραψα το ειδωλο σε dvd με ImgBurn , και η κονσολα μου εβγαλε το γνωστο μηνυμα στην οθονη που λεει να βαλω ενα δισκο συμβατο με playstation 2.....

Περιεγραψα με απολυτη ακριβεια τα βηματα που εκανα. Που ειναι το λαθος ή το κενο...?

Σε περιπτωση που δεν εντοπισα ενα σωστο και πληρες πακετο , εχεις την καλοσυνη να μου δωσεις ενα λινκ να κατεβασω ενα σωστο? Στα πακετα που βρηκα εδω κι εκει....δεν ειδα εφαρμογη για patch.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την υποδειξη , ''jeep13''.

Κατεβασα και ανοιξα τον συμπιεσμενο φακελο και αποθηκευσα τα αρχεια.

Μα αν δεν σας ειναι κοπος , ενας τελευταιος μα απαραιτητος για μενα , και για οποιον εχει τη διαθεση , εξηγηστε μου αναλυτικα βημα βημα με τροπο για αρχαριους πως θα κανω την εγκατασταση στην καρτα μνημης αποτελεσματικα.

Δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις και καποια αυτονοητα για σας για μενα ειναι πρωτογνωρα.

Δημοσ.

κοιτα δεν τα θυμαμαι αναλυτικα, αλλα απο αυτα που λες δεν φαινεται κατι λαθος.

Δοκιμασε με αλλο οδηγο ή βιντεο.

Επισης δοκιμασε αν εβαλες το multi να βαλεις το normal, ή αντιστροφα, στο σταδιο της διαδικασιας που δειχνει η εικονα.

Δεν ειμαι σιγουρος , περιμενε να επιβεβαιωσει καποιος , μη γινει καμια βλακεια.success_log.jpg

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μου χαρισαν και εμενα ενα PS2 με τσιπακι που παει στο καλωδιο του power + eject και 3 καλωδιακια στην μητρικη αλλα οταν βαζω αντεγραμενο μου βγαζει disk error αλλα τα γνησια τα παιζει.

Καπου διαβασα για το οτι πρεπει να βαζω το swap magic εχω και ενα πλαστικο που βγαζεις εξω το συρταρι μονος σου αλλα δεν καταλαβα Χριστο! Αντε να βαλω τον γιο μου να παιξει.

Δημοσ.

Οχι δεν ειχε καποιο δισκακι swap αλλα μπορει να το εχασε να του εσπασε.

Μονο το εργαλειο που βγαζεις με το χερι το συρταρι εξω μου εδωσε.

Εχει αυτο το τσιπακι μεσα που πανε και 3 καλωδια στην πλακετα

l-full-installation.jpg

Lusifer full

http://www.grmods.com/playstation2/eng/installation/V1-v2.htm#

Δημοσ.

δεν βρηκα κατι αναλυτικο μια αναφορα μονο και απο οτι καταλαβα πηγαινε πακετο με το swap

η το αφαιρεις και φτιαχνεις μια καρτα μνημης ηβρισκεις swap η βαζεις τσιπακι

αν θελεις καρτα εχω να σου δωσω η να σου φτιαξω αν εχεις δικη σου η ακομη και τσιπαρισμα

Δημοσ.

Καρτουλα εχω μια της Sony 8MB και εχω και μια καρτα AR2 V2 που δεν καταλαβα τι ειναι αλλα το cd που ειχε ηταν σπασμενο και το πεταξα.

Το εβγαλα το τσιπακι

Του εβγαλα και τα ματια τωρα δεν αναβει καθολου

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τι ειναι τα τσιπαρισμενα playstation ?

οκ ξερω οτι ειναι για να τρεχουν αντίγραφα από cd / dvd games ...

γνωριζω οτι διαφορετικο ps2 bios εχει η αμερικανικο ps2 με το ευρωπαικο...

σχετικα θελω να μαθω τι διαφορα στο software & hardware

ειχε το τσιπαρισμενο ps2 στην ελλαδα με το original;;

Δημοσ.

Το τσιπαρισμενο εκτός από αντίγραφα έπαιζε και region free. Την εποχή εκείνη τα pal με τα ntsc είχαν τεράστια διαφορά ποιότητας απόδοσης με τα ευρωπαϊκά να μην έχουν full screen (μαύρες μπάρες πάνω κάτω όπως το the order 1986 στο ps4) και 50 αντί για 60 frames με 17% λιγότερη ταχύτητα στους τίτλους.

Φυσικά την εποχή του ps2 ήταν που ξεκίνησε η μετάβαση να είναι όλα το ίδιο οπότε δεν είναι όλοι οι τίτλοι έτσι αλλά ειδικά τίτλοι των πρώτων περίπου 3 ετών είχαν τα παραπάνω προβλήματα.

Δημοσ.

Το τσιπαρισμενο εκτός από αντίγραφα έπαιζε και region free. Την εποχή εκείνη τα pal με τα ntsc είχαν τεράστια διαφορά ποιότητας απόδοσης με τα ευρωπαϊκά να μην έχουν full screen (μαύρες μπάρες πάνω κάτω όπως το the order 1986 στο ps4) και 50 αντί για 60 frames με 17% λιγότερη ταχύτητα στους τίτλους.

Φυσικά την εποχή του ps2 ήταν που ξεκίνησε η μετάβαση να είναι όλα το ίδιο οπότε δεν είναι όλοι οι τίτλοι έτσι αλλά ειδικά τίτλοι των πρώτων περίπου 3 ετών είχαν τα παραπάνω προβλήματα.

Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια διαφορά μεταξύ των εκδόσεων. Όντως πολλά παιχνίδια που έχω παίξει δεν είναι fullscreen και έχουν μαύρες γραμμές  Έχω ένα PS2 Slim με Free MCBoot. Μπορώ κανονικά όπως παίζω τις Pal εκδόσεις, να παίξω και τις NTSC χωρίς να κάνω κάτι επιπλέον;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...